gittigidiyor

Xiaomi artık dünyanın da 1 numarası...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Akıllı telefon sektörünün 2021 durumları hakkında yeni bir rapor daha geldi. Bu yeni rapor Xiaomi için güzel bir global haber getirdi.


Xiaomi, hatırlarsınız Canalys‘in ve daha sonra gelen IDC‘nin raporları üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla 2021 ikinci çeyrekte tam yüzde 83’lük büyüme ile Apple’ı geçti ve dünyanın en büyük ikinci telefon üreticisi oldu.


İkinci çeyrekte yüzde 17 pazar payı elde eden Xiaomi’nin başarısı büyük ses getirdi. Firmanın daha sonra Avrupa pazarı özelinde ise ikinci çeyrek lideri olduğu ortaya çıkmıştı. Firmanın ikinci çeyrekte 12.7 milyon sevkiyat yaparak geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla tam yüzde 67 oranında büyüdüğü görüldü.


Avrupa pazarı özelinde ikinci sırada 12 milyon sevkiyat ile Samsung, üçüncü sırada ise neredeyse 10 milyon sevkiyat ile Apple yer alıyordu.


Şimdi ise sadece spesifik olarak 2021 Haziran ayına özel bir analiz geldi. CounterPoint’e göre Xiaomi ilk defa bir ay toplamında dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu. Yani şirket ilk defa global telefon satışları üzerinden Samsung’u geride bırakmayı başardı.


Bu gerçekten çok iddialı görünüyor ve Xiaomi tarafında yüzleri güldürüyor. Ancak haziran aynın dahil olduğu çeyreğin genel liderinin yine de Samsung olması bekleniyor. Fakat artık iki firma arasında neredeyse fark bulunmuyor.

log.com.tr
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,191
Tepkime puanı
496
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Huawei, Samsung ve Xiaomi bu sektörün en büyükleri durumuna geldiler.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Valla diğerlerini pek bilmem ama Xiaomi bu sektörde liderliğe oynayacak....
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst