gittigidiyor

4.5 G ile aylık ne kadar internet kullanılıyor?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4-5g-internet-kullanimi.jpg


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2016 yılının son çeyreği ile ilgili detayların yer aldığı, Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri isimli rapor yayınlandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamuoyu ile paylaştığı raporun ardından yaptığı açıklamada yerli yazılım ve donanıma yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Bakan Arslan'ın açıklamasında değindiği bir diğer nokta ise, 4.5 G'nin sunduğu hız artışı ile internet kullanımında yaşanan yükseliş oldu.
İnternet kullanımı hızla artmaya devam ediyor!

4,5 G ile internet kullanımında ciddi bir artış sağlandığını belirten Arslan, 2015 yılında 1.3 GB olan kişi başına aylık mobil internet kullanımının geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 2.2 GB'a kadar yükseldiğini vurguluyor
Genel ortalamaya bakıldığında ise, 4.5 G hizmetinden faydalanan aboneler aylık yaklaşık olarak 5.4 GB internet kullanıyorlar.
bakan-ahmet-arslan.jpg

Haberleşme sektöründe yer alan işletmecilerin 2016 yılında toplam 45,4 milyar lira gelir elde ettiğini belirten Arslan, geçtiğimiz yıl özel sektör tarafından Türkiye'nin haberleşme altyapısına 7,4 milyar liralık yatırım yapıldığının altını çiziyor.
Bu yatırımları yeterli görmediklerini belirten Ulaştırma Bakanı, yerli yazılım ve donanım konusunda yeni çalışmalara imza attıklarını ve bu sayede yatırımların çok daha fazla artacağını belirtiyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst