gittigidiyor

ADSL Nedir ? ADSL Nasıl Çalışır ?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
adsl-nedir.jpg

ADSL Nedir ?

Asymmetric Digital Subscriber Line ya da kısaca ADSL (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) sıradan telefon hatları üzerinden genişband erişimi sağlayan bir bakır devre transmisyon teknolojisi olarak Internet kullanıcıları tarafından tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. ADSL tümüyle bir Internet teknolojisi olarak geliştirildiğinden hem ev kullanıcılarına hem de işletmelere çok çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Yüksek Hız Sabit Ücret Sürekli Bağlantı Aynı Telefon Hattı Üzerinden Konuşma Paylaşılmayan Özel Hat Sayısal Teknoloji Güvenli Internet Erişimi Mevcut telefonlar için kullanılan bakır teller üzerinden yüksek hızlı veri, ses ve görüntü iletişimini aynı anda sağlayabilen bir modem teknolojisidir. ADSL, mevcut telefon hattını daha etkili kullanmak amacıyla sayısal verileme tekniği ile aktarılabilecek veri yeterliliğinin arttırılması yoluyla kullanıcıya geniş veri aktarım olanağı sağlamaktadır. Dolayısıyla bu teknoloji sayısal veri ve ses bilgilerini aynı anda kullanmamıza olanak sağlar. Ses ve veri bilgilerinin birbirlerini etkilememeleri için splitter/ayırıcı kullanılması gereklidir.

ADSL Nasıl Çalışır ?
Telefon abonesinin kullanmakta olduğu telefon hattının bir ucu telefon hizmetinin verilmekte olduğu Telekom santrallerinde bağlı bulunmaktadır. Bir abonenin ADSL hizmeti alabilmesi için, öncelikle hattının bağlı bulunduğu Telekom santralinde uygun cihazların kurulu bulunması gerekmektedir. Uygun cihazlar kurulu ise, telefon hattının telekom satralindeki ucu bu cihazlara bağlanır. Bu cihazlar, hem hızlı veri iletişimi sağlarken, aynı zamanda bir filtre görevi görerek ses ile veriyi birbirinden ayırır. Telefon aramalarında santral üzerinden standart telefon hatlarına ulaşırken, veri de İnternet Servis Sağlayıcıların internet bulutlarına taşınır. Abonenin de telefonuyla aynı anda hızlı internet kullanabilmek için evinde veya işyerindeki telefon hattını, splitter denilen filtreleme aparatı ve ADSL Modem / Router'a bağlaması gerekmektedir.
ADSL
Kullanıcıya bağlantı telefon hatları üzerinden modem ile dial-up bağlantı şeklindedir.ADSL hayatımıza çok geç girmesi daha önce interneti verimli kullanmamızı etkiledi,DÜşük hızlarda çok para ödeyerek interneti kullanmak zorunda kaldık.Bugün itibariyle gerek Türk Telekom gerekse özel sektör ADSL hizmeti vermeye başladı, önümüzdeki dönemde hem hizmet kalitesi, hem de fiyatlar açısından daha güzel gelişmeler bekleyebiliriz.
Ülkemizde internet 1996-1997 yıllarında kullanıcıya ulaşmaya başladı.Bu kadar geç gelmesinin nedeni sermaye yetersizliği , alt yapı eksikliği, ve bürokrasiden kaynaklıdır.Geç ulaşmasına rağmen internet hayatımıza çok güzel bir renk kattı, hayatla olan paylaşımlarımızı arttırdı.
ADSL binlerce kişinin tercih ettiği bağlantı türü olunca, bu teknoloji hakkında kapsamlı bir yazı hazırlamak gereği ortaya çıktı. Karşınızda oldukça kapsamlı bir ADSL yazısı var, ister ADSL almayı düşünüyor olun, ister halihazırda kullanıyor olun bu yazıda faydalı bir şeyler bulacağınıza inanıyorum.
İsterseniz, ADSL’i anlatmaya başlamadan önce İnternet’e bağlanabilmek için elimizde olan diğer seçenekleri kısaca inceleyelim:
Kiralık hat
Bu seçenek sadece kurumsal kullanıcılar için geçerli. İş yerinizle servis sağlayıcı arasında Telekom’un data hatları üzerinden sabit bir bağlantı sağlanıyor.
Servis sağlayıcıya İnternet bağlantısı için bir ücret öderken, Telekom’a da data hattı için ayrı bir ücret ödeniyor. Maliyetleri topladığınızda en düşük hızdaki bağlantılar için dahi aylık yüzlerce dolar para ödenmesi gerekiyor, ayrıca bağlantı için alınacak özel modemler/yönlendiriciler de yine yüzlerce dolara mal oluyor. Kurumsal kullanıcılar için uzun bir süre bu tip bağlantı tek seçenek olarak görülüyordu ancak ADSL bu durumu değiştirebilir.
Kiralık hatların ADSL’e göre avantajı senkron olması, yani 128 kbps bir hat aldığınızda bu 128 kpbs gönderim ve alım yapabileceğiniz anlamına geliyor (oysa ADSL’de indirim hızı yüksek ama gönderim hızları düşük 2048 / 512 gibi).
Ayrıca kritik uygulamalarda kiralık hatlar daha güvenli, bir kere çalışır hale gelince, kolay kolay sorun yaşamıyorsunuz.
kiralik_hat.gif


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Splitter Nedir? Ne İşe Yarar?

Splitter kelimesinin Türkçe olarak direk karşılığı “frekans ayırıcı”dır.Bir nevi filtre görevi görür ve ses ile veriyi birbirinden ayırır.Daha geniş tanımı ile internet bağlantısı ile telefon konuşmalarını birbirinden ayıran ve bu bağlantıların birbirinden etkilenmemesini sağlayan cihaza splitter dedir.​
adsl-splitter.jpg

Ses frekansı ile veri frekansı birbirinden her ne kadar farklı olsa da elektromanyetik dalgalar sesli görüşmelerin yada internet bağlantısının kalitesini bozabilmektedir.Sizde evinizde hem telefon hemde internet kullanıyorsanız ve resimde gördüğünüz gibi bir cihaz ile ana hattan gelen bağlantı ikiye ayrılarak biri telefona gidiyor diğeri de modeme geliyor ise kullandığınız bu ayırıcı Splitter’dır.​
Teknik Olarak Splitter

Splitter kullanmadığınız takdirde internete girdiğiniz zaman telefon hattınız meşgul olacaktır yada telefon kullandığınız zaman internet hattını meşgul olacaktır.​
2 farklı ana gruba ayrılan Splitter, elektronik ve analog olarak gruplandırılmaktadır.Elektronik splitter içinde gelişmiş filtre sistemi olan ve frekans ayırımı tam yapan elektronik cihazdır. Analog splitter ise sadece bir filtredir ve içinde kondansatör tabir edilen küçük bir parça vardır.​
Splitter kullanılmayan sistemlerde hem telefondan aşırı bir cızırtı duyulur ve sağlıklı görüşme yapılamaz, hem de internet hattı sağlıklı olmadığı için sık sık hattan düşmeler, hızlarda sorunlar yaşanır.​
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
DSL ve ADSL Arasındaki Farklar Nelerdir?

DSL’in açılımına baktığımız vakit “Digital Subscriber Line” olduğunu görürüz. Türkçe karşılığı ise “Dijital Abone Hattı” dır.ADSL’in açılımı “asimetric digital subscriber line” dır.Türkçe karşılığı ise “Asimetrik Dijital Abone Hattı” dır.​
adsl-ve-fiber-optik-arasindaki-farklar-705x290.jpg
Asimetrik DSL yani ADSL ile birlikte veri alım ve gönderim hızlarının birbirinden farklı olmaktadır.Diğer bir değişle veri alım, veri gönderimden hızlı olmaktadır.Durumu daha iyi anlayabilmek için aşağıdaki tabloyu incelemelisiniz.​



  • ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line)
  • VDSL (Very-High Bitrate Digital Subscriber Line)
  • SHDSL (Symmetric Digital Subscriber Line)


Sayısal Abone
Hat Türü Maksimum Hız Azami
Mesafe Download Upload ADSL
8 Mbps​
1 Mbps​
5 km​
SHDSL
2,3 Mbps​
2,3 Mbps​
8 km​
VDSL
16 Mbps​
16 Mbps​
1,2 km​
ADSL’in Avantajları



  • ADSL ile internete bağlandığınızda telefon hattınız meşgul olmaz ve hem telefonu hemde interneti aynı anda kullanabilirsiniz.
  • ADSL ile daha hızlı internet kullanımına sahip olursunuz.Yani dial-up’a göre ADSL ile daha yüksek hızlarda veri gönderip alabilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
optic-363B-4211-2889.jpg

NAT Nedir? Ne İşe Yarar?

işte ADSL yönlendiricilerimizde gördüğümüz NAT (Network Adress Translation – Ağ Adres Çevrimi) özelliğinin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, ne tür NAT çeşitleri olduğunu göreceğiz. Tabi NAT sadece ADSL yönlendiricilerde vardır diyemeyiz. Sırf NAT yapan cihazlar olduğu gibi büyük yönlendiriciler hatta Windows’ta kullandığımız Internet Bağlantı Paylaşımı (Internet Connection Sharing – ICS) gibi yazılımlar da NAT yapabilir. Yazıda IP adreslerinden sıklıkla bahsedeceğiz ama IP adresinin özelliklerine girmeyeceğiz. Bunu TCP/IP başlığı altında başka bir makalemizde anlatmak daha doğru olacaktır. Tabi bunu bilmemek NAT’ın ne olduğunu anlamamıza engel olmayacaktır.

Nedir bu NAT sorusuna gelmeden önce NAT’ın nasıl çalıştığını anlamakta fayda var. Zaten ondan sonra ne olduğunu anlayacağız. İnternette TCP/IP iletişim kuralları topluluğunu kullanarak haberleşiriz. Topluluk diyorum çünkü içinde birçok iletişim kuralını barındırır (TCP, UDP, ICMP, IP vs). Bu kuralların da nereye gideceklerini bilmeleri için bir adrese ihtiyaçları olacaktır. Buna da IP adresi diyoruz. IP adresi diyince burada NAT’ı ilgilendiren bölüme geliyoruz.
NAT

İnternette kullandığımız IP adreslerini internet servis sağlayıcılar ICANN adlı firmadan satın alırlar. Tabi dünyada 6 milyara yakın insan olduğunu ve her geçen gün insanların ve internete girenlerin sayısını arttığını düşünürsek IP adresleri yetmeyecektir. 90’lı yıllarda bunu görenler zaten şuan IP sürüm 6’yı geliştirmekle uğraşıyorlar. IPv6 trilyonlara varan IP adresi kullanmamıza olanak sağlayacak. Bu biraz uzun sürecek çünkü tüm internet altyapısının değişmesi gerekecek. Biz hali hazırda IP sürüm 4 kullanıyoruz. IPv4 ile 4,294,967,296 IP adresiniz olabilir. Ama IP adreslerinin sınıflara (class) ayrılmış olması, bazı adreslerin çoklu gönderim (Multicasting) için, bazılarının da test amaçlı kullanılmasından dolayı bu sayı 3,2 milyara kadara düşmektedir. Sürüm 5 ise deneysel amaçlarla hazırlanmış fakat kullanılmamıştır. IPv4’ün sayısının muhtemel yetersizliğini engellemek içinde kurumlar, ev kullanıcıları vs için NAT, servis sağlayıcılar ve yönlendirmede kullananlar içinde CIDR gibi teknolojiler geliştirilmiştir (CIDR yönlendirmede kullanılan bir teknolojidir – Classless Inter Domain Routing – Sınıfsız Alanlararası Yönlendirme). Peki, nasıl çalışıyor ve bu NAT bize nasıl bir kolaylık getirdi?

İnternette gideceğimiz yeri bulmak için IP adresleri kullanırız. Ama her IP adresini internet ortamında kullanamıyoruz. Bazı özel IP adresleri vardır. Bu adresler, daha doğrusu IP adres aralıkları kendi yerel ağlarımızda kullanmamız için ayrılmıştır. Bunlar Address Allocation for Private Internets (özel internetler için adres payı) diye tanımlanır, kısaca Private Adresses (özel adresler) diyoruz. İnternette kullandıklarımıza da Public (Halka Açık) Addresses diyoruz (başka deyişlerde mevcuttur. Mesela Real – Gerçek- IP, Registered-Kayıtlı – IP gibi).
Özel IP adresleri:
10.0.0.0 ile 10.255.255.255
172.16.0.0. ile 172.31.255.255
192.168.0.0 ile 192.168.255.255 arasındadır.
Bunlar dışında da başka amaçlar için özel adresler vardır. Ama bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir şekilde internette 10.4.34.98 veya 192.168.40.50 gibi adresler göremezsiniz. NAT bu adreslerin internete çıkmasına olanak sağlayan teknolojidir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
zyxel-nas326.jpg

ZyXEL ile kişisel bulutunuzu kurun


ZyXEL, kişisel bulut çözümleriyle kullanıcılara harika bir bulut deneyimi vadediyor.
Ağ teknolojileri alanında dünya liderlerinden biri olan ZyXEL, kullanıcılara mobil cihazlarıyla istedikleri yerden erişim sağlayabilecekleri 24 TB’a kadar depolama alanı sunan ZyXEL Personal Cloud (kişisel bulut) ürünleri ile eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Teknoloji de ilklere imza atan ZyXEL’in kişisel bulut çözümü tek cihazdan çoklu kullanıcıyla paylaşım özelliğine sahip olmasıyla da fark yaratıyor.
Bugün mobil kullanıcıların karşılaştığı en büyük sorunu; yetersiz depolama alanları ve buna bağlı olarak yedekleme yapılması gereken büyük veri miktarı olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğraf çekerken ya da video kaydederken en uygunsuz zamanda gelen “yeterli depolama alanınız bulunmuyor” uyarısı ise herkesin ortak sorunu. ZyXEL bu soruna 2-disk slotlu NAS326 ve 4-disk slotlu NAS540 ağ veri depolama cihazları ile ZyXEL zCloud, ZyXEL Drive mobil uygulamaları ile birlikte entegre bir çözüm sunuyor. Geliştirilen myZyXELcloud platformu ile de kullanıcıların cihazlarını uzak lokasyondan izlemelerini ve kullanıcıların ücretsiz olarak yararlanabileceği DDNS servisi sunuyor.
Networked Attached Storage (NAS) olarak bilinen cihazlara ZyXEL Drive App ile mobil cihazlarla doğrudan ulaşmak da mümkün. ZyXEL Drive kullanılmaya başlanırken myZyXEL bulut portalında bir hesap kaydedilerek NAS ve App’in iletişimi sağlanıyor ve sonrasında verileri yönetmek, düzenlemek ve doğrudan telefonlar ve tablet üzerinden paylaşmak mümkün hale geliyor. Üründe depolanan verilerinizi ailenizle, arkadaşlarınızla ZyXEL Drive mobil uygulaması üzerinden paylaşabilirsiniz. Sektörde bir ilk olma özelliği taşıyan bu yeni çözümle kişisel bir NAS’ınız yoksa bile myZyXELcloud kullanıcı hesabınız ile arkadaşlarınız ve aileniz sizinle veri paylaşabilir.
İhtiyaç artıyor
Kullanıcıların üretip paylaştığı verilerin büyük bir hızla artış gösterdiği günümüzde herkesin bu çözüme ihtiyaç duyabileceğini altını çizen ZyXEL Türkiye Ürün ve İş Geliştirme Müdürü Kaan Tuncer, “Biz ağ veri depolama cihazlarımızla, mobil uygulama çözümlerimizle pazara kullanıcı dostu bir arayüzü olan, kullanıcıları kişisel bulut kavramıyla birlikte sosyal bulut kavramı ile tanıştıran, hayatımıza mobilite katan, verilerini kendi lokasyonlarında depolama imkanıyla birlikte verilerinin güvenliğini de sağlayan bir çözüm sunmak istedik. Ayrıca ofis çözümleri için geliştirilen iSCSI desteği de bu ürünlerin temel artıları arasında. ” dedi.
ZyXEL, Personal Cloud Storage-Kişisel Bulut Depolama tarafında kapsamlı ve ödüllü bir iki ürüne sahip. Giriş seviyesi bir ürün olan NAS326, 12 TB’a kadar olan depolama kapasitesi ve 105/105 MB/sn okuma hızıyla piyasadaki rakiplerinden çok daha iyi bir performans sunuyor. NAS540 modeli ise küçük ofis ve evlerde faaliyet gösteren profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış bir ürün olarak ön plana çıkıyor ve 24 TB’a kadar veri depolama imkanı sağlıyor.
Evdeki tüm cihazlara ve internete yayın yapma zamanı
NAS326 ve NAS540 günümüzün en yaygın medya sunucu standartları ile birlikte gelerek evdeki tüm cihazların medya sunucusuna kolayca erişebilmelerine imkân tanıyor. UPnP ve DLNA sertifikalı medya oynatıcılar, akıllı TV’ler ve Sony PlayStation, Microsoft Xbox gibi oyun konsolları ile fotoğraf, video ve müzik paylaşımı kolaylaşıyor. Gittikçe popüler olan Apple TV ve Chromecast ürünleri ile uyumlu olarak çalışan NAS326/NAS540, Twonky Beam, BubbleUPnp, Avia ve Samsung TV’nin de aralarında bulunduğu birçok uygulama aracılığıyla cihaz içerisinde depoladığınız tüm medya dosyalarınızı Apple TV ve Chromecast üzerinden internette yayınlanabilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar dilerlerse NAS326 üzerindeki tüm medya dosyalarına cep telefonlarından, tabletlerinden erişebiliyor veya bu cihazlarını bir uzaktan kumanda olarak kullanarak cihaz içerisindeki medyaların farklı ortamlarda yayınlanmasını sağlayabiliyorlar.
Bulut sunucuda yüksek performans
Ev kullanıcıları için tüm dijital verilerinin saklanabileceği güçlü bir kişisel bulut alanı oluşturulmasına da imkan veren ZyXEL NAS326 ve NAS540, popüler online bulut servisleri ile de ortak çalışacak hibrit bulut oluşturmaya imkan tanıyor. Böylece ownCloud kullanılarak ev ağlarında bulunan tüm dosyalara uzaktan güvenle ulaşabiliyor. Bu imkan sayesinde dosyalara internet üzerinden erişim mümkün olduğu gibi uzaktan rahatlıkla yedekleme, dosya indirme veya yeni dosya yükleme işlemleri yapılabiliyor. ZyXEL tarafından geliştirilmiş olan zCloud uygulaması tüm bu işlemlerin cep telefonları ile kontrol edilebilmesine imkân tanıyor.
Verilerinize anında erişin
ZyXEL NAS540, ağ bağlantılı depolama sistemleri arasında üstün performansı ile de dikkati çekiyor. Üzerinde bulunan 1.2 GHz’lik çift çekirdekli işlemcisi ve 1 GB DDR3 hafızası ile yüksek veri transferi gerektiren işlemlerde performans sorunu yaşanmamasını sağlıyor. RAID-5 konfigürasyonu, küme bağlantılı olarak kullanılabilen iki Ethernet LAN portu, yüksek hızlı USB 3.0 girişleri ve SDXC desteğine sahip SD kart okuyucusu sayesinde büyük miktarda verileri farklı platformlardan yüksek hızda transfer edebilirsiniz. NAS540, fotoğraf makinesi veya video kamerası gibi cihazlardaki dosyaları, RAID5 yapılandırması ile 130 MB/saniyesi hızında okuyabiliyor ve 50 MB/saniye hızında yazabiliyor.
4 disk girişi bulunan ZyXEL NAS540 bu sayede toplam 24 TB’lık veri depolama kapasitesine erişebiliyor. Ev ağlarında en çok ihtiyaç duyulan müzik, video ve fotoğraf arşivleme sorunlarına gerçek bir çözüm sunan NAS540, bu kapasitesi sayesinde 6000 film, 4 milyon müzik veya 6 milyon fotoğraf dosyasının depolanabilmesine izin veriyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-kapatmadan-oyunlardaki-internet-erisimi-nasil-engellenir-705x290.jpg
[FONT=&quot]Mobil cihazınızda oyun oynarken gerekli gereksiz zamanlarda karşınıza çıkan can sıkıcı reklamları bu yolla engelleyebilirsiniz.[FONT=&quot]
Online bir işlevi olmadığı halde bazı gerekçelerle sürekli veri alışverişi yapan birçok uygulama mevcut. Bunlar internet aracılığıyla kullanıcılarına bir hizmet sunuyor olmasa da uygulamaların veri alışverişi yapmasının çeşitli sebepli var. Bunlardan en önemlisi ise gelir kapısı olan reklamlar.

Kullanıcılar, kendilerini rahatsız edecek düzede reklam içeren oyunları genelde internetlerini kapatarak oynarlar. Fakat internetinizi kapatmadan da uygulamaların internet erişimini engelleyebilirsiniz.

Firewall, bu anlamda geliştirilmiş en yararlı uygulamalardan. Özellikle root gerektirmemesi sebebiyle Firewall’ın ihtiyacınızı karşılayacak düzeyde olduğunu düşünüyorum.

wifi-cellular-1.jpg


Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak cihazınıza yükleyebileceğiniz Firewall’ı kullanmak için yapmanız gerekenler ise şu şekilde:

  • Uygulamayı kurup açtıktan sonra giriş ekranındaki ‘Başlat’ yazısına tıklayın
  • Uygulama, varsayılan olarak internetinizi tamamen erişime kapatır
  • Askıdaki Erişimler’ sekmesine geçip yaparak buradan internet erişimine izin vermek istediğiniz uygulamaları seçin

Bu uygulamanın bir diğer yararlı tarafı, internetinizi kapatarak oyun oynadığınız sırada size gelenWhatsApp, Twitter, Facebook ya da SMS bildirimlerinden mahrum kalıyor oluşunuz. Yani oyun oynarken aklınızın bir yandan ‘acaba hatun (ya da erkek arkadaşım) mesaj yazmış mıdır?’ diye WhatsApp’ta kalmamasını sağlamak için Firewall’ın ideal bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

[FONT=&quot]Firewall İndir[/FONT]







[/FONT]

[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Açık alanlarda güçlü WiFi için: TP-LINK CPE520

TP-LINK'in geliştirdiği CPE520 model dış ortam ağ çözümü, 20 km erişim gücü ile geniş açık alana sahip işletmelerde güçlü ve kesintisiz WiFi sağlıyor.


2016072023110779185.jpg



TP-LINK, açık alan kablosuz ağ çözümlerine yeni bir ürün daha ekledi. Noktadan noktaya ya da noktadan çok noktaya kesintisiz veri transferi için kullanılan dış mekan erişim noktası (access point) olan CPE520, güçlü özelliklere sahip ve uygun maliyetli bir çözüm. Cihaz sadece daha temiz ve sinyal çakışmalarına daha dayanıklı 5GHz frekans bandında yayın yapıyor. Bu nedenle 2.4GHz destekli alıcılar için merkezi internet dağıtımı yapmak üzere alan kaplama uygulamaları yerine, uzun mesafelerde veri aktarımı sağlamak amacıyla noktadan noktaya veya noktadan çoklu noktaya bağlantı uygulamaları için daha ideal. Uzun mesafe veri aktarımında karşılıklı en az iki erişim noktası halinde kullanılan ve açık alanda WiFisinyallerinin iletilmesini sağlayan bu çözüm, örneğin geniş alana yayılmış bir fabrikada IP kamera görüntülerini merkez ofise iletmede kullanılabiliyor. Bir başka örnek de altyapı dolayısıyla internet hizmeti alınamayan kırsal noktalar için bu alana internet hizmeti olan bir kasaba veya yerleşim noktasından internet taşıma amaçlı köprüleme uygulamaları.
Dış mekanlar için özel olarak üretilen CPE520, 16dBi gücünde 2x2 çift-kutup yönlü yerleşik antene sahip. MIMO teknolojisine sahip bu antenler, WiFi sinyallerini açık alanda uzak noktalara taşırken, düşük gürültü paraziti ile daha net ve kaliteli sinyal iletiyor. Bu sayede 20 km mesafeye WiFi sinyallerini eriştirebilen ürün, yüksek kalitede antenin yanı sıra her tür hava koşuluna dayanabilen yüksek kaliteli kasaya da sahip. Bu sayede eksi 30 ile artı 70 derece hava sıcaklıklarında ve her tür iklim koşulunda çalışabiliyor.
Qualcomm Atheros serisi üst düzey yonga seti ile kusursuz çalışan CPE520, elektriz prizi olmayan yerlere de PoE (Power over Ethernet) desteği sayesinde (60 metreye kadar) kurulabiliyor. TP-LINK'in MAXtream TDMA teknolojisi sayesinde ağ ölçeği ne kadar büyürse büyüsün performans kaybetmeyen ürün, Pharos Kontrol yazılımı ile son derece kolay yönetilebiliyor. Pharos sayesinde cihaz bulma, durum izleme, yazılım güncelleme ve ağ bakımı gibi işlemler tek bir merkezden yapılabiliyor.
Birden fazla çalışma modu (AP / İstemci / Köprü / Tekrarlayıcı / AP Yönlendirici / AP İstemci Yönlendirici-WISP) sayesinde dış mekanlar için güçlü bir WiFi ürünü olan CPE520, KDV dahil 102 USD fiyatıyla aynı zamanda uygun maliyetli bir çözüm.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Giriş Seviyesi Yeni VDSL Modem: TP-Link TD-W9977

TP-Link, hem ADSL hem VDSL destekli yeni giriş seviyesi modem router'ı satışa sunuyor.



giris-seviyesi-yeni-vdsl-modem-tp-link-td-w9977.jpg


Kablosuz ağ pazarında dünya lideri olan TP-Link®, hem ADSL hem VDSL destekli yeni giriş seviyesi modem router'ını duyurdu. Nisan ayı içinde Türkiye'de satışa sunulacak olan TD-W9977, ev ağlarını kablolu ya da kablosuz daha hızlı hale getirmeyi sağlıyor.
VDSL2 desteğine sahip olan TD-W9977, 100Mbps'ye kadar genişbant VDSL hıza ulaşabiliyor. Ürün üzerinde yer alan DSL girişi sayesinde standart DSL bağlantıları destekleyen modem, 300Mbps WiFi hız sunuyor. Ayrıca EWAN girişine de sahip olan ürün, bir yönlendirici (router) olarak da görev görüyor; kablo ya da fiber modemlere bağlanabiliyor.

TD-W9977'de dünyanın önde gelen ISS'lerine çözüm üreten Broadcomm'un yonga seti kullanılıyor. Bu sayede modem uyumluluğu en üst düzeyde olan ürün, üzerinde yer alan üç adet 5dBi yüksek kazançlı anten sayesinde daha geniş WiFi kapsama alanı sağlıyor. Ayrıca Gigabit Ethernet girişleri sayesinde oyun konsolu, PC, IPTV gibi cihazlar modeme bağlanabiliyor ve standart bağlantıya göre 10 kat daha hızlı bağlantı sağlıyor.
TP-Link'in yeni modem router'ı güvenlik konusunda da gelişmiş özellikler sunuyor. Güvenlik duvarı, ağı istenmeyen erişimlerden korurken, ayrıca Ebeveyn Denetimi ve Konuk Ağı uygulamaları ile ailenin ya da arkadaşların erişimlerinin yönetilmesini de sağlıyor. Modemde fırtınalı havalarda cihazı elektrik hasarından koruyan 6kV yıldırım koruması da mevcut.

TD-W9977 bu gelişmiş özelliklerinin yanı sıra Android ve İOS destekli cihazlardan kolayca yönetilebiliyor. TP-Link'in ücretsiz Tether uygulaması ile kurulumdan ebeveyn denetimlerine kadar pek çok ayar akıllı telefonlardan kolayca yapılabiliyor. TD-W9977'nin tavsiye edilen satış fiyatı 89 USD (KDV dahil) olarak açıklanıyor.



Hem ADSL, hem VDSL destekli yeni giriş seviyesi modem router almak isteyenler için TP-Link yeni bir giriş seviyesi model çıkarttı. TD-W9977 adlı bu cihaz, doğrudan modem olarak kullanımının yanında internet servis sağlayıcıların verdiği modeme bağlanarak da kullanılabiliyor.
Önümüzdeki günlerde GittiGidiyor’da satışa çıkması beklenen TD-W9977, ev ağlarını kablolu ya da kablosuz daha hızlı hale getirmeyi sağlıyor. VDSL2 desteğine sahip olan TD-W9977, 100Mbps’ye kadar genişbant VDSL hıza ulaşabiliyor. Ürün üzerinde yer alan DSL girişi sayesinde standart DSL bağlantıları destekleyen modem, 300Mbps WiFi hız sunuyor. Ayrıca EWAN girişine de sahip olan ürün, bir yönlendirici (router) olarak da görev görüyor; kablo ya da fiber modemlere bağlanabiliyor.
TD-W9977-ana.jpg

TD-W9977’de dünyanın önde gelen ISS’lerine çözüm üreten Broadcomm’un yonga seti kullanılıyor. Bu sayede modem uyumluluğu en üst düzeyde olan ürün, üzerinde yer alan üç adet 5dBi yüksek kazançlı anten sayesinde daha geniş WiFi kapsama alanı sağlıyor. Ayrıca Gigabit Ethernet girişleri sayesinde oyun konsolu, PC, IPTV gibi cihazlar modeme bağlanabiliyor ve standart bağlantıya göre 10 kat daha hızlı bağlantı sağlıyor.
TD-W9977-2.jpg

TP-Link’in yeni modem router’ı güvenlik konusunda da gelişmiş özellikler sunuyor. Güvenlik duvarı, ağı istenmeyen erişimlerden korurken, ayrıca Ebeveyn Denetimi ve Konuk Ağı uygulamaları ile ailenin ya da arkadaşların erişimlerinin yönetilmesini de sağlıyor. Modemde fırtınalı havalarda cihazı elektrik hasarından koruyan 6kV yıldırım koruması da mevcut.
TD-W9977-3.jpg

TD-W9977 bu gelişmiş özelliklerinin yanı sıra Android ve IOS destekli cihazlardan kolayca yönetilebiliyor. TP-Link’in ücretsiz Tether uygulaması ile kurulumdan ebeveyn denetimlerine kadar pek çok ayar akıllı telefonlardan kolayca yapılabiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst