gittigidiyor

A'dan Z'ye Yahoo Messenger kullanımı

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
A'dan Z'ye Yahoo Messenger kullanımı

Windows Live Messenger'ın ciddi bir alternatifi olan Yahoo Messenger hakkında her şey.


20080518121727.jpg


Yahoo Messenger: Windows Live Messenger'ın dişli rakiplerinden biri.İnternetin hayatımıza girmesiyle beraber istediğimiz hemen her bilgiye internet üzerinden dünyanın neresinde olursak olalım bir tıklamayla ulaşabiliyoruz. Bilgiye ulaşmanın yanında iletişimi de kolaylaştıran internet ile artık dünyanın öbür ucundaki arkadaşlarımızla bedavadan mesajlaşabiliyoruz.
Önceleri e-mail ile iletişim sağlanırken, zaman içinde e-mail de bu konuda yeterli gelmemiş ve anlık mesajlaşma yazılımları karşımıza gelmeye başlamıştır. Hangi anlık mesajlaşma yazılımını kullanıyorsunuz diye etrafınızdaki insanlara sorduğunuzda aldığınız yanıt genelde Windows Live Messenger, Yahoo Messenger ve türevleridir. Bu yazılımlar, anlık mesajlaşma olayını aslında çok öteye taşımayı başarabilmiş yazılımlardır.
Bugünkü makalemizde Yahoo Messenger'ı daha yakından tanıyacağız. Windows Live Messenger kadar yaygın bir kullanımı olmasa da Windows Live Messenger'a göre farklı ve üstün olduğu bazı özellikleri mevcut.

Yahoo Messenger

20080518121946.jpg


Yahoo Messenger, Yahoo! tarafından geliştirilen bir anlık mesajlaşma yazılımıdır. Pratikte Windows Live Messenger'dan hiçbir farkı olmayan Yahoo Messenger ile yine aynı şekilde arkadaşlarınızın e-mail adreslerini listenize ekleyerek onlarla konuşma yapabiliyorsunuz.
Yahoo Messenger'ı kullanabilmeniz için ilk olarak yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Ancak öncelikle Yahoo Messenger'ı sisteminize kurmanız gerekiyor. Yahoo Messenger'ı sisteminize kurmak için http://download.chip.eu/tr/Yahoo-Messenger-8.1.0.421_32788.html adresini ziyaret edebilirsiniz.
Not: İndirdiğiniz Yahoo Messenger'ın Türkçe sürümü halihazırda internette bulunmuyor. Ancak bir yama yardımıyla Yahoo Messenger'ı tamamen Türkçedesteğine kavuşturabilirsiniz. İlerleyen sayfalarda Yahoo Messenger'ı Türkçeleştirme işlemine de yer vereceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yahoo-emails.jpg

Yahoo hesabı açma (1)

Yahoo Messenger'ı yükledikten sonra otomatik olarak açılacaktır. Yeni hesap açmak için Yahoo! ID ve Password kısımlarının altında göreceğiniz 'Get a new Yahoo ID...'ye tıklayın. Anlaşmayı okuyup onayladıktan sonra bir diğer sayfaya geçin. Karşınıza 'Personal Account Information'penceresi gelecektir. Resimde de gördüğünüz bu pencerede adınızı, soyadınızı girdikten sonra Zip/Postal Codekısmına ise rastgele 5 haneli bir sayı girin ve Gender kısmında cinsiyetinizi belirleyerek 'Next' ile devam edin. Bu hanelerin doldurulması zorunlu olduğundan boş bırakılması durumunda bir sonraki adıma geçmeniz mümkün değil.


Yahoo hesabı açma (2)

Ancak seçtiğiniz kullanıcı adının daha önce kullanılıyor olma ihtimali söz konusudur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda Yahoo! ID'niz için size Yahoo'nun önerdiği bazı isimler olacaktır ya da yine kendiniz yeni bir isim belirleyebilirsiniz. 'Create My Own'u seçerek kendi Yahoo ID'nizi oluşturabilirsiniz.
Hemen altında ise Password ve Retype Password bölümlerini göreceksiniz. Password kısmına Yahoo Messenger hesabınızı açmanız için kullanacağınız şifreyi belirleyin. Retype Password'de ise belirlediğiniz bu şifreyi doğrulamak için tekrar aynı şifreyi girmeniz gerekiyor. 'Remember my ID and Password'kutucuğunu işaretlerseniz Yahoo Messenger'a her defasında şifre girmenize gerek kalmaz ve otomatik olarak giriş yapabilirsiniz.
Not: Şifre belirlerken şifrenin 6 haneden uzun olmasına, şifrenin sayı, harf ve @gibi sembolleri de içermesine özellikle dikkat edin. Bu güvenliğiniz için son derece önemlidir.


Yahoo hesabı açma (3)

Bir sonraki adıma geçtiğinizde 'Password Protection' penceresiyle karşılaşacaksınız. Şifrenizi unutmanız durumunda doğum tarihiniz ve sizin belirlediğiniz gizli sorunuz ve cevabınızla hesabınızı kurtarmanız mümkün olabilir.
'Question we'll ask' kısmına örneğin 'What is your pet's name' yani 'Evcil hayvanınızın ismi nedir?' sorusunu seçin. 'Your answer' kısmına ise bu sorunuzun cevabını yazın. Ancak cevabınızı yazarken dikkatli olun, bu cevabı asla unutmamanız gerekiyor. 'Your birthday' kısmına doğum tarihini aa/gg/yy şeklinde girin ve 'Current Email Address' kısmına daha önceden kullandığınız bir e-mail adresini yazın.
Next ile devam ettiğinizde 'Word Verification' penceresini göreceksiniz. Burada resimde ne görüyorsanız aynen girin ve Next ile devam edin.
Not: Gizli soru ve cevabın birbiriyle alakasız olmasını öneriyoruz. Anlaşıldığı üzere pek çok hesap sahipleri hesaplarını gizli sorularına ve verdikleri basit cevaplardan ötürü kaybettikleri biliniyor. Çünkü kötü niyetli kişiler, 'şifremi unuttum' özelliğini kullanarak gizli sorunuzu görebilir ve bu soruya verdiğiniz kolay bir cevapla bu kişilerin hesabınızı ele geçirmesine neden olabilirsiniz. O nedenle gizli sorunuz ile cevabınız arasında göreceli bir bağ olmamasına özen göstermelisiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yahoo-emails.jpg


Yahoo Messenger'a giriş

Artık bir Yahoo hesabınız var. Şimdi kayıt işlemi sırasında belirlediğiniz Yahoo! ID'nizi ve şifrenizi girin. Şifrenizi unutmanız durumunda bu pencerenin altında yer alan 'Forgot your password?'ü kullanabilirsiniz.
Hesabınızın her messenger'ı açtığınızda otomatik olarak açılmasını istiyorsanız 'Sign in automatically' kutucuğunu işaretleyin. 'Remember my ID & password'kutucuğunu işaretlediğinizde her defasında kullanıcı adı ve şifresini girmenize gerek kalmaz ve 'Sign in'e tıklamanız yeterlidir. 'Sign in as invisible to everyone' ise Windows Live Messenger'dan da bildiğimiz 'Çevrimdışı görün'den bir farkı yoktur. Diğer bir deyişle bu kutucuğu işaretlediğinizde Yahoo Messenger'da hesabınızı açsanız bile listenizdeki kimse sizi göremez ve çevrimdışı görünürsünüz.
Şimdi 'Sign in'e tıklayarak Yahoo Messenger hesabınızı açabilirsiniz.


Yahoo Messenger'da kişi ekleme

Yahoo Messenger hesabınızı açtıktan sonra artık arkadaşlarınızı hesabınıza ekleyebilirsiniz. Yahoo Messenger'da listenize arkadaş eklemek için resimde gördüğünüz '+' işaretine tıklayın. Ardından açılan pencerede arkadaşınızın Yahoo hesabını 'Type the person's Messenger ID or email address' kısmına girin. Eğer Yahoo e-mailinizde kayıtlı rehberiniz varsa 'Choose a Contact from Your Address Book...' seçeneğini de kullanabilirsiniz. Listeye arkadaşınızı ekledikten sonra artık arkadaşınızın sizin ekleme talebinizi kabul etmesini beklemeniz gerekiyor


Konuşma ekranı

Arkadaşınız ekleme talebini kabul ettikten sonra artık konuşma penceresini açabilirsiniz. Yahoo Messenger'ın Windows Live Messenger'dakine benzer bir konuşma penceresinin olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Konuşma esnasında arkadaşınıza çeşitli smileyler gönderebilir, 'Buzz'özelliğiyle pencereyi titretebilir, pencerenin rengini değiştirebilir, avatarınızdaki resmi belirleyebilir, oyunlar oynayabilir, resim ve dosya gönderebilir, webcam ile görüntülü konuşma yapabilir ve birden fazla arkadaşınızla konferans şeklinde bir araya gelebilirsiniz.
Kısacası Windows Live Messenger'ın sunduğu hemen her özelliği Yahoo Messenger'da fazlasıyla bulabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Yahoo-emails.jpg


Yahoo Messenger Türkçe

20080518122736.jpg


Yahoo Messenger'in normalde Türkçe desteği bulunmuyor olsa da, geliştirilen bir yama sayesinde Yahoo Messenger'ınıza Türkçe desteği kazandırabilirsiniz. Bunun için http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=yahoo-messenger-turkce-yama&lid=6561adresinden Türkçe yama dosyasını indirebilirsiniz.
Yamayı indirdikten sonra exe dosyasına çift tıklayın ve Yahoo Messenger'ınız hangi klasöre yüklüyse Türkçe yama dosyasını da oraya yükleyin. Ardından Yahoo! Messenger'ı tekrar açtığınızda Yahoo Messenger'ı artık Türkçe dil desteğiyle kullanabileceksiniz.

Yahoo Messenger'a ince ayar

Listenizdeki herhangi bir kişinin üzerindeyken sağ tıklayın. Resimde gördüğünüz seçenekler ile bu kişinin profil bilgilerini görüntüleyebilir, ileti arşivinizi kontrol edebilir ve seçtiğiniz kullanıcı hakkında daha pek çok aktiviteyi bu bölümde gerçekleştirebilirsiniz.
Yahoo Messenger'ın ince ayarlarına ulaşmak için ise Yahoo Messenger penceresi açıkken üst sekmelerden Messenger > Tercihler'e girerek yazı tipinden avatara, gizlilik ayarlarından bağlantı ayarlarına, web kamerasından ses ayarlarına kadar birçok ince ayara buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst