gittigidiyor

4.5 G Hız Testi Nasıl Yapılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg

4.5 G teknolojisi ile yüksek hızlı internet ülkemizde kullanıma sunuldu. Peki, internet hızı nasıl test ediliyor? Gelin, hep birlikte 4.5 G hız testi yapalım.

basliksiz-1.jpg


Bugün 4.5G devreye girmesiyle nasıl olucak bu teknolojideki versionlar derseniz muhakkak sizlere çözümü sunarak İhale sürecinin başlaması ile ülke gündemine oturan 4.5 G teknolojisi, uzun bekleyişlerin ardından bugün itibarı ile kullanıma sunuldu.

Kullanıcıların büyük bir bölümü günün ilk dakikalarından itibaren 4.5 G teknolojisini deneme şansı bulmuşken, halen geçiş yapamayanlar veya telefonu desteklemeyenler bulunuyor.

4.5 G'ye geçtiniz ama hızınızı bilmiyor musunuz? Bu rehberimizde, sizlere nasıl internet hızınızı test edeceğinizi anlatıyoruz.

@mehmetkarahanlı@
4_5-banner-logo-png.49569



4.5 G İnternet Hız Testi
İlk olarak iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsak App Store'a, eğer Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsak Google Play Store'a giriş yapıyoruz.

screenshot_2016-04-01-13-11-32.jpg


Uygulama mağazası açıldığında arama bölümüne ' Speedtest ' yazarak hız testi için kullanılan en popüler uygulamayı buluyoruz.

screenshot_2016-04-01-13-11-57.jpg


Speedtest uygulamasının üzerine tıkladıktan sonra, açılan bölümde ' Yükle ' butonuna basarak uygulamanın kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

screenshot_2016-04-01-13-12-06.jpg


Speedtest uygulamasını kurduktan sonra açıyoruz ve çıkan ekranda testi başlatmak için ' Begin Test ' butonuna basıyoruz.

screenshot_2016-04-01-13-12-40.jpg


İnternet hız testimiz başlıyor. Hız testi yaklaşık olarak 10 - 15 saniye sürecektir.

screenshot_2016-04-01-00-08-05-1.jpg


Not: 4.5 G teknolojisi ile birlikte internet hızlarımız arttığı için, hız testi yaparken yaklaşık 90 MB civarında bir veri harcanıyor. Sürekli hız testi yapmanız internet paketinizin çabuk bitmesine sebep olacaktır.

4-5g-speedtest-hiz-testi-kota-sdn.jpg


4_5-banner-logo-png.49569
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
BTK 5G Teknolojisi İçin Çalışıyor

Türkiye'de 4.5 G yeni kullanılmaya başlansa da Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu şimdiden 5G için çalışmalara başladı.

btk-5g-teknolojisi-icin-calisiyor.png
1 Nisan tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılmaya başlanan 4.5 G için pek çok kullanıcı henüz deneme fırsatı dahi bulamazken Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından yapılan çalışmalarda 5G için hazırlıkların başladığı açıklandı.
Komu ile ilgili kurum tarafından yapılan yazılı açıklamadan elde edilen bilgilere göre 5G’ye geçiş konusunda hızlı bir sürecin yaşanacağı belirtilirken Yeni Nesil Mobil Haberleşme Teknolojileri Türkiye Forumu (5GTR) oldukça etkili geçti. Forumda yapılan görüşmelerde 4.5 G başta olmak üzere internet hızları konusunda bilgiler paylaşılırken Türkiye'de eski döneme göre çok daha hızlı bir internetin kullanıma sunulduğu belirtildi.
Eskisinden çok Daha hızlı internet sayesinde vatandaşların mobil olarak internet üzerinden yapacağı işlemleri çok daha kısa bir süre içerisinde yapacağı belirtilirken kurum tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 4.5 G’nin ardından 5G için çalışmalara başlayan BTK bu konuda hızlı bir şekilde ilerlerken toplantının ana gündemlerinden birisi de 5G oldu.
Toplantıda dünya genelinde artan mobil kullanıma dikkat çekilirken Türkiye'de de bu konuda giderek talebin arttığı ve bu bakımdan gelişmelerin bu hıza ayak uydurması gerektiği ifade edildi. Bu açıdan 5G ile ilgili çalışmalara kurum olarak hız verileceği ve belirtilirken 5G’ye geçiş Türkiye’de çok daha erken olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1 Nisan'dan itibaren kullandığımız 4.5G teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. 5G'nin temellerinin atıldığı 4.5G ile birçok sektöre yenilikler kazandırılıyor.


4-5-g-uyumlu-telefon.jpg
5G’ye geçiş sürecinde de önemli bir adım olan 4.5G mobil genişbant teknolojisinin detaylı olarak ele alındığı “Türkiye 4.5G Endüstri ZirvesiHuawei’nin ev sahipliği ile 10 Mayıs 2016’da İstanbul’da gerçekleşti.
Zirvede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’da bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında; 4.5G’nin kapsama alanının hızla geliştiğini ve bugün 10 bin baz istasyonundan 9,6 milyon vatandaşımız 4.5G hizmetini aktif olarak kullandığını vurgulayan Sayan:“40 gün içerisinde 9,6 milyon vatandaşın bu hizmeti kullanması büyük bir başarıdır.
Sektörün heyecanı ve dinamizmi kendini günden güne daha çok hissettiriyor. Bundan daha iyisini nasıl yapabileceğimizi araştırmaya devam ediyoruz.
Tüm operatörlerimiz ve üreticilerimizle 4.5G’nin geleceğini nasıl olacağını hep birlikte planlıyoruz. 4.5G ile birlikte sadece bilişimde değil birçok sektörde yeni fırsatlar doğacak.
Gelecekte sektörün lokomotifi, genişbant teknolojileri olacak. Bu da özellikle mobil iletişim sektöründe, yeni altyapı ihtiyaçlarını beraberinde getirecek. Türkiye 4.5G Zirvesi, bu konudaki yeni fırsatları ve gelişmeleri görmek için önemli bir organizasyon. Bu özel organizasyon için Huawei’ye teşekkür ediyorum.
Huawei Türkiye’de 14. yılını kutluyor. Türkiye’de kapsamlı bir Ar-Ge merkezine sahip olan Huawei’nin ve Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde merkez olarak Türkiye’nin seçtiğini ve bölgedeki 11 ülkede büyük operatörlerle çalıştıklarını büyük memnuniyetle öğrendik.
Ülkemizde yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bizler de sektörle beraber çalışacağız sektörün önünün açılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.
Yerli ekosistemin korunması için tüm bakanlıklarımızla işbirliği halindeyiz. Özellikle yazılımla ilgili yerli ürün kullanımını ile ilgili çalışmalarımız söz konusu” dedi.
omer-fatih-sayan-10052016-2.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst