gittigidiyor

ZTE Axon

nokya

Aktif Üye
Katılım
28 Haz 2012
Mesajlar
580
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Konum
almanya

Ülkemizde operatörlere ve bazı firmalara verdiği OEM (orjinal ürün üretimi) hizmetiyle fark edilmese de hatırı sayılan bir satış rakamı yakalayan ZTE’nin beklenen akıllı telefon modeli Axon tanıtıldı. ZTE Axon serisinin 3 akıllı telefon ve 1 akıllı saatten oluşması, tek cihaz bekleyenleri oldukça şaşırttı.
Serinin en yüksek özellikli cihazı olan ZTE Axon Lux’un arka kısmında bulunan dikişler, cihaza deri görünümü katmış. 5.5 inçlik Quad HD bir ekrana sahip olan telefonun Corning Gorilla Glass koruması antibakteriyel özelliğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 64-bit mimariye sahip 8 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemciden gücünü alan telefonda 4 GB RAM ve 128 GB arttırılabilir hafıza bulunuyor.
13 megapiksel çift LED flaşlı çift arka kameranın ve 2 megapiksel özçekim kamerasının yer aldığı ZTE Axon Lux’ta 3000 mAh’lik bir batarya bulunuyor. Android Lollipop işletim sistemiyle kutusundan çıkan telefonda NFC, parmak izi okuyucu gibi standartlaşan özelliklerin yanı sıra ses tanıma ve biyometrik tarayıcı gibi ilginç özellikler de yer alıyor.
Serinin orta sınıf modeli olan ZTE Axon’da ZTE Axon Lux’tan farklı olarak 5.5 inçlik Full HD ekran, 3 GB RAM, 32 GB arttırılabilir dahili hafıza bulunuyor. Teknik özellikleri biraz kırpılmış olsa da ZTE Axon’da biyometrik tarayıcı, ses tanıma gibi fantastik özelliklerden taviz verilmemiş. Ekonomik sınıfta yer alacak olan ZTE Axon Mini’de ise 5.2 inç Super AMOLED bir ekran yer alıyor. Diğer özellikleri ve fiyatı açıklanmayan telefonun tasarımı ise abileriyle tıpatıp aynı.
Bu 3 akıllı telefonun yanı sıra ZTE, lansmanda Axon markasına özel bir de akıllı saat tanıttı. 1.4 inç dairesel ekran, IP67 su geçirmezlik sertifikası, Bluetooth 4.1 gibi üstün özelliklerin yer aldığı ZTE Axon Gear’da 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza ve 300 mAh’lik ufak bir batarya yer alıyor. Tencent OS adında özel bir işletim sistemiyle çalışan saatin kullanımının Android Wear’a göre oldukça rahat olacağı ifade ediliyor.
Son olarak ZTE Axon Lux’un 625$ ve ZTE Axon’un 435$’lık bir fiyattan ilk etapta Çin ve Kanada’da satışa sunulacağını hatırlatalım.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst