gittigidiyor

2022 de Oyun Dünyasının olmazsa olmazları...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
İster çocuk olun isterseniz bir yetişkin oyun dünyası çocuklardan yetişkinlere herkesin ilgisini çekebilecek yapımlardan oluşuyor. Bu büyük dünya çeşitli yenilikler ve gelişmelerle büyümesini sürdürüyor. Yayınlanan bir pazar araştırmasına göre oyun endüstrisinin 2026’ya kadar 300 milyar doları bulması bekleniyor.


Bu devasa büyümenin konsol, PC veya mobil platform ayırt etmeksizin oyun sektörünü etkileyecek dinamik ve teknolojik gelişmelerden kaynaklanıyor. Peki bu durumla birlikte 2022'ye damga vurması beklenen trendler neler olacak?
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

1. Fazla güç, fazla performansı gerektirecek


Oyun dünyasındaki bu ilerleme yüksek çözünürlüğe sahip ekran kartları ve ekstra güçlü işlemcilerle doğrudan orantılı bir şekilde gelişecek. Üretilen oyunları rahatça oynatabilecek teknolojik gelişmeleri içerisinde barındıran oyun bilgisayarları ise burada en büyük öneme sahip olacak.

Geçen seneki oyun bilgisayarı teknolojisine doyan gamerlar, buradaki en önemli talebin 2022’de daha fazla üstün teknolojiye sahip bilgisayarların temini olacağı tahmin ediliyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
2-WyZv.jpg.webp



2. Gaming aksesuarlar olmazsa olmaz ihtiyaç olacak​


Oyuncuların vazgeçemediği bu aksesuarların önemi her geçen gün artıyor. Hiç bir problem olmadan oyun deneyimi yaşamak isteyen oyunseverlerin yüksek performans aldıkları bu özel olarak tasarlanmış kulaklık, mikrofon veya monitör gibi gaming aksesuarları önemini ciddi şekilde artıracak. Gelecek yıllarda ön planda bu aksesuarlar olacak.


Oyun sektörünün bu denli büyümesi ile 2022 yılında özellikle oyuncu aksesuarlarının satışları aynı oranda büyümesi bekleniyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

3. Devam oyunlarının sayısı artacak​


Bir zamanların çok popüler oyunları günümüz teknolojisi ile uyarlanmış olarak yeniden tasarlanan versiyonları oyuncuların epey ilgisini çekmişti. Bu ilgiyi fark eden firmalar ve yapımcılar birçok eski oyuna yeni versiyonlar çıkarmaya başlamışlardı.


Devam oyunlarını büyük bir heyecanla bekleyen bu oyunseverler, oyunları çıkar çıkmaz satın alıp ve en hızlı sürede bitirmişlerdi.


Taleplerin bu kadar artmasıyla daha fazla devam oyununun 2022 ve sonraki yıllarda piyasaya daha fazla sürüleceği ve sektörde çok ses getireceği öngörülüyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

4. Kripto paralar oyun dünyasında önemli faktör olacak​


Kripto paralar günümüzde çok popüler kavramların başında yer alıyor. Kripto para dünyası da her geçen gün büyümesini sürdürüyor. İşte bu sanal paralar tabii ki de oyun sektörüne giriş yaptı ve artık oyunlardaki bazı ürünleri satın almak için bu paralar gerekli oluyor.


Gerçek para kullanımının bir hayli azalmaya başlandığı oyun sektöründe ileriki yıllarda satış işlemlerinin ekseriyeti bu kripto paralar üzerinden yapılacak.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

5. VR dünyası ve oyunlar birleşecek​


Sanal gerçeklik yada kısaca VR, son yılların en trend teknolojik gelişmelerinden birisi. Nesnelerin, sahnelerin ve diğer her şeyin gerçek gibi yansıdığı, bilgisayar tarafından oluşturulan sanal ortamlarda oyun oynamanın zevkine varan oyunseverler, VR oyunları teker teker bitirirken en sürükleyici oyun deneyimini yaşadıklarını ifade ettiler.


2022’de artan bu taleple birlikte sektöre daha fazla VR tabanlı oyunun çıkması ve teknolojik cihazlarında bu evrene göre şekillenmesi bekleniyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

6. E-spor artık çok daha popüler olacak​


E-sporun son senelerdeki bu denli yükselişi oyuncuların çok oyunculu platformlardaki sosyal topluluğun etkisi olarak görülüyor. Oyun sektöründe bakış açısını tamamen değiştiren e-spor endüstrisinin 2022’de büyük bir artış göstermesi beklenenler arasında.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst