gittigidiyor

Güvenli internetin usulleri açıklandı

m-ortak

Aktif Üye
Katılım
15 May 2011
Mesajlar
97
Tepkime puanı
2
Puanları
8
Konum
02

BTK İnternetin güvenli kullanımına yönelik usül ve esasları açıkladı. Açıklamaya göre aboneler Güvenli İnternet Hizmeti'ni talep etmek için işletmecilerden bir kullanıcı adı ve parola alacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İnternetin güvenli kullanımına yönelik usül ve esasları açıkladı. Açıklamaya göre aboneler Güvenli İnternet Hizmeti'ni talep etmek için işletmecilerden bir kullanıcı adı ve parola alacak. 22 Ağustos'ta başlayacak uygulama sonrası aboneler profiller arasında geçiş yapabilecek ve diledikleri zaman Güvenli İnternet Hizmetini iptal ettirebilecek.
BTK'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği’nin getirdiği İşletmecilere İnternetin Güvenli Kullanımına yönelik ücretsiz alternatif hizmet sunma yükümlülüğünün ne şekilde uygulanacağına ilişkin usul ve esasların Güvenli İnternet Hizmeti adı altında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlendiği belirtildi.
Güvenli İnternet işlemlerinin İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından gerçekleştirildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesinde de, İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından altyapısı oluşturularak isteyen kullanıcılara İnternet’ten güvenli hizmet alma seçeneği İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından sunulacaktır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun düzenleme dışında bir faaliyeti mevcut değildir" denildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"İnternet’in doğası gereği İnternet trafiği tek bir noktadan geçmemektedir. Dolayısıyla bu hizmet kapsamında, tüm İnternet trafiğinin bir noktada toplanması ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna taşınması gibi bir durum söz konusu değildir. Güvenli İnternet Hizmeti’ni talep edecek aboneler bu isteklerini hizmet aldıkları işletmeciye bildireceklerdir. Güvenli İnternet Hizmeti almak isteyen abonelere işletmeciler tarafından bir kullanıcı adı ve parola tahsis edilecektir. Aboneler istedikleri an kullanıcı adı ve parola bilgileri ile profiller arasında geçiş yapabilecekleri gibi istedikleri zaman standart profil denilen mevcut internet kullanımına devam edebilecektir. Hatta, aboneler istedikleri an Güvenli İnternet Hizmetini iptal ettirebileceklerdir. Bu hizmet, İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren başlatılacaktır. Güvenli İnternet Hizmeti tüketici hakları kapsamında yapılan bir düzenlemedir. İnternet ortamında işlenen suçlarla mücadele ise farklı bir süreç olup, 5651 sayılı Kanun ve mevcut mevzuat düzenlemeleri kapsamında sürdürülmektedir. Dolayısı ile, mevcut uygulamada var olduğu gibi DNS değişikliği benzeri alternatif erişim yolları ile erişimi engellenen web sitelerine erişilmesi konusunda bir değişiklik söz konusu değildir
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst