gittigidiyor

Zararlı Android uygulamalarının listesi!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
blog-art-140729-android-fake-id.jpg


Android ekosisteminin virüslerden tam anlamıyla kurtulamadığı bir gerçek fakat bu duruma rağmen Google ve diğer Android kullanan akıllı telefon üreticileri bu konuda çalışmalar yürütüyorlar.
Evrimleşerek yeniden saldıran virüs

Geçtiğimiz sene içerisinde 10 milyondan fazla Android cihaza bulaşan HummingBad virüsü ayda yaklaşık 300.000 dolar gibi kazançlar sağlayabiliyordu. Uzun süredir pek bir aktivitesi bulunmayan HummingBad virüsü, adeta evrimleşerek geldi.
Check Point isimli bir güvenlik firması bünyesinde çalışan araştırmacılar tarafından keşfedilen virüsün yeni neslinin ismi, HummingWhale.


android-malware.png

Yeni nesil kodlara sahip olan HummingWhale şimdiye kadar yapılmış en komplike Android reklam virüsü olarak tarihe geçti.
Ayrıca sanal makine içerisinde kendini gizleyen virüsün keşfedilmesi oldukça zor bir hal alıyor. Root iznine ihtiyaç duymayan virüs, cihazınızın üzerinden üreticisine büyük paralar kazandırıyor.
Yukarıda paylaştığımız görselden şimdiye kadar bilinen HummingWhale virüsünu barındıran Android uygulamaların listesine ulaşabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst