gittigidiyor

ABD'de satışı yasak olan araçlar....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Toyota Land Cruiser 70.th


a11-JX1z.jpg.webp



2021 yılında bu araç 70 yaşına girdi ve Toyota Güney Afrika'da 70. Yıldönümü modeliyle bunu kutladı.Beş vitesli manuel şanzımanla donatılan bu araç 4,5 litrelik turbo şarjlı dizel V8 motorla çalışıyor.İç kısımda Toyota, işlemeli koltuklar, Land Cruiser markalı paspaslar, dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, mirastan ilham alan bir ızgara, boru şeklinde bir ön çelik tampon ve entegre bir vinç kullandı.


 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Isuzu D-Max​


Isuzu, Amerika ile bir bağlantısı olmasına rağmen, dünyanın başka yerlerinde de oldukça büyük bir markadır. General Motors'a motor sağlıyor, ancak firmanın bu modeli ABD'de asla satılmadı.


a7-IuUR.jpg.webp



Ford Ranger tarımsal kökleriyle bağını yitirmiş olsa da D-Max nispeten daha dengeli kalıyor. Günlük kullanım için yeterince rahat, soğuk hava durumları için bir Arctic Trucks versiyonunu bile alabilirsiniz.Mazda yeni D-Max'i yeni BT-50'si için temel olarak kullandı (ABD'de yok), ancak Isuzu arka süspansiyonu geliştirmek için bir yıl daha harcadı ve üçüncü dünya ülkeleri için her şeye dayanabilmesini sağladı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Suzuki Jimny Ticari​


Jimny ilk olarak 2018'de piyasaya sürüldü. Öyle bir hit oldu ki, dünya genelinde bekleme listelerinde hızla 18 aya kadar çıktı. Hal böyle olunca Suzuki sonunda talebi karşılamak için başka bir fabrika kurmak zorunda kaldı.


aw-tPK8.jpg.webp



Lansmanından yaklaşık bir yıl sonra Suzuki, gelen emisyon düzenlemeleri nedeniyle bu modeli İngiltere'den çekmek zorunda kaldı. 1.5 litrelik doğal emişli dört pot yeni standardı karşılayamadı, bu yüzden değişmesi gerekiyordu. Neyse ki, bu dünyanın diğer bölgelerindeki arzın bir kısmını serbest bıraktı ve bekleme listesi üç aya düştü.Ama sonra Suzuki'den birinin aklına harika bir fikir geldi. Ticari araçlar emisyon mevzuatından muaftı, bu nedenle firma Jimny Commercial'ı (Ticari) inşa etti. Çelik jantlar, manuel klima ve temel bir ses sistemi bu küçük arazi yapımı araç için iyi bir başlangıç noktası oldu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Honda Fit​


Yeni Honda Fit otomobili gülünç derecede sevimli bir tasarıma sahip. Ne yazık ki, bu model ABD'de yok. Çünkü ABD pazarı Crossover'lara kafayı takmış durumda.


s3-ibdi.jpg.webp


Garip olan şey, Fit'in (bazı pazarlarda Jazz olarak da bilinir) ortalama kompakt crossover'dan daha fazla alana sahip olması. Honda'nın sihirli koltuk sistemi sayesinde bu küçücük arabaya hemen hemen her şeyi sığdırabilirsiniz.


O kadar büyük ki, bagaj kapağı kapalıyken üç kişilik ahşap bir bankı oraya koyabilirsiniz.:D:D
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

VW Arteon R Shooting Brake​


Arteon ABD mevcut, ancak ülkede hiç de talep görmüyor. Sedanlar hızla ölüyorken, büyüleyici tasarım onu kurtarmak için yeterli olmamış gibi görünüyor.


d2-KpQG.jpg.webp



Arteon'a insanların bir şans vermesi için VW onu daha ilginç hale getirdi. Birinci adım, daha da baştan çıkarıcı bir vagon tasarımıydı. İkinci adım, Golf R'den 2.0 litrelik turbo şarjlı motoru entegre etmekti.


Ancak bu araç spor araba değil. Arteon R SB iyi bir araç ancak G70 SB gibi ana odak noktası konfordu.


 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Cupra Formentor VZ5​


VW, Seat'in sahibi ve İspanyol markasını sıkı bir denetim üzerinde tutuyor. Ancak Seat sonunda kendini bu denetimden kurtardı ve SUV'lar da dahil olmak üzere elektrikli ve performans otomobilleri yaratan Cupra adlı alt markasını kurdu.


w2-wg3w.jpg.webp


İnsanların geneli için hızlı bir SUV umurlarında değil, ancak bu yılın başlarında Cupra, Audi'den ödünç alınan 400 beygir 2.5 litrelik turbo şarjlı beş silindirli bu aracı tam 7.000 adet olmak üzere üreteceğini duyurdu.Bu şimdiye kadar yapılmış en iyi içten yanmalı motorlardan biri oluyor.Cupra sadece daha büyük bir motorla uğraşmakla kalmadı. VZ5, McLaren P1 için frenleri yapan aynı şirket tarafından yapılan ısmarlama bir süspansiyon kurulumuna ve fren kaliperlerine sahip olarak geliyor.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Alp A110 Legende GT​


Alpine A110 birkaç yıldır piyasada olan bir model. Bu yıl Alpine, A110 tabanından daha yumuşak süspansiyon kurulumuna sahip ancak A110S'den daha güçlü motoru bulunduran yeni bir model tanıttı. Alpine ayrıca bu modele, daha yüksek bir egzoz ve daha güçlü frenler ekledi.


f4-rv2Z.jpg.webp



İç tasarımda, Alpine onu daha lüks hale getirdi. Hafif bir spor araba kullanıyormuşsunuz kadar zarif.Legende, tüm güzel güzelliklerle birlikte 1.122 kg boş ağırlığa sahip. Bu, bir MX-5 Miata'dan kabaca 45 kg daha fazla, ancak ilave 100 hp daha güçlü.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Haval Jolion​


Bu araç, Çin'den geldiği için ABD'de biraz tartışma yaratabilir. Ama daha önce de söylediğimiz gibi, siyaseti bir kenara bırakıp nesnel olarak bakarsak, bu otomobil harika bir geçişi sizlere sunabilir.


ABD doları cinsinden bakarsak, en üst düzey modeli 18.000 doların biraz üzerinde satılıyor. Bu araca uzaktan yaklaşabilen tek ABD yerel ürünü Ford EcoSport'tur ve teknolojik olarak bu araçtan gelişmiş değildir. Üst düzey bir EcoSport ayrıca kıyaslarsak 10.000 $ daha pahalıdır.


e2-vlOl.jpg.webp



olion, yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla eşleştirilmiş modern bir turbo şarjlı 1.5 litrelik dört silindir tarafından destekleniyor. Beş yetişkin için oturma yeri, dijital gösterge paneli ve 12,3 inç dokunmatik ekran bilgi-eğlence sistemi ile standart olarak geliyor.


Standart olarak, uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik yardımı, şeritten ayrılma uyarısı, çevre görüş kamerası sistemi ve otomatik frenlemeli çarpışma öncesi uyarısı da bulunuyor.


Haval'ın kendi tasarımını kullanması da hoşunuza gidebilir zira Çinliler, diğer üreticilerin tasarımlarını kopyalamakla meşhurdur, ancak burada durum böyle değil.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın

Alfa Romeo Giulia GTA ve GTam​


Amerika, 2021'in performans sedanı olabilecek olan bu harika otomobili kaçırdı. Bu güzel araç sadece 500 adet üretildi ve hepsi de çok konuşuldu. Alfa USA, GTA ve GTam'ın asla ABD için yapılmadığını duyurmuştu.


z1-I6yI.jpg.webp



Kısacası, bu şimdiye kadar yapılmış en sert Alfa. Gran Turismo Alleggerita'ya kıyasla, öncelikle karbon fiber tahrik mili, kaput, tavan ve ön tampon sayesinde 100 kg daha hafif.Bu araç güç için, 2.9 litrelik çift turbolu Ferrari'den türetilen V6 motorunu kullanıyor. Güç, 540 bg'ye yükseltildi ve sıfırdan100 km / saat süratini 3s'ye kadar indirdi. Büyük bir sabit arka kanadı, karbon fiber eklentileri, beş noktalı emniyet kemerlerine sahip ön koltukları, 20 inçlik merkez kilitli tekerlekleri ve Alfa'yı öne çıkarmak için Akrapovic bir egzozu var.
Romeo yaklaşık 200.000 $ 'a mal oldu, ancak Alfa araca ayrıca GTA görünümüne sahip bir Bell kaskı, Alpinestars'ın eksiksiz bir yarış kıyafeti ve anlaşmayı tatlandırmak adına kişiselleştirilmiş bir Goodwool araba kılıfını da içeriyor.


Bu Arabanın trafiğe bile sokulması hata bence.....
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,082
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Hepsi de çok güzel, neden ABD'de ilgi görmüyor ya da satılamıyor acaba?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst