gittigidiyor

Wındows 10 creators güncellemesınde beam yayın özellığını nasıl kullanırım?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1491833789_beamnew.jpg


Microsoft, geçtiğimiz yıl oyun yayını servisi yapan Beam'i satın aldı ve yerleşik olarak Creators Update ile birlikte Windows 10'a yerleştirdi.
Beam'in Windows 10'a entegre olması ile birlikte artık dilediğiniz oyunu çok kolay adımlarla Beam üzerinden yayınlayabilirsiniz, üstelik harici bir yazılım indirmeye gerek kalmadan. Ayrıca entegre edilmiş sohbet penceresi oyun oynarken izleyicilerle etkileşiminizi arttırmanıza da imkan sağlar.

Beam'in yayın özelliği, Oyun Çubuğunda yer almaktadır ve buradan aktif edilir. Win tuşu + G'e basarak herhangi bir oyuna girdiğinizde Oyun Çubuğunu açabilirsiniz.


  1. İlk olarak yayın özelliğinin etkinleştirildiğinden emin olmak için Xbox gizlilik ayarlarınıza göz atmanız gerekiyor. Buraya tıklayın ve ardından "Xbox One/Windows 10 Çevrimiçi Güvenlik" sekmesine tıklayın. "Oyun yayınlama" seçeneğini bulun ve seçili olduğundan emin olun.
  2. İstediğiniz oyunu açın ve arından oyun çubuğunu açmak için Win tuşu + G'ye basın. Eğer bir Xbox kontrolcüsü ile oyun oynayacaksanız yalnızca Xbox tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
  3. Yayın simgesine tıklayın – uydu çanağına benziyor.
  4. Beam'in kullanım koşullarını kabul edin.
  5. Yayın ayarlarınızı yapılandırın (tam ekran mı yoksa sadece oyun çerçevesi mi gibi) ve "Yayın yapmaya başlayın" butonuna tıklayın. Aynı pencereden kanalınızın bağlantısını da görüntüleyebilirsiniz.



1491834442_beam-yayin.png

Tebrikler, tüm bu işlemlerin ardından artık Beam'de yayındasınız! İyi eğlenceler!
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst