gittigidiyor

2500 TL’ye Masaüstü Sistem Tavsiyesi – Ekim 2016

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gamer-pc-toplama-2000TL.jpg



Sistem toplama tavsiyelerimize ufak bir aradan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Genellikle sizden gelen istekler üzerine sistemler toplandığı gibi, bu hafta2500 TL'ye masaüstü sistem toplayarak rehberimizi sizlerle paylaşmak istedik.

"GTA 5 Konusunda Anlaşalım Kanka"

Şimdi genellikle toplamış olduğumuz sistemlerde "hocam GTA 5 açar mı bu sistem ?" soruları geliyor. Tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki, bir sistemi topladıktan sonra bu soruyu lütfen sormayalım. Önemli olan GTA 5'i açması değil, sistemin GTA 5'te kaç FPS veriyor olmasıdır. O yüzden sistemi aldıktan sonra minimum ayarlarda lambır lumbur bir GTA 5 oynamak kimsenin hayali değildir dimi ?

Sisteme Geçiş Yapalım

Bu ay 2400 TL ve civarında (kur bazı farklılaştırabilir) sistem topladık. Çok yakında bu sistemleri sizlerle birlikte YouTube kanalımızda paylaşmaya devam edeceğiz. Ancak şimdilik bu şekilde rehberler ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Unutmadan toplamış olduğumuz aşağıdaki sistem ileGTA 5'i medium ayarlarda açarak rahatça oynayabilirsiniz.

Anakart

Sistemde Anakart olarak ASUS'un DDR3/DDR3L destekli olan H110M-K modelini tercih ettik. Bu anakartta oyuncular için sesleri mükemmel sunabilmesi adına Japon kapasitörler kullanılmış. Ayrıca sarı LED tasarımı olduğu için göze de hitap ediyor. Aynı zamanda iki adet USB 3.0 girişi bulunuyor. Bu anakartın şuanda piyasa satış fiyatı 200 TL ve civarlarında satılıyor.





İşlemci

İşlemci tercihimizi anakarta göre uyumlu seçmemiz gerektiği için soket uyumuna mutlaka dikkat etmelisiniz. Biz bu sistem için Intel-Core-i3-6098P işlemcisini tercih ettik. Şuanda bu işlemcinin piyasa satış fiyatı 490 TL ve civarlarında satılıyor. Intel® HD Graphics 510 sunan bu işlemci aynı zamanda 3.6 GHz çalışma frekansı ve 3 MB akıllı ön bellek sunuyor. Ek olarak işlemci soket tipinin 1151 ile uyumlu olduğunu belirtelim.



Ekran Kartı

Bu sistemde ekran kartını Asus GTX 950 STRIX modelinden yana kullandık. Şuanda Strix modeli piyasada 600 TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Üst seviye bir ekran kartı olarak günümüz oyunlarını çalıştırabilecek kapasitede diyebilirim. Zaten Gaming serisi olarak tanıtılan ekran kartı 128 bit değerinde ve 6610 MHz bellek hızına sahip. Zaten grafik işlemcisi olarak NVIDIA GTX 950 kullanıyor. Çift fan sistemi ve soğutma boruları da ısınma sorununu kolayca ekarte edebiliyor.

Eğer alternatif bir ekran kartı tercih etmek isterseniz üzerine 100 TL daha koyarak R9 380alabilirsiniz.



RAM

RAM değerlerini 8 veya 16 GB olarak kullanma konusunda tercihi size bırakıyoruz. Biz bu seride çift Kingston HyperX Savage 8GB (2x4GB) 1600MHz RAM tercih ettik. Bütçenize göre isterseniz 8 GB'a düşürerek kullanabilirsiniz.



HDD ve SSD

Artık şunun bilincini kazanmamız şart arkadaşlar. Yeni bir sistem toplarken mümkün olduğu kadar SSD almaya çalışın. Minimum 128 GB olsa da sisteminizde bulunsun. Bir de Windows'u SSD içine kurduğunuz zaman tadından yenmez. Biz de bu sistemde Seagate Barracuda 3.5″ 1TB 7200RPM HDD ve HyperX Fury 120GB SSD tercih ettik.

Fiyat aralıkları ise şu şekilde;

❱ HDD: 180 TL

❱ SSD: 200 TL

Güç Kaynağı

Bu sisteme 450W güç kaynağı yeteceği için fantaziye hiç giriş yapmadan direkt olarak Corsair Builder VS 450W modelini tercih ettik. Şuanda piyasa satış fiyatı ise 175 TL ve civarlarda çeşitli teknoloji marketlerde bulunuyor.



Kasa

Kasa tercihimizi de biraz da göze hitap etmesi amacıyla gamer serilerinden olan Deep Cool Kendomen modelini tercih ettik. Şuanda bu kasanın piyasa satış fiyatı 280 TL ve civarlarında çeşitlik teknoloji marketlerde satılıyor.



Sonuç

Sistemi topladıktan sonra dilerseniz parçaları kolayca çıktı alabilmeniz için alt alta yazalım ve fiyatlarını toplayalım;

❱ Anakart: ASUS H110M-K - 240 TL

❱ İşlemci: Intel Core i3 6098P - 470 TL

❱ Ekran Kartı: Asus GTX 950 STRIX - 620 TL

❱ RAM: Kingston HyperX Savage 8 GB (Çift) - 406 TL

❱ HDD: Seagate Barracuda 1TB - 195 TL

❱ SSD: Kingston HyperX Fury 120 GB - 195 TL

❱ Güç Kaynağı: Corsair Builder VS 450W - 145 TL

❱ Kasa: Deep Cool Kendomen: 182 TL

❱ Toplam: 2453 TL
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst