gittigidiyor

4.5G Hakkında gelişen haberler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
En Hızlı 4G Bağlantısı Nerede?

4G bağlantısının en hızlı olduğu ülkeler listelendi


en-hizli-4g-baglantisi-nerede.jpg

Ülkemizde 4.5G dönemi için kısa bir süre kala, dünyadaki 4G/LTE rakamları da yeniden şekillenmeye başladı. İngiltere merkezli OpenSignal tarafından yayınlanan tablo ile 4G'yi en hızlı kullanan ülkeler listelendi. İşte LTE indirme hızları en hızlı olan ülkeler.
1454599463_en-hizli-4g-kimde-var.jpg

2015 yılının 4. çeyrek dilimini kapsayan raporun hazırlanma aşamasında, 69 ülkeden 350 binden fazla Android cihaz üzerinden toplanan verilerle bu liste hazırlandı. Listeye bakıldığında herkes 1. sırada Amerika ve İngiltere gibi ülkeleri beklerken, listenin zirvesinde yaklaşık 37-38 Mbps indirme hızı ile Singapur yer aldı. Listenin ilk 5 sırası ise Singapur, Yeni Zelanda, Macaristan, İsrail ve Güney Kore olarak listelendi.
Son yıllarda ciddi bir teknoloji atılımı içinde olan Hindistan'da 4G LTE'nin en hızlı sunulduğu 36. ülke olmayı başardı. Ülkede 4G hizmetini başlatan ilk operatör olan Bharti Airtel, bu servisi Ağustos 2015'te başlatmıştı. 2015 yılının 3. çeyrek diliminde Airtel'in ülkedeki kapsama oranı %49 seviyelerine ulaştı. Aynı süreç içinde Pakistan'daki Warid isimli operatörün kapsama alanı ise %70 seviyelerine çıktı.
1454599958_4g-kapsama-alani.png

4G kapsama alanı konusunda ise Güney Kore, Japonya ve Hong Kong gibi ülkeler ilk 3 sırada yer alıyor. Kapsama alanı oranı Amerika Birleşik Devletleri'nde ise %81 seviyesinde.
1 Nisan 2016 ile ülkemizde hizmete girecek olan 4.5G teknoloji hakkında neler düşünüyorsunuz? İndirme hızları ve kapsama alanı hakkındaki fikirleriniz nelerdir?
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
4_5-banner-logo-png.49569

Türkiye uzun zamandır beklediği 4.5G mobil bağlantısına nihayet kavuştu. 26 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirilen frekans ihalesinin ardından altyapı kurulum çalışmalarına başlayan mobil operatörler, 1 Nisan 2016 olarak ön görülen tarihte, yani bu gece saatler 00:01’i gösterdiğinde şebekelerini faaliyete geçirdiler.

Turkcell, Türk Telekom, Vodafone aboneleri bundan böyle 4.5G destekli telefonlarında, tabii ki uyumlu SIM kartlarıyla birlikte daha yüksek mobil veri indirme ve yükleme hızlarından yararlanmaya başlayacak. Her üç operatör de abonelerine yeni nesil teknolojiyle tanışmaları, kendilerini nasıl bir kullanımın beklediğini anlamaları ve kendilerine en uygun tarifelerin doğal yollarla belirlenmesi amacıyla çeşitli imkanlar sunuyor. Buna bir de hediye olarak sunulan veri paketlerini de ekleyebiliriz.

4g-1024x446.png

Yeni nesil mobil bağlantı teknolojisi sayesinde yepyeni bir deneyim bizleri bekliyor. Artık dışarıdayken en güncel teknoloji haberlerine, hazırladığımız inceleme ve ipuçları videolarına da daha hızlı şekilde erişebileceksiniz.

4-5g-speedtest-hiz-testi-kota-sdn.jpg


4.5G’den korkmanıza, endişe etmenize gerek yok. Eğer bilinçli bir şekilde kullanırsanız, veri paketinizde kalan kullanım miktarını düzenli olarak kontrol ederseniz, her ay sonunda fatura sürprizleriyle karşılaşmazsınız. Size tavsiyemiz, hangi mobil operatörden hizmet alıyorsanız, onun size sunduğu online işlemler uygulamasını akıllı telefon veya tabletinize indirmek. Bu uygulama üzerinden ne kadar veri kullanımında bulunduğunuzu pratik şekilde takip edebilirsiniz.


4.5G Türkiye’ye hayırlı olsun!

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg

4.5G'den dolayı fatura çok gelirse ne yapmalıyız?

4.5G mağdurları kendilerini korumak için ne yapmalı?
1459583034_fatura.jpg

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg



GSM operatörleri 1 Nisan itibariyle kullanıcılarına 4.5G hizmetini sunmaya başladı. 3G’ye nazaran 10 kat daha hızlı bağlantı imkanı sağlayacak olan 4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı ise tartışılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tüketicilere “faturaya dikkat” derken, tüketicilere bir uyarı da hukukçulardan geldi.

Bu tür geçiş dönemlerinde kullanım detayları ve fatura bedellerinde karışıklıkların, taraflar arasında anlaşmazlıkların olabildiğinin altını çizen Avukat Cevat Kazma, tüketicilere faturalarını, özellikle de data kullanımlarını detaylı incelenmelerini önerdi.

Operatörlerin, mobil uygulamaları ve online işlem merkezleri üzerinden data kullanımlarını tüm detaylarıyla paylaşmasının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin bu detayları döküm olarak da talep edebileceğini açıkladı.

1459583012_14595397014.5gfatura3.jpg


Kota Aşımı Olmadan Tüketiciye Haber Vermek Yasal Zorunluluk!

Kullanılan paketlerde kota aşımı söz konusu ise operatörün tüketiciye haber vermek zorunda olduğunu ifade eden Cevat Kazma, tüketicilerin faturada sürprizle karşılaşmaması adına fatura limitlerini belirleyebileceğini belirtti.

Faturada Hata Varsa Ne Yapılmalı?

“Faturalarda hatalı bir durum görülürse önce operatör ile iletişime geçilmeli” diyen Avukat Cevat Kazma, çözüm alınamazsa Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurulması gerektiğini söyledi.

4.5G’ye geçiş yapmak zorunlu değil. Dileyen tüketiciler mobil cihazlarında 3G hizmeti almaya devam edebilecekle

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]2G ve 3G Ne Zaman Kullanım Dışı Kalacak?[/h][h=2]Türkiye'de 1 Nisan'dan itibaren kullanmaya başlanan 4.5G sonrasında eski teknolojilerin ne olacağı merak edildi.[/h]
2g-ve-3g-ne-zaman-kullanim-disi-kalacak.jpg
Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda 4.5G ile birlikte 2G ve 3G'nin kullanılmaya devam edileceği belirtilirken, bir süre sonra mobil veride sadece 4.5G kalacak. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılırken, açıklama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan tarafından yapıldı.
Fatih Sayan yaptığı açıklamada 2029 yılından itibaren 2G ve 3G'nin kullanım dışı kalacağını söyledi. Türkiye'de yaklaşık 130 bin baz istasyonu üzerinden hizmet verildiğini hatırlatan Sayan, 2029 yılına kadar mobil veride herkesin 4.5G'ye geçeceğini söyledi. İlgili yıllarda 2G ile 3G'nin rağbet görmemesi beklenirken, 4.5G'nin yanı sıra pek çok yeni teknolojini de kullanıma sunulması muhtemel.
3G'in 2029 yılında kaldırılmasının yanı sıra 2G'nin çok daha erken bir sürede sona ereceğini söyleyen Saylan, 2G'nin 2026 yılı itibari ile kullanım dışı kalacağını belirtti.
5G Ne Zaman Gelecek?
5G ile ilgili merak edilen soruları da yanıtlatan Fatih Saylan, 5G için yapılan tahminlerde 2020 yılı itibari ile yeni teknolojinin kullanıma geleceğini söylerken, 3G'nin kaldırıldığı yıllarda bir yandan da 4.5G'den 5G'ye geçiş işlemlerinin yapılmaya başlanabileceğini ifade eti.
Türkiye'de 14 bin baz istasyonundan 4.5G teknolojisi alındığını söyleyen Sayan, şu an için 4.5G istasyonlarının sadece 6 bininin aktif bir şekilde kullanıldığını ve bu nedenle de istenilen hızlara şu an için çıkılamadığını belirtti.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Türk Telekom’un fiber internet altyapısı 40 Gigabit’e çıkıyor
Yeni nesil fiber teknolojisi ile Türk Telekom’un fiber internet altyapısı 40 Gigabit’e çıkıyor
1459772530_turk-telekom.jpg

Türk Telekom, Nokia’nın NG-PON2 teknolojisi ile mevcut fiber altyapısının veri taşıma hızını, Türkiye’de ilk kez simetrik olarak 40 Gigabit’e çıkarıyor. Türkiye’nin en yaygın fiber altyapısına sahip Türk Telekom’un bağlantı başına saniyede 10 Gigabit hizmet verebilmesini sağlayan bu yeni teknoloji, mevcut fiber altyapının yeni nesil servislere bugünden hazır olmasını sağlıyor.

1459772549_turk-telekom.jpg


Türk Telekom Türkiye’de tek fiber üzerinden iki kullanıcıya aynı anda hem indirme hem de yükleme yönünde ayrı ayrı 20 Gbps, toplamda ise 40Gbps hıza en gelişmiş fiber teknolojisi olan NGPON2 ile ulaşan ilk operatör oldu.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, Nokia ile birlikte mevcut fiber altyapısıyla uyumlu “yeni nesil fiber” olarak adlandırılan NGPON2 (Next-Generation Passive Optical Network 2) teknolojisini kullanarak noter huzurunda gerçekleştirdiği testle Türkiye’de tek fiber üzerinden iki kullanıcıya aynı anda hem indirme hem de yükleme yönünde ayrı ayrı 20Gbps, toplamda ise 40Gbps hıza en gelişmiş fiber teknolojisi olan NGPON2 ile ulaşan ilk operatör oldu.

Yeni dalga boyları ekleyerek fiber kablo içindeki bant genişliği kapasitesini artıran bu teknoloji, aynı anda yüksek hızlı hizmet alabilecek kullanıcı sayısını artırarak Türk Telekom’un fiber altyapısının gücünü 40’a katlıyor. Türk Telekom, GPON şebekesinde dünyayla eş zamanlı olarak NGPON2, (diğer adıyla TWDM PON) denemelerini Teknoloji Merkezi’nde yapıyor. NGPON2 ile tek fiber lifinden simetrik olarak 40 Gbps’e (iki yön toplamında 80 Gbps) hıza ulaşılabiliyor.

Kurumsal ve bireysel müşterilerin hayatını değiştirecek

Hem kurumların hem de bireylerin faydalanabileceği NGPON2 teknolojisi, yüksek hızlı internet servisi sağlama, IPTV, noktadan noktaya servis, destek taşıyıcı ağ ile mobilde daha çok kullanıcıya hizmet vermek için kullanılabilecek. Türk Telekom bunların yanında yüksek hız gerektirebilecek yeni servislere de NGPON2 ile bugünden hazır olacak. Yeni teknolojiyle 10 Gbps fiber internet hizmeti ile Blu Ray film gibi büyük dosyalar eş zamanlı olarak çok hızlı indirebilecek, yüksek hızlı internet ile tüm cihazlardan 4K kalitesiyle TV izleme deneyimi mümkün olacak. Akıllı ev uygulamaları, bulut hizmetleri ve çevrimiçi oyun gibi yoğun bant genişliği ihtiyacı duyan servislerin yaygınlaşmasını sağlanacak.

NGPON2 teknolojisi Türk Telekom’un 4.5G baz istasyonlarına yaygın ve çok daha yüksek kapasiteli altyapı sağlayarak katkıda bulunacak. Teknoloji aynı zamanda mevcut fiber altyapıları üzerine doğrudan kurgulanabilen ve fiberde ilk yatırım maliyetini düşüren, tek bir fiber lifi üzerinde birden fazla dalga boyunun kullanılması ile aynı anda aktarımı yapılan veri miktarını artırıyor.

Coşkun Şahin: “Fiber yalnızca bir teknoloji değil, değer üreten bir platform”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, bu teknolojinin sadece fiber altyapıyı yaygınlaştırmaya değil, aynı zamanda mevcut altyapıyı yeni nesil teknolojiler için de hazır hale getirmeye hizmet edeceğini söyledi. Fiberin artık yalnızca bir genişbant teknolojisi değil, aynı zamanda değer üreten bir platforma dönüştüğüne dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Telekom olarak 81 ilde 213 bin kilometreye ulaşan fiber altyapımızla Türkiye’yi yeni nesil servislerle buluşturma ve geleceğe hazırlama konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte yalnızca fiberi yaygınlaştırmak değil, mevcut fiber altyapıdan en yüksek verimi almak da en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yaptığımız bu testle tek fiber üzerinden iki kullanıcıya aynı anda download ve upload yönünde ayrı ayrı 20 Gbps, toplamda ise 40Gbps hıza en gelişmiş fiber teknolojisi ile biz ulaştık. Bu teknolojiyle sadece fiber kapasitemizi 10 katına çıkarabildiğimizi göstermekle kalmadık; 4.5G ve geleceğe yönelik diğer servisler için de en ideal platformu Türk Telekom olarak sunmaya devam edeceğimizi göstermiş olduk. Bu teknoloji daha düşük yatırımla fiber kablolarımızdan daha fazla ışık, daha fazla veri taşınacağı anlamına geliyor. Kablolarımızda daha fazla ışık demek, yaşamın her köşesine daha fazla aydınlık demek. Fiberimizden akan bu ışıkla Türkiye ekonomisinin köklerini besleyeceğiz.”
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Türk Telekom'un mevcut 4.5 G bağlantısından 3 kat daha hızlı veri transferi sağlayan GİGA 4.5 G teknolojisi için, Galaxy Note 5'e küçük bir güncelleme geldi.

samsung-galaxy-note-5-color-comparison-1-of-22-840x473.jpg

4.5 G teknolojisi ülkemizde kısa bir süre önce hizmete sunulmuşken Türk Telekom, 81 ilde kurduğu WiFi noktaları sayesinde 4.5 G’den 3 kata kadar daha hızlı veri transferi sağlayan GİGA 4.5G teknolojisini kullanıma sundu.





GİGA 4.5G ne kadar hızlı?

GİGA 4.5G teknolojisi ile, 4.5 G teknolojisinde alınan band genişlikleri ile ulaşılabilecek en yüksek hızdan 3 kat daha fazlası sunuluyor. Yani GİGA 4.5G WiFi noktalarında saniyede 1 gigabit hıza ulaşmak mümkün.
Note 5 artık GİGA 4.5G teknolojisini destekliyor!

Samsung Galaxy Note 5 için yayınlanan güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, Ayarlar menüsü altında GIGA 4.5G seçeneği ile karşılaştılar.
samsung_galaxy_note_5.png

Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge ve LG V10 modellerinin GIGA 4.5G desteğine sahip olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu cihazlar için bir güncelleme yayınlanabilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst