gittigidiyor

4.5G için Türk Telekom ve Nokia Anlaştı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
49
Puanları
0
Konum
Bursa
Türk Telekom ve Nokia, 4.5G baz istasyonlarına “Made in Turkey” damgası vuracak bir iş birliğine imza attı. Peki, Nokia ve Türk Telekom bu iş birliği kapsamında neler yapacak?


4-5g.jpg
Türk Telekom, Türkiye’de ilk kez Nokia tarafından üretilecek olan mobil iletişim donanımını kullanarak, yerli üretime destek vermeye devam edecek.
Türk Telekom ve Nokia, 17 Mart 2016 Perşembe günü Bilgi Teknolojileri veİletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borchert’in katılımlarıyla iş birliklerini duyurmak üzere bir tören düzenledi.
Bu iş birliği ile Nokia, Nisan ayında Çorlu’da yerli ekipmanlar için üretim sürecini başlatacak. Sonraki aşama ise yerli üretim olan ekipmanların Türk Telekom şebekesine entegre edilmesi olacak.
Nokia, iş birliği kapsamında sahip olduğu uluslararası bilgi birikimini Türkiye’ye taşıyacak ve ilk olarak Türk Telekom müşterilerinin bu önemli ortaklığın avantajından faydalanması sağlanacak.
Baz istasyonunun beyni yerli üretim olacak

Türk Telekom’a özel olarak Nokia’nın Çorlu’da yapacağı üretim, baz istasyonunun sinyal üreten sistem modülü, yani baz istasyonunun beyni olan “baseband” üretimini kapsayacak. Baseband ekipmanı sinyal üretiminin yanı sıra, arama kontrollerini sağlayan ana ekipman olarak da biliniyor.
Bu nedenle mobil iletişim teknolojisinin belkemiği olan baz istasyonlarının en önemli parçalarından biri de bu anlaşma çerçevesinde “yerli üretim” olarak Türkiye’de üretilecek ve ilk olarak Türk Telekom tarafından kullanılacak.
Anlaşma çerçevesinde Nokia, Türk Telekom’un hali hazırdaki GSMşebekelerini de yükseltecek ve Türk Telekom’un müşterilerine sunacağı4.5G hizmetine de katkı sağlayacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr.Ömer Fatih Sayan, Nokia tarafından yapılacak ve ilk kez Türk Telekom tarafından kullanılacak üretimin yerli ekosistemin yaratılması için büyük önem taşıdığını belirtti.
Türk Telekom CEO’su Rami Aslan, iş birliği sayesinde Nokia’nın uluslararası bilgi birikimini ve teknolojisini Türk Telekom müşterilerine sunacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


45g.jpg

Nokia Avrupa Bölge Başkanı Markus Borcher, Çorlu tesislerindeki yerli üretim sayesinde Türkiye’nin lider operatörü Türk Telekom’un günümüzde ve gelecekteki müşteri taleplerini daha iyi karşılayacağını belirtti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst