gittigidiyor

Açılış -Radyo Resmini Değiştirme (FG Bravoo)

AKHİSAR LI

Aktif Üye
Katılım
25 Ağu 2011
Mesajlar
2,287
Tepkime puanı
64
Puanları
0
Yaş
59
Konum
Vatanın herhangi bir cennet köşesi
ALINTI: Tekniker1988 & Gökhan



Evet arkadaşlar karşınızda yine GÖKHAN ,yani ben

En başında
kısaca özetleyeyip anlatayım;

*
uydu alıcınızın açılırken televizyonunuzda görünen resimi Bravoo- botech - d... tır.Ya da başka birşey.İşte biz bu resmi istersek değiştiririz.Mesela fotoğraf makinanızla,cep telenunuzun kamerasıyla çektiğiniz resimleri,cihaza yakışacak türdeki internette bulunan teknolojiyle ilgili resimleri ,manzara resimlerini,karikatür resimlerini vs kullanabilirsiniz.Filmlerden resim alıp da kullanabilirsiniz.

*
1 adet resim seçebilirsiniz.Açılış ve radyo dinlerken görünecek resim aynı olur.

*
Kullanmak istediğiniz resmin kalitesi düşürüleceğinden umduğunuz gibi görünmeyecektir.Hafızada kapladığı alanın düşük olması gerekiyor.Zaten yazılımının da 4 mb olduğunu hatırlarsak normal olduğunu anlarız.

*
Resmi değiştirmek için cihazı pcye bağlayıp rs-232 den atıcaz.Cihazın yazılımına ekleme yapılırsa cihazın Usb girişine bir usb bellek takar ve menüden usb'den günceleme bölümündeki girişinden gerekli dosyayı alıp resim değişikliği yapabiliriz.


1-
İstediğiniz bir resmi seçmekte özgürsünüz.Ama çözünürlüğü 720x576 veya birazcık düşüğü olmalı.Eğer istediğiniz resimin çözünürlüğü daha fazla ise düşürmelisiniz.Paintte düzenleyerek ya da başka bir programla resimlerin boyutunu düşürebilirsiniz.En çok bilinen ,kullanımı kolay,hem de Türkçe olan Format Factory programını kullanmanızı öneririm.Aslında bu programla birçok şey yapılabiliyor.

Format Factory programını kullanıcaksanız ister kendi sitesinden , ya da diğer sitelerden indirin ve bilgisayarınıza kurun.


================================================== ===================


http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=formatfactory&lid=7152


veya aşağıdaki siteden indirebilirsiniz.



http://format-factory.en.softonic.com/


================================================== ===================


2-
Kullanmak istediğiniz resim .jpg - .bmp - .tif formatında olabilir.Aslında sorun değil başka formatlar da olabilir;çünkü bir programla formatlar arası dönüştürme yapıp uygun hale getirebilirsiniz.Aşağıdaki yazımda var.

3-
Kullanmak istediğimiz resmin çözünürlüğü zaten 720x576 ise veya büyük resmi küçültmüşseniz sıra başka bir programla dönüştürme işine geldi.Zor değil aşağıda resimli olarak anlattım.


4-
Dönüştürme işi bittiyse sıra yükleci programla yüklemeye geldi.Yüklemeyi de yaptıysanız iş bitmiştir bu kadar.Aşağıda resimli olarak göstermeye çalıştım.

warn.gif
cihazı fabrika ayarlarına döndürseniz bile yüklediğiniz resim hafıza kalır.Ben vazgeçtim,cihazın kendi resmini istiyorum derseniz son kullandığınız yazılımı usbden tekrar yüklerseniz resim gider.
smile.gif
Yani her yazılım yüklediğinizde değiştirdiğiniz resminiz hafızadan gidicek.Ama cihaza pek yazılım çıkmadı şimdiye kadar.Bundan sonra da gelişmiş yazılım verilir mi bilinmez.
smiles20.gif








UYGUN BOYUT Klasörünün içindeki resimleri kullanılabilecek şekile getirdim.Çevirme programi ile formatı çevrilecek ve yükleme programıyla yüklenecektir.


Eğer yüksek çözünürlükte kendi fotoğraflarınız varsa paintte veya başka programlarla çözünürlüğünü 720x576 ya düşürmelisiniz.En üst sınır budur.720x540 da kullanılabilir.Görüntü ekrana yaydırılır.


Format Factory en bilindik programlardan birisidir.Türkçe ve kullanımı kolaydır.Resimlerin gerekirse formatını bu programla çevirebilir ,çözünürlüğünü de gerekirse 720x576 ya düşürebilirsiniz.



Eğer 720x576 dan küçük resimleriniz var ve kullanmak istiyorsanız resimleri bozmadan büyültmeyi sağlayan PhotoZoom Pro programını kullanmanızı öneririm,tabi daha iyileri de vardır.


=== Resmin Çözünürlüğü veya Formatı Uygun Değilse; ===

Kullanmak istediğiniz resim .jpg - .bmp - .tif formatında olmalıdır.Ama bu formatların dışındaki resimleri de kullanabilirsiniz.(tabi Format Factory ile formatını çevirerek) Çözünürlük 720x576 olmalıdır.Biraz altı da olabilir,görüntü ekrana yaydırılır.720x576 dan daha yüksek çözünürlükteki resimlerinizi de yine Format Factory programıyla uygun boyuta kolayca getirebilirsiniz.Programın kullanımı kolay ve Türkçe' dil seçeneği de var.Aslında birden fazla işi de yapabiliyor.
smile.gif


Üstte 2 link verdim,ordaki sitelerden birisinden yükleyebilirsiniz.


Format factory programını indirip kurun.

Resmin üzerine gelip sağ tıklayıp ,gönder - format factory seçin.

Sonra Tümünü JPG i seçin ve AYAR kısmını seçin.

Boyut sınırı yazısının yanindeki yeri işaretleyin.

En çok genişlik yazan yerin yanını tıklayıp 720 yazın.

En çok yükseklik yazan yerin yanını tıklayıp 576 yazın. Tamam deyin.Başla'ya tıklayın,hemen çevirir.
smile.gif
Çıktı klasörü yazısına tıklarsanız cevrilen resmi orada görürsünüz.


================================================== ===================================



=== Resmi Esas Uygun Formata Dönüştürme İşlemi; ===



di-1Z1K.png






di-W2TP.png


================================================== ===================================


=== Uydu Alıcısına Resmi Yükleme İşlemi; ===



di-8HI4.png




di-ETR8.png

EĞER ÜRETİCİ-SATICI vs BEN OLMUŞ OLSAYDIM O BASİT YAZI RESİMLERİ YERİNE YAZILIMLARDA ÖRNEĞİN ŞÖYLE BİR RESİM KULLANIRDIM.
Bu resmi ben paintte düzenleyerek yaptım
smile.gif




di-UR43.jpg


Bakın bu resim aslında 720x576 değil,onun altnda.
smile.gif
Üstte yazmıştım 720x576 nın altındaki çözünürlükteki resimler kullanılabilir.Ama büyük resimleri programla vs. çevirip küçültmelisiniz demiştim.Bu küçük görünen resim cihazın ekranına tam yayılır,mereak etmeyin
ok.gif
Aslında cihaza yakışacak türde birkaç resim yüklediğim dosyaların içerisinde var.
smile.gif


di-DXKG.jpg



di-S4RG.jpg



di-KM0Y.jpg



di-GRR2.jpg


Çevirici ve yükleyici programı araştırdım,yine bu forumda 2 ayrı yerde çok eski konular arasında buldum.O arkadaşlara teşekkürler.Ben denemeler yaptım,biraz uğraştım.Resimli anlatım da yapıp sizlerle paylaştım.Güle güle kullanın
wave.gif
Yazılım konusunda şimdilik sesini çıkarmayan diğer kullanıcıların da Bravoo-botech ana konuları içerisinde sesleri duyurlamalarını rica ediyorum.
smile_nono.gif


Denemedim fakat diğer ALI işlemcili uydu alıcılarında da yapılabilir büyük ihtimalle.
smile.gif
Diğer uydu alıcılarında Bootlogo diye geçebilir.Hatta hem bootlogo ,hem de radioback diye geçebilir.Onlar 2 ayrı resim koyabiliceklerdir büyük ihtimalle.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst