gittigidiyor

57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
kapak_170114.jpg



Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 2022 etapları belli oldu. Geçen yıl büyük bir ilgiyle takip edilen bisiklet turu, bu yıl da ekran başındakilere görsel şölen sunacak. 1963 yılından beri düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Türkiye'nin tek uluslarası yol bisiklet yarışı olmasının yanı sıra dünya genelinde kıtalararası gerçekleşen tek bisiklet yarışı olma özelliği taşıyor.






2022 CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET YARIŞI NE ZAMAN?

Bu yıl Bodrum'dan başlayacak ve İstanbul'da sona erecek 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 10-17 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek.

Toplam uzunluğu 1303 kilometre olan ve 6 şehirdeki 8 etaptan oluşan bisiklet turunda 14 ülkeden 25 takım ve toplam 175 sporcu yarışacak.

7 WorldTour takımının yer alacağı Tour of Türkiye'de 12 pro takım ve 6 kıta takımı mücadele edecek. Geçen yıl 3 olan WorldTour takım sayısı bu yıl 7'ye yükselirken Nairo Quintana, Sam Bennett ve Chris Froome gibi güçlü bisikletçilerin pelotonda yer alması, yarışa yönelik uluslararası ilgiyi ve rekabeti artıracak.


2022 CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET YARIŞI ROTASI

Bodrum-Kuşadası: 207 kilometre

Selçuk (Efes)-Alaçatı: 158 kilometre

Çeşme-İzmir (Karşıyaka): 123 kilometre

İzmir (Konak)-Manisa (Spil): 147 kilometre

Manisa-Ayvalık: 192 kilometre

Edremit (Akçay)-Eceabat (57. Alay Şehitliği): 205 kilometre






Gelibolu-Tekirdağ: 135 kilometre

İstanbul-İstanbul: 136 kilometre

2022 CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET YARIŞI TAKIMLARI

WorldTour takımları: UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri), Bora-Hansgrohe (Almanya), Israel-Premier Tech (İsrail), Astana Qazaqastan Team (Kazakistan), Lotto Soudal (Belçika), Team BikeExchange-Jayco (Avusturya) Team DSM (Hollanda).

Pro takımlar: Alpecin-Fenix (Belçika), Team Arkea-Samsic (Fransa), UNO X Pro Cycling Team (Norveç), Drone Hopper-Androni Giocattali (İtalya), Bardiani CSF Faizane (İtalya), Caja Rural-Seguros RGA (İspanya), EOLO-Kometa Cycling Team (İtalya), Euskatel-Euskadi (İspanya), Equipo Kern Pharma (İspanya), Human Powered Health (Amerika Birleşik Devletleri), Burgos BH (İspanya), Team Novo Nordisk (Amerika Birleşik Devletleri).

Kıta takımları: Bike Aid (Almanya), Wildlife Generation Pro Cycling (Amerika Birleşik Devletleri), Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team (Türkiye), Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Saris Rouvy Sauerland Team (Almanya), China Glory Continental Team (Çin).
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst