gittigidiyor

A Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi sona erdi...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
senol-gunes-muhabir-33_16_9_1631273140-880x495.jpg




A Milli Takım’da Şenol Güneş dönemi sona erdi… A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçında Hollanda’ya deplasmanda 6-1’lik skorla mağlup oldu. Tarihe geçen bu yenilginin ardından teknik direktör Şenol Güneş’in milli takımdaki geleceği tartışma konusu haline gelmişti.

Dün Güneş ile TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yaptığı görüşmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu bugün yaptığı açıklamada tecrübeli teknik adamla yolların ayrıldığını duyurdu.

SÖZLEŞMESİ HEP TARTIŞILDI​

Şenol Güneş’in EURO 2020’deki kötü performansın ardından maaşı tartışılmaya başlanmıştı. Sözleşmesini Türk lirası üzerinden yaptığını belirten Güneş’in tazminatı da merak konusu. TFF Başkanı Nihat Özdemir ile yapılan toplantıda istifa opsiyonunu da masaya koyan Güneş’in ayrılığında rakam hakkında bilgi verilmedi.

Şenol Güneş’in TFF’den aldığı aylık miktar 266 bin euro. Sözleşmesinde özel bir madde yoksa TFF’nin bugün fesih kararı alması halinde ödeyeceği miktar 5.3 milyon euro. Türk Lirası olarak 52.5 milyon TL. TFF ile sözleşmesinde özel bir madde olduğu iddiasına göre ise erken fesih halinde Şenol Güneş’in tazminatı 30 milyon TL.

A Milli Takım teknik direktörlüğü için ismi geçenler arasında Başakşehir’i şampiyon yapan ve şu anda boşta olan Okan Buruk ismi geçiyor.

TFF’den yapılan açıklama şöyle;

“A Milli Takım Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ile yapılan görüşmeler sonrasında karşılıklı olarak yolların ayrılmasına karar verilmiştir.

Ülkemize önemli başarılar yaşatan değerli hocamız Sayın Şenol Güneş'e görev sürecindeki çalışmaları ve Türk futboluna yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar dileriz.”

GÜNEŞ İLE 32 MAÇ​

Milli Takımdaki ikinci dönemine 1 Haziran 2019 tarihinde başlayan ve 32 maça çıkan Güneş; 15 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyetlik performans sergiledi.

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynadığı 6 maçın sonunda 11 puanla 3. sırada yer alıyor.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,170
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Genele bakınca çok kötü bir tablo değil ama, can damarı olan Euro 2020 ve 2022 dünya kupası elemelerinde alınan sonuçlar çok kötü ve hepsi üst üste geldi.

Hayırlısı olsun.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Adam arkasında dönen oyunları farkedince,tazminatını bile istemeden ayrılmış...
PARA MESELESİ

YAZARLAR BİR KARAR VERSİN: 15 Mİ 30 MU, 52 MİLYON LİRA MI ALACAĞIM!


En Sinirlendiğim konu: “Maalesef beni buradan vurmaya çalışıyorlar, ben de işte buna çok sinirleniyorum. Bunu Sadri bey (Şener) çıkardı, Trabzon’da onunla da konuştum. Dedim; ‘Sana borcum var mı?’ Yok. Ona kızdığım için bunu bilerek yapıyorlar.”

MUKAVELEM VAR, OKUYUN: “Hep diyorum kolayı var benim mukavelem var, ne aldığım belli, şartlar belli. Daha önce de yaşadım ben bunları. Eğer böyle bakacaksak benim 2002 yılındaki federasyondan bile alacağım var. Benim birçok kulüpte alacaklarım var. Beni bilenlerin bunları özellikle konuşmasına kızıyorum. Bilerek bunları yazmak haksızlık.”

NE KADAR ALACAĞIM?: “Gazetecilerden biri diyor ki; 15 milyon lira, diğeri diyor ki 30 milyon lira, bir öteki diyor 52 milyon lira.. Kardeşim nereden çıkardın bunu? Varsa ve bilmiyorsan da sorarsın oraya. Tazminat dediğin şey yazılan bir şeydir.”
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,170
Tepkime puanı
492
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Keşke son dört maçı da bitirip bıraksaydı. Henüz şansımız var çünkü.
Dünya kupasına katıılma hakkını kazanırsak kahraman olurdu bu kez.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst