gittigidiyor

2020 Yılında 8K TV'ler Yeni Standart Olacak!

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Teknoloji ilerliyor ve oturma odalarımız bu değişimden etkileniyor. Akıllı televizyonların altın çağında 8K çözünürlük desteğinin yeni standart olmasına çok az kaldı.


8k-televizyonlar-ne-zaman-cikiyor.jpg
Belki daha yeni 4K bir televizyon aldınız veya yakın zamanda almayı düşünüyorsunuz. Renkler, görüntü, kısaca her şey sizi cezbediyor. Sizi hem sevindirecek hem de üzebilecek (Daha yeni almıştık!) bir haberimiz var.
Analistlere göre 4K TV'ler yavaştan ömürlerini tamamlıyorlar. 8Ktelevizyonlar bundan sadece 4 yıl sonra, yani 2020'de standart haline gelecekler.
Bundaki en büyük etkenlerden biri yine 4 yıl sonra düzenlenecek olan 2020 Olimpiyatları için çoktan 8K canlı yayın girişimlerine başlanılması oldu.
panasonic-8k-2020.jpg

2020 Olimpiyatları Önemli Bir Fırsat

Önümüzdeki yıllarda akıllı TV'ler HDR özelliklerini geliştirmeyi ve bu dinamik renklendirme sistemini etkin bir şekilde kullanmayı amaçlıyorlar.
Japonya'da düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda insanlara 8K'yı sevdirebilmek ve kullanmaya teşvik etmek için her türkü imkanın sağlanacağı da yine konuşulanlar arasında.
8K aynı zamanda teknoloji açısından çok önemli bir sınır. Burada7680×4320 gibi bir çözünürlük değerinden bahsediyoruz. Oturma odalarında gerçekten fark yaratacak bir görüntü olacağına şüphe yok!
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst