gittigidiyor

Windows 10 Yüklediniz Ama Açılmıyorsa Sebebi BIOS Olabilir

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
win10-uefi_1.jpg


Windows 10 çıkışıyla birlikte büyük sükse yaptı ve uzun süre de yapmaya devam edecek gibi duruyor. Eğer siz de bu akıma kapılıp Windows 10 yükleyip bilgisayarınızı açılmaz hale getirdiyseniz çözümünüz %90 ihtimalle bu yazıda yatıyor. Bu sorunun sebebi Microsoft'un bilgisayarları daha hızlı açılması için Windows 8 ile getirdiği UEFI Boot özelliği. Eğer bilgisayarınızı Windows 8'den gücellediyseniz bu sorunu yaşamazsınız, ama Windows 7'den güncellediyseniz bu ayarı daha önce hiç görmemiş olmalısınız. Şimdi gelelim çözüme.

Bu işlem için öncelikle bilgisayarınızın Bios'una girmelisiniz. Bunun için bilgisayarınız ilk açılırken ekrana gelen "Press ... to enter setup/bios" yazısındaki üç noktanın yerindeki düğmeye basmanız yeterli olacaktır. Bu tuş çoğunlukla "DELETE" tuşudur. Ama F1, F2 gibi tuşlar olduğu da olabiliyor. Eğer çok fonksiyonlu bir klavyeye sahipseniz bu F tuşlarına doğru bastığınızdan emin olun.

win10-bios.jpg


Bios'a girdikten sonra bulmanız gereken başlık "Boot mode select", "Boot mode". Bu seçeneği bulduğunuzda orada iki seçenek olacak. Bir tanesi UEFI. UEFI seçeneğini seçerseniz Windows 10'unuz doğru şekilde açılmaya başlayacaktır. Yeni bilgisayarlarda Legacy/UEFI seçeneği oluyor. Bu seçeneği sadece "UEFI" olacak şekilde değiştirdiğinizde bilgisayarınızın açılış hızı artacaktır.



İndir

Windows 10Microsoft'un Yüksek Performanslı ve Güvenli İşletim Sistemi
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 Açılmıyorsa Güvenli Mod Nasıl Açılır?
bozuk-win-10.jpg


Windows 10, 29 Temmuzda piyasaya sürüldü. Microsoft daha önceden Windows 7 veya 8 satın alanlara ücretsiz olarak yükleme seçeneği sundu. Hal böyle olunca da Windows 10 kullanıcılarının sayısı çığ gibi büyüdü. Bu da beraberinde Windows 10'un sorunlarının da çok hızlı ortaya çıkmasını getirdi. En çok karşılaşılan hatalardan birisi Windows 10 kurulurken bir sorundan dolayı kurulumun kesilip bilgisayarı açılmaz hale getirmesiydi. Aşağıda bu durumla karşılaşanlar için çözümü anlatacağım.
Öncelikle içinde Windows 10 kurulum dizini olan önyükleme yapabilen bir USB ya da DVD'ye ihtiyacınız var.
Bu adımın ardından Windows 10 kurulum medyanızı bilgisayarınıza takıp, bilgisayarınızı buradan başlatacaksınız.

1-1.jpg


Buradan bilgisayarınızı başlattıktan sonra karşınıza dil seçim ekranı çıkacak. Bu ekrandan size uygun olan seçeneği seçip ileri butonuna basacaksınız.

1-2.jpg


Bu menüyü geçince artık Windows 10 yükleme sayfasına geleceksiniz. Ortadaki büyük Yükle butonuna basmadan sol altta muhtemelen daha önce dikkatiniz hiç çekmemiş olan Bilgisayarınızı onarın butonuna basacaksınız.

1-3.jpg


Buradan sonra kurtarma seçenekleri çıkacak karşınıza. Bu seçenekler normalde Windows 8, 8.1 ve 10 içinde olan seçenekler. Yani bilgisayarınızı çalıştırabilseydiniz Güvenli Mod gibi seçeneklere bu panel üzerinden ulaşacaktınız. Buradan Sorun Gider seçeneğini seçiyorsunuz.

1-4.jpg


Buradan sonra karşınıza iki seçenek çıkacak. Bu seçeneklerden üstteki Bilgisayarınızı Sıfırdan kurmanıza yarayacak olan seçenek, ikincisi ise daha deneyimli kullanıcılar için gereken Güvenli Mod, Komut İstemi, Onaylı Açılış gibi seçeneklere gidiyor.

1-5.jpg


Az önce bahsettiğim deneyimli kullanıcıların seçebileceği başlıklar ise aşağıdaki gibi.

1-6.jpg


Bu adımları takip ederek Windows 8, Windows 8.1 ve Windows 10'da başlangıçta çıkan hataları, açılmayan bilgisayarları onarabilirsiniz.

 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst