gittigidiyor

56.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Pandemiye rağmen sessiz sedasız bir Uluslararası Yarış Ülkemizde devam ediyor...Şu esnada Kemer-Elmalı etabı devam etmekte,bireysel genel Klasmanda UK Sprinter Mark Cavendish liste başında bulunuyor...

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu olanca hızıyla devam ediyor. Bisikletçiler Kemer'e gelmeden, geçmiş etapların bir analizini yaptı ve ortaya çok değişik fikirler çıktı. İşte Tur’un öne çıkan isimlerinden bir dizi görüş.
Söze Astana'nın Eritreli genç yıldızı Merhawi Kudüs ile başlayalım.
"FORMDAYIM''
"2019 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu, Genel Klasman üçüncüsü olarak bitirmiştim. Form durumum iyi ve amacım bu defa da yine ilk üç içerisinde yer almak. Artyom Zakharov Beyaz Mayo’yu kazandı. Ben daha şimdiden beşinci etabı dört gözle bekliyorum. "
ALANYA'DAN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ
Alanya, turunun geleneksel bir etap finişi özelliğini taşıyan ilçe. Türkiye'nin bu güzel sahil beldesi, daha önce Maximiliano Richeze (2008), Sebastian Siedler (2009), Andre Greipel (2011), Theo Bos (2012), Marcel Kittel (2013), Mark Cavendish (2014 – 2015 ve 2021), Sacha Modolo’nun (2016) zaferlerine ev sahipliği yaptı. Greipel, Cavendish ve Modolo, Alanyalı bisikletseverlerin yakından bilip tanıdığı pedallar…
CAVENDISH, "AH ŞU ARNAVUT KALDIRIMLARI"
Türkiye'yi kendi evi gibi gören ve burada dokuzuncu kez birincilik elde eden dünyanın efsane sporcusu bakın anılarına neler eklemiş… Söz sırası Quick Step'in sprinteri Mark Cavendish’te;
"Kazanmaktan hiç yorulmayacağımı söyledim ve yine çok güzel bir duygu içerisindeyim. Dün finişe önden başlamaya çalıştık. Arnavut kaldırımı, hafif tümsekler olan bir zemin vardı. Hâliyle zorlandık. Rüzgâr sağ taraftan geliyordu. Sabırlı davranmak gerekliydi. Takım arkadaşlarım harika çalıştılar. Fabio Jakobsen de toplu finişe katıldı. Bunu görmek müthişti. Art arda kazanabilmek için kendime daha fazla güvenim vardı. Takım için daha fazla etap kazanmak güzel olur. Türkiye Turu'nda genel klasman için bir adayımız yok. Bu harika sprinterler takımından hafta sonuna kadar bir başka arkadaşımız daha bir zafer kazanabilirse fevkalade olur."
ANIOLKOWSKI, "ÇOK YAKINDA"
Bingoal Pauwels takımının sprinteri Stanislas Aniolkowski ise; "Tabii ki ilk üç girebilmek benim için çok tatminkâr. Cavendish ve Philipsen gibi isimlerle bir etapta yarışmak müthiş bir şey. Şu anda çok mutluyum. Önce beşincilik ve ardından üçüncülük benim için bir gelişmedir. Belki çok yakında bir zafer gelebilir.”
PHILIPSEN, "ÇOK FENA ÇOK"
Alpecin-Fenix'in şansız sporcusu Jasper Philipsen ise dokunsanız ağlayacak durumda.
"Bacaklarım bana kazanabileceğimi söylemişti fakat tam doğru çizgide kalamadım, bu yüzden çok mutlu değilim ama sprint bu, şansım pek yaver gitmiyor. Bu durumu kırmam lazım. Hiç memnun değilim."
BUTS,"MAYO HÂLÂ BENDE"
Salcano Sakarya'nın Kırmızı Mayolu ‘Dağların Kralı’ olan Vitaliy Buts, geçtiğimiz etaba ve geleceğe şöyle bakıyor, "50 kilometre boyunca gruptan kaçmaya çalıştım ancak rakiplerim buna izin vermediler. Yine de iyi gitti ve 50 kilometre sonunda mayomu korudum ve dünkü yorgunluklarımın ardından biraz dinlendim. Şansıma, Ulises Alfredo Castillo ikinci prim kapısından geçemedi ve kazanamadı. Tur bizim için böyle şanslı devam etsin."

TourofTurkey
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu yıl 56. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2021) 129,1 kilometrelik Fethiye - Marmaris etabı başlarken, bir sporcunun Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine Rally Cycling takımının kendi kararıyla turdan çekildiği belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 6. Etabının startı Cumhuriyet Meydanı'ndan verildi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Fethiye -Marmaris etabının startını Muğla Valisi Orhan Tavlı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve protokolü üyeleri verdi.
Yarışın başlangıç anını görmek isteyen vatandaşlarla yarışın başladığı anı cep telefonlarıyla görüntülemeyi de ihmal etmedi.
Fethiye'de yarışmadan yaklaşık 2 saat önce Atatürk Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı, Çalış Plajı çevresinde yoğun önlemler alınarak bu güzergahtaki yollar trafiğe kapatıldı. Atatürk Caddesi ve Çarşı Caddesi'ne araçlarıyla giremeyen vatandaşlar Kayaköy yolu ve Debboy yolunu kullandı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst