gittigidiyor

Windows 10 Konum Ayarları Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Konum Ayarları Nasıl Yapılır?[/h][h=2]Konum hizmeti Windows 10’da yer alan özelliklerden birisidir ve kişiler konum ayarlamalarını yapabilmektedir.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-konum-ayarlari-nasil-yapilir.jpg
Windows 10’da uygulama ve servislerin konum ihtiyacının karşılanabilmesi adına Windows 10’da konum hizmeti aktif hale getirilmiştir. Kişilerin konum konusunda herhangi bir bilginin alınmamasını istemesi halinde bu hizmeti pasif hale getirmesi gerekir. Böylece herhangi bir konum bilgisi paylaşılmayacaktır. Konum hizmeti kapatıldığında hiçbir uygulamanın konum bilgisi alması dam mümkün olmayacaktır. Bu nedenle konum bilgisini alınması gereken önemli uygulamaların kullanımı sırasında bu detaya dikkat edilmesi gerekir. Konum konusunda kişilerin ayarlar bölümüne giriş yaparak işlemlere başlaması mümkün olacaktır.
Ayarlara giriş yapıldıktan sonra ise gizlilik seçimi yapılmalıdır.
ayarlar-05-.jpg

Gizlik seçildikten sonra ise sol taraftaki menü üzerinden kişilerin konum seçeneğini seçmesi gerekir.
ayarlar-15-.jpg

Konum seçimi sonrasında ise sağ tarafta konum ile ilgili ayarlar ekranı açılacaktır.
ayarlar-15-(1).jpg

Burada gördüğünüz gibi örnek cihazda konum kapalıdır. Siz de bu seçenekten kapalı duruma getirerek özelliği pasif hale getirebilirsiniz. Aktif halde ise altta yer alan diğer seçeneklerden sadece uygulamalara göre de özelliği devre dışı bırakmanız mümkündür. Bunun için ise sayfanın altında yer alan bu bölüme göz atmanız yeterlidir.
ayarlar-16-.jpg

[/FONT]
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst