gittigidiyor

4.5G'ye Nasıl Geçilir?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg


Bugün kullanıma giren 4.5G teknolojisi hayatımıza aniden girdi.. Yine de gözden kaçıranlar için, 4.5G geçiş işlemlerine hızlıca bir göz atalım.
Uzun zamandır beklenen 4.5G teknolojisi ülkemizde kullanılmaya başlandı. Mobil internette yeni bir devrim sayılabilecek 4.5G’ye geçiş için gerekenleri daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık. Gündemin yoğunluğundan unutulan birçok şey gibi, 4.5G geçişini de unutmuş olan okurlarımız olabilir. Bu nedenle sıcağı sıcağına, henüz operatörlerin 4.5G kampanyaları devam ederken bu yeni nesil teknoloji ile tanışmak isteyenler için, gereken işlemlere hızlıca göz atalım.

@mehmetkarahanlı@

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg



Önce Cihazınızı Kontrol Edin
4.5G için öncelikle sahip olduğunuz mobil cihazları kontrol etmeniz gerekiyor. Tablet ya da akıllı telefonlarda bu teknolojinin kullanılabilmesi için cihazınızın 4.5G uyumlu olması şart.

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg



SIM Kartınız 4.5G Uyumlu Mu?
İkinci aşama ise SIM kartınızın 4.5G uyumluluğunun kontrol edilmesi. Eğer uzun zamandır SIM kart değişikliği yapmıyorsanız büyük olasılıkla kartınız 4.5G uyumlu değildir. SIM kart uyumluluğunu kontrol etmek gerekir.

4.5G Uyumlu mu? İndir!






Bedava Kampanyalara ve Tarifelere Göz Atın!
Bu iki işlemi tamamladıysanız, geriye hızlı internetin tadını çıkartmak kalıyor. Operatörlerin kampanyalarına bakarak sistem içinde olmanızı sağlayınız

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg


Eğer Turkcell abonesi iseniz kampanya ve sisteme girerek gidip sayfanın ortalarında bulunan 4.5G'ye Hazır Mısınız? bölümünden cep telefonnumaranızı ve Turkcell şifrenizi yazarak kontrol edebilirsiniz. Eğer yakın bir sürede sim kart değişikliği yapmamış iseniz 4G uyumlu bir sim karta sahip olmanız gerekecek. Ancak en güzel çözüm bu site üzerinden yapılabilir. Eğer uyumlu değilse istediğiniz zaman bir Turkcell bayisine uğrayarak 4.5G uyumlu sim kart talebinizi iletebilirsiniz.

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg

5 Admda 4.5Gyi Kullann

Bu admlar gerekletirdikten sonra 4.5G teknolojisini mobil cihaznzda kullanabilirsiniz.

4.5g-uyumlu-telefonlar.jpg

4.5G-300-mbps-h%C4%B1z%C4%B1n%C4%B1-destekleyen-telefonlar-tabletler.jpg


1- Destekleyen cihaza sahip olmak
lk adm 4.5G ya da 4G, LTE teknolojilerini destekleyen bir cihaza sahip olmak.



Akll telefonunuzun 4.5 teknolojisini destekleyip desteklemediini ebeke/hcresel veri ayarlarnda 4G ya da LTE seeneinin olup olmadn kontrol ederek de anlayabilirsiniz.
4.5g-uyumlu-telefonlar-238x178.jpg


2- Destekleyen SIM karta sahip olmak

4.5G teknolojisini kullanabilmek iin SIM kartnzn da uyumlu olmas gerekli. operatr de deiim ilemini genellikle cretsiz bir ekilde yapyorlar. Eer 4.5G (ya da 4G, LTE) destekleyen bir cihaznz varsa en yakn bayiden SIM kart deiiklii yapabilirsiniz.

4.5g-uyumlu-telefonlar-238x178.jpg

3- Hattnz 4.5G kullanmna atrm olmak

Hattnz 4.5Gye atrmak iin online ilemleri kullanabileceiniz gibi ilemi SMS ile e yapabilirsiniz.

Turkcell 4.5G kullanma nasl alr?

4.5G yazarak 2222ye mesaj atn.

Aadaki adresten SIM kart ve telefon uyumluluunuzu kontrol edebilir, bavurunuzu yapabilirsiniz:

4.5G Nedir? | Turkcell 4.5G

Vodafone 4.5G kullanma nasl alr?

4.5G yazarak 4545e mesaj atn.

Aadaki adresten telefon ve SIM kart uyumluluunuzu kontrol edebilir, bavurunuzu yapabilirsiniz:

4.5G'yi sizinle buluturmak iin yola ktk, geliyoruz | Internet | Bireysel Vodafone

Turk Telekom 4.5G kullanma nasl alr?

4.5G HAZIR yazarak 5555e mesaj atn.

GIGA yazarak 5555e mesaj atn.

Aadaki adresten SIM kart ve telefon uyumluluunuzu kontrol edebilir, bavurunuzu yapabilirsiniz:

Türk Telekom 4.5G - Türkiye'nin 4.5G Mobil Şebekesi

4.5g-uyumlu-telefonlar-238x178.jpg



4- Cihaz ayarlarndan 4.5Gyi aktifletirmek


Baz cihazlarda 4.5G ya da LTE seenei kapal olarak gelmekte. ebeke seimini 4G ya da LTE olarak deitirerek cihaznzn 4.5G kullanmasn salayabilirsiniz.

iPhone ve iPad (iOS) 4.5G Aktifletirme ilemi:

iPhone ve iPad iin 4G 4.5G LTE Nasl Etkinletirilir?

Android (Samsung, LG, Sony, HTC, Nexus) 4.5G Aktifletirme ilemi:

Android Telefonlarda 4G 4.5G LTE Nasl Etkinletirilir?

4.5g-uyumlu-telefonlar-238x178.jpg


5- Hazrsnz!


Mkkemmel, 1 Nisan 2016dan itibaren 4.5G kapsama alannda olduunuzda 4.5G ya da LTE teknolojisinden faydalanabilirsiniz.

4.5Gyi hz snr olmadan kullanabileceiniz paketler ve cretlendirme iin operatrnzle grebilirsiniz.

4.5g-uyumlu-telefonlar-238x178.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg

4.5G'den dolayı fatura çok gelirse ne yapmalıyız?

4.5G mağdurları kendilerini korumak için ne yapmalı?
1459583034_fatura.jpg

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg



GSM operatörleri 1 Nisan itibariyle kullanıcılarına 4.5G hizmetini sunmaya başladı. 3G’ye nazaran 10 kat daha hızlı bağlantı imkanı sağlayacak olan 4.5G’nin faturalara nasıl yansıyacağı ise tartışılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tüketicilere “faturaya dikkat” derken, tüketicilere bir uyarı da hukukçulardan geldi.

Bu tür geçiş dönemlerinde kullanım detayları ve fatura bedellerinde karışıklıkların, taraflar arasında anlaşmazlıkların olabildiğinin altını çizen Avukat Cevat Kazma, tüketicilere faturalarını, özellikle de data kullanımlarını detaylı incelenmelerini önerdi.

Operatörlerin, mobil uygulamaları ve online işlem merkezleri üzerinden data kullanımlarını tüm detaylarıyla paylaşmasının yasal zorunluluk olduğunu vurgulayan Avukat Cevat Kazma, tüketicilerin bu detayları döküm olarak da talep edebileceğini açıkladı.

1459583012_14595397014.5gfatura3.jpg


Kota Aşımı Olmadan Tüketiciye Haber Vermek Yasal Zorunluluk!

Kullanılan paketlerde kota aşımı söz konusu ise operatörün tüketiciye haber vermek zorunda olduğunu ifade eden Cevat Kazma, tüketicilerin faturada sürprizle karşılaşmaması adına fatura limitlerini belirleyebileceğini belirtti.

Faturada Hata Varsa Ne Yapılmalı?

“Faturalarda hatalı bir durum görülürse önce operatör ile iletişime geçilmeli” diyen Avukat Cevat Kazma, çözüm alınamazsa Tüketici Hakem Heyetleri’ne başvurulması gerektiğini söyledi.

4.5G’ye geçiş yapmak zorunlu değil. Dileyen tüketiciler mobil cihazlarında 3G hizmeti almaya devam edebilecekle

46-milyon-kisi-4-5g-icin-hazir.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
BTK 5G Teknolojisi İçin Çalışıyor

Türkiye'de 4.5 G yeni kullanılmaya başlansa da Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu şimdiden 5G için çalışmalara başladı.

btk-5g-teknolojisi-icin-calisiyor.png
1 Nisan tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılmaya başlanan 4.5 G için pek çok kullanıcı henüz deneme fırsatı dahi bulamazken Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu tarafından yapılan çalışmalarda 5G için hazırlıkların başladığı açıklandı.
Komu ile ilgili kurum tarafından yapılan yazılı açıklamadan elde edilen bilgilere göre 5G’ye geçiş konusunda hızlı bir sürecin yaşanacağı belirtilirken Yeni Nesil Mobil Haberleşme Teknolojileri Türkiye Forumu (5GTR) oldukça etkili geçti. Forumda yapılan görüşmelerde 4.5 G başta olmak üzere internet hızları konusunda bilgiler paylaşılırken Türkiye'de eski döneme göre çok daha hızlı bir internetin kullanıma sunulduğu belirtildi.
Eskisinden çok Daha hızlı internet sayesinde vatandaşların mobil olarak internet üzerinden yapacağı işlemleri çok daha kısa bir süre içerisinde yapacağı belirtilirken kurum tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 4.5 G’nin ardından 5G için çalışmalara başlayan BTK bu konuda hızlı bir şekilde ilerlerken toplantının ana gündemlerinden birisi de 5G oldu.
Toplantıda dünya genelinde artan mobil kullanıma dikkat çekilirken Türkiye'de de bu konuda giderek talebin arttığı ve bu bakımdan gelişmelerin bu hıza ayak uydurması gerektiği ifade edildi. Bu açıdan 5G ile ilgili çalışmalara kurum olarak hız verileceği ve belirtilirken 5G’ye geçiş Türkiye’de çok daha erken olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
1 Nisan'dan itibaren kullandığımız 4.5G teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. 5G'nin temellerinin atıldığı 4.5G ile birçok sektöre yenilikler kazandırılıyor.


4-5-g-uyumlu-telefon.jpg
5G’ye geçiş sürecinde de önemli bir adım olan 4.5G mobil genişbant teknolojisinin detaylı olarak ele alındığı “Türkiye 4.5G Endüstri ZirvesiHuawei’nin ev sahipliği ile 10 Mayıs 2016’da İstanbul’da gerçekleşti.
Zirvede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’da bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasında; 4.5G’nin kapsama alanının hızla geliştiğini ve bugün 10 bin baz istasyonundan 9,6 milyon vatandaşımız 4.5G hizmetini aktif olarak kullandığını vurgulayan Sayan:“40 gün içerisinde 9,6 milyon vatandaşın bu hizmeti kullanması büyük bir başarıdır.
Sektörün heyecanı ve dinamizmi kendini günden güne daha çok hissettiriyor. Bundan daha iyisini nasıl yapabileceğimizi araştırmaya devam ediyoruz.
Tüm operatörlerimiz ve üreticilerimizle 4.5G’nin geleceğini nasıl olacağını hep birlikte planlıyoruz. 4.5G ile birlikte sadece bilişimde değil birçok sektörde yeni fırsatlar doğacak.
Gelecekte sektörün lokomotifi, genişbant teknolojileri olacak. Bu da özellikle mobil iletişim sektöründe, yeni altyapı ihtiyaçlarını beraberinde getirecek. Türkiye 4.5G Zirvesi, bu konudaki yeni fırsatları ve gelişmeleri görmek için önemli bir organizasyon. Bu özel organizasyon için Huawei’ye teşekkür ediyorum.
Huawei Türkiye’de 14. yılını kutluyor. Türkiye’de kapsamlı bir Ar-Ge merkezine sahip olan Huawei’nin ve Orta Asya ve Kafkasya bölgesinde merkez olarak Türkiye’nin seçtiğini ve bölgedeki 11 ülkede büyük operatörlerle çalıştıklarını büyük memnuniyetle öğrendik.
Ülkemizde yaptıkları çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Bizler de sektörle beraber çalışacağız sektörün önünün açılması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.
Yerli ekosistemin korunması için tüm bakanlıklarımızla işbirliği halindeyiz. Özellikle yazılımla ilgili yerli ürün kullanımını ile ilgili çalışmalarımız söz konusu” dedi.
omer-fatih-sayan-10052016-2.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst