gittigidiyor

2 genç PKK'ya katıldı 2 aile çatıştı: 7 ölü

tomas57

Aktif Üye
Katılım
29 Haz 2012
Mesajlar
144
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Konum
ankara
Diyarbakır'ın Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde ailelerinden 2 gencin PKK'ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutan 'Uğurlu' ailesi fertleri arasındaki tartışma, silahlı çatışmaya döndü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.
Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)-


Olay, Hazro İlçesi'ne bağlı Çiftlibahçe Köyü'nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu'nun oğlu ve yeğenleri, PKK'nın silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos gösterilerine katıldıktan sonra ortadan kayboldu. Uğurlu ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak PKK'ya katıldığı bilgisine ulaştı.

Uğurlu ailesi bu durumdan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinden Ömer Tekin'in BDP'den İl Genel Meclisi üyesi olması nedeniyle çocukları onların yönlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle dün Uğurlu ve Tekin aileleri arasında tartışma çıktı.

Bu sabah karşılaşınca aynı konuda yeniden tartışmaya başlayan iki aile fertleri arasında bu kez silahlı çatışma çıktı. Tabancaların yanında Kalaşnikof silahların da kullanıldığı çatışmada 7 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Olayın duyulması üzerine Çiftlibahçe Köyü'ne jandarma ekipleri sevk edildi. Hazro savcısı köye gelerek incelemede bulundu. Ölenlerin cenazeleri Hazro Devlet Hastanesi morguna götürülürken, yaralılar da Hazro ve Silvan'daki hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır'daki hastanelere sevk edildi.

Jandarma Çiftlibahçe Köyü'nde yeni olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, köye giriş ve çıkışlar sıkı denetim altında tutulmaya başlandı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst