gittigidiyor

8 Milyon Android Kullanıcısını Etkileyen Veri İhlali

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Mobil ödeme uygulama Cash App, eski çalışanının müşteri verilerini ihlal ettiğini rapor etti.​

Mobil ödeme uygulama Cash App, eski çalışanının müşteri verilerini ihlal ettiğini rapor etti.


Cash App, hakkındaki rapor yeni yayınlansa da olayın 4 ay önce gerçekleştiği belirtildi. Uygulamanın ana şirketi 4 Nisan’da veri ihlali için başvuruda bulundu.


Cash App, akıllı telefon aracılığıyla kullanıcılar arasında para transfer etmeyi sağlayan bir uygulama.​

Cash App, akıllı telefon aracılığıyla kullanıcılar arasında para transfer etmeyi sağlayan bir uygulama.


Ancak şu anda resmi olarak Türkiye’de bulunmuyor, yalnızca ABD ve Birleşik Krallık’ta hizmet veriyor.


ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu raporunda tüm detaylar yer aldı.​

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu raporunda tüm detaylar yer aldı.


Rapora göre erişilen bilgiler arasında; müşteri adı, varlıkları, adresleri ve ticari faaliyetleri bulunuyor. Şirkete göre kullanıcıların isimleri dışındaki bilgilere erişilemedi. Kullanıcı isimleri, adresler veya başka bilgilere erişimin mümkün olmadığı belirtildi.


Cash App veri ihlalinden etkilenen kişi sayısı açıklanmasa da 8.2 milyon mevcut ve eski kullanıcıya bilgilendirme maili gönderildi.​

Cash App veri ihlalinden etkilenen kişi sayısı açıklanmasa da 8.2 milyon mevcut ve eski kullanıcıya bilgilendirme maili gönderildi.


Eskiden Square olarak bilinen Block, ihlal olayından sonra hemen soruşturma başlattı. Fakat şirket, eski çalışanın bu verilere neden erişimi olduğu sorusuna cevap vermedi. Cash App sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Cash App’te müşteri güvenine değer veriyoruz ve müşterilerin bilgilerinin güvenliğine bağlıyız. Keşfedilmesi üzerine bu sorunu gidermek için adımlar attık ve önde gelen bir adli tıp firmasının yardımıyla soruşturma başlattık. Bu raporlara nasıl ulaşıldığını biliyoruz ve kolluk kuvvetlerine bildirimde bulunduk. Ayrıca, incelemeye ve idari ve idari işlemleri güçlendirmeye devam ediyoruz. bilgileri korumak için teknik önlemler aldık.”
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst