gittigidiyor

ADSL Tor kullanımı Nasıl olur

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
onion_howto_tor_download.jpg


@mehmetkarahanlı@



Tor nedir?

Tor, kim olduğunuzu ve internete nereden bağlandığınızı maskeleyerek gizliliğinizi ve anonimliğinizi koruyan, gönüllüler tarafından yürütülen bir servistir.
Tor Browser, internet üzerinde nadiren de olsa anonimliğe ve gizliliğe ihtiyaç duyan insanların Tor ağına hızlıca ve kolayca bağlanmalarını sağlar.
Tor ağına bağlanmanın en kolay yolu, internet tarayıcısı , Tor yazılımı ve internette daha güvenle dolaşmanızı sağlayacak diğer yazılımları da içeren Tor Browser Bundle'ı kullanmaktır.
Tor Browser (Tor Tarayıcısı), diğer internet tarayıcıları gibi çalışır ancak Tor Browser internet trafiğinizi Tor üzerinden geçirerek, bağlandığınız siteleri izleyen kişilerin lokasyonunuzu belirlemesini ve internet trafiğinizi izlemeye çalışan kişilerin işini oldukça zorlaştırır. Ancak bu tüm internet trafiğinizin güvenli olduğu anlamına gelmez. Tor Browser sadece Tor Browser üzerinde yapacağınız işlemleri anonimleştirir. Tor Browser dışında yapacağınız işlemler (başka bir program ya da başka bir internet tarayıcısını kullanmak gibi) kimliğinizi gizlemeyecektir.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Tor Browser Bundle'ı indirmek[/h]Mozilla Firefox ya da Internet Explorer gibi bir internet tarayıcısını kullanarak adres satırına şu adresi yazın: https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en. Tor Browser Bundle'ı bulmak için bir arama motoru kullandıysanız, adresin doğru olduğundan emin olun.
tor1.jpg

Tor Browser Bundle'ın kurulum programını indirmek için büyük mor butona tıklayın.
tor2.jpg

İnternet sitesi, işletim sisteminizi tespit ederek ona uygun olan dosyayı indirecek. Eğer herhangi bir sebepten ötürü başka bir kurulum dosyasını indirmek isterseniz, sayfanın alt kısmında bulunan "Tor Browser Downlads" bölümüne göz atabilirsiniz.
tor3.jpg

Birçok internet tarayıcısı , bu dosyayı indirmeye çalışırken emin olup olmadığınızı soracaktır. Internet Explorer 11 kullanıyorsanız, tarayıcı size ekranınızın altında turuncu kenarlara sahip bir kutucuk gösterecektir.
tor4.jpg

Hangi internet tarayıcısını kullanıyorsanız kullanın, indirmek istediğiniz dosyayı kaydetmeniz yararınıza olacaktır. "Save" (Kaydet) butonuna tıklayın. Bu rehberi hazırladığımız sıradaki en güncel Tor Browser Bundle sürümü 3.6.2 olduğu için, bu sürümün nasıl kullanılacağını anlatacağız. Bu rehberi okuduğunuz sırada yeni sürümlerin çıkmış olması oldukça muhtemeldir.
Tor Browser Bundle kurulumu
İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, dosyanın indirildiği klasörü açmak için bir seçenek görebilirsiniz. İndirilen dosyaların kaydedildiği varsayılan yer "Downlads" (İndirilenler) klasörüdür. torbrowser-install-3.6.2_en-US.exe ismindeki dosyayı çift tıklayarak açın.
tor5.jpg

Tor Browser kurulum dosyasına çift tıkladıktan sonra, yazılımın kaynağıyla alakalı küçük bir uyarı penceresi açılacak. Bu tarz uyarıları her zaman çok ciddiye almalı ve kurmak istediğiniz yazılıma güvenip güvenmediğinizden emin olmalısınız. Buna ek olarak, kurmak istediğiniz yazılımı resmi sitesinden, orijinal kopyasını indirerek elde ettiğinizi kontrol etmelisiniz. Yazılımı nereden elde edeceğinizi ve ne yapmak istediğinizi artık bildiğinize göre, Tor Project'in güvenli HTTPS sitesinden indirdiğiniz dosyayı kurma vakti geldi.
tor6.jpg

Tor Browser Bundle'ı hangi dilde kullanmak istediğinizi soracak küçük bir pencere açılacak. Yazılımı kullanmak istediğiniz dili seçin ve "OK" (Tamam) butonuna tıklayın.
tor7.png

Tor Browser Bundle'ı hangi klasöre kurmak istediğinizi soran başka bir pencere açılacak. Varsayılan kurulum yeri masaüstünüzdür. Yazılımı istediğiniz başka bir klasöre kurabilirsiniz, ancak şimdilik varsayılan seçeneği olduğu gibi bırakın.
tor8.jpg

Kurulumu başarıyla tamamladığınızı belirten bir pencere görüyorsanız, kurulumu tamamladınız demektir. "Finish" (Bitir) butonuna tıkladıktan sonra, Tor Browser açılacaktır. "Run Tor Browser Bundle" (Tor Browser Bundle'ı aç) seçeneğini şimdilik kaldırın. Tor Browser Bundle kullanımına biraz sonra değineceğiz. Seçeneği kaldırmadıysanız ve Tor Browser açıldıysa, açılan pencereyi şimdilik kapatın.
tor9.jpg

Tor Browser Bundle diğer programlarınızın yanına kurulmayacak ve başlat menüsünde gözükmeyecektir.
tor10.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=2]Tor Browser Bundle kullanımı[/h][h=3]Tor Browser'ı ilk defa kullanmak[/h]Kurulum tamamlandıktan sonra Tor Browser'ın açılmaması seçeneğini işaretlemiştiniz. Artık Tor Browser'ı açabilirsiniz. Kurulum sırasındaki varsayılan ayarları değiştirmediyseniz, masaüstünüzde "Tor Browser" isminde bir klasör göreceksiniz.
tor11.jpg

Tor Browser ismindeki klasörü açın ve "Start Tor Browser" ismindeki dosyaya çift tıklayın.
tor12.jpg

Tor Browser'ı ilk defa açtığınızda, yazılımla ilgili bazı ayarları değiştirebileceğiniz bir pencere açılacak. Daha sonra bu kısma geri dönebilir ve bazı ayarlar üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz, ancak şimdilik "Connect" (Bağlan) butonuna tıklayarak Tor ağına bağlanın.
tor14_0.jpg

"Connect" (Bağlan) butonuna tıkladıktan sonra, zaman ilerledikçe uzayan yeşil bir çubuğa sahip bir pencere açılacak.
tor15.jpg

Tor Browser'ı ilk defa çalıştırıyorsanız bu işlem olduğundan biraz daha uzun sürebilir, bu yüzden sabırlı olun. Birkaç dakika içinde bu işlem tamamlanacak ve Tor Browser kullanıma hazır hale gelecek.
tor16.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tor Tarayıcı’yı Kullanarak İnternete Nasıl Ulaşabilirsiniz?

3.0 Tor Ağı’na Nasıl Bağlanabilirsiniz?

Tor Tarayıcı’yı ilk defa çalıştırdığınızda internete nasıl bağlanmak istediğiniz sorulacak:


  • Direkt Erişim: Bu seçenek bulunduğunuz yerde internete erişiminız kısıtlanmamış ve Tor kullanımı bloke edilmemiş, yasaklanmamış, ya da kontrol altında tutulmamış ise seçilmelidir.
  • Kısıntılı Erişim: Bu seçenek bulunduğunuz yerde internete erişiminiz kısıtlanmış ise ya da Tor kullanımı bloke edilmiş, yasaklanmış ya da kontrol altına alınmış ise seçilmelidir.

Bu ayarlar Tor Tarayıcı’nın içinden, yazılımı yeniden kurmadan, herhangi bir zamanda değiştirilebilir. Bu, bulunduğunuz konumdaki şartlar değiştiği zaman ya da farklı bir ülkeyi ziyaret ediyorsanız yapmanız gereken bir şey olabilir.
Daha sonra, Tor Tarayıcı’yı başlattığınız zaman, ek bir yapılandırma gerektirmeden Tor ağına bağlanmanızı sağlayacaktır.
3.1.1 Tor Ağına Nasıl Bağlanabilirsiniz? - Direkt Erişim

Tor Tarayıcı’yı, Tor ağına direkt olarak erişecek şekilde yapılandırmak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:
1.Adım. Tor Tarayıcı klasörüne gidin ve
010.png
’yi çift tıklayın. Aşağıdaki ekranı göreceksiniz:

012.png

Şekil 1: Tor Ağ Ayarları paneli
2. Adım.
013.png
düğmesini tıklayın ve Tor Statüsü penceresini açın. Bu pencereden, yazılımın Tor Ağına bağlanma gelişimini görebilirsiniz.

014.png

Şekil 2: Tor statüsü penceresi ve bağlanma gelişimi
Birkaç saniye sonra, Tor Tarayıcı, aşağıdaki ekranı gösteren yeni bir tarayıcı penceresini etkin kılacaktır:
015.png

Şekil 3: Tor ağına başarılı bir şekilde bağlanmış Tor Tarayıcı
Şimdi, web’i Tor ağı güvenliği ile tarayabilirsiniz.
Not: Tor Tarayıcı'yı her başlattığınızda, Tor Tarayıcı başlamadan önce (Şekil 3) otomatik olarak Tor Statüsü penceresi (Şekil 2) açılacaktır.
3.1.2 Tor Ağına Nasıl Bağlanabilirsiniz? - Kısıtlı Erişim

Tor Ağına erişimin, yukarıda tarif edildiği gibi, mümkün olmadığı ya da riskli olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, Tor’u bu engelleri aşacak şekilde yapılandırmayı deneyebilirsiniz.
1. Adım: Tor Tarayıcı klasörüne idin,
010.png
’yı çift tıklayın ve aşağıdaki ekranı etkinleştirin:

012.png

Şekil 4: Tor Ağı Ayarlar paneli
2. Adım:
016.png
düğmesini tıklayın ve yeni bir pencere açın. Tor Ağına erişmenize yardımcı olacak üç kısa yapılandırma sorusu sorulacak.

1. Soru: Proxy Erişimi; İnternete proxy üzerinden erişmeniz gerekiyorsa evet’i işaretleyin ve
017.png
’e basın. Proxy kullanmıyorsanız, hayır’ı işaretleyin ve
017.png
’e basın.

Yukarıda evet’i işaretlediyseniz, bir sonraki ekranda proxy ayarlarınızı girin. Proxy ayarlarınızı bilmiyorsanız, her zaman kullandığınız tarayıcı ayarlarına bakın.Firefox’ta ayarları, Bağlantı Ayarları bölümünde Seçenekler>Gelişmiş> sekmesi’nde bulabilirsiniz. Diğer tarayıcılarda, İnternet Seçenekleri bölümüne bakabilirsiniz. Daha fazla yardım için tarayıcınızdaki Yardımözelliğini kullanabilirsiniz.
018.png

Şekil 5: Proxy ayarları ekranı
Soru 2: Kısıtlı Portlar, İnternet’e, web tarama için, port 80 ya da 443 gibi, sadece belli portlara erişime olanak veren bir güvenlik duvarı üzerinden erişiyorsanız, evet’iseçin ve portları yapılandırmak için
017.png
’ye basın. Durum bu değilse,hayır’ı seçin ve
017.png
’e basın.

019.png

Şekil 6: Port kısıtlama yapılandırma ekranı
Soru 3: Sansürlü İnternet bağlantısı, Tor trafiğini aktif olarak engelleyen veya denetleyen bir ülkede yaşıyorsanız, Torkullandığınızı gizleyen bir Köprü kullanarak Tor Tarayıcısı’nı yapılandırabilirsiniz.
2. sorudan sonra
017.png
’i tıklayınca, Köprü adreslerini girmenize izin veren bir ekranla karşılaşacaksınız. Köprü adresleri almak ile ilgili daha fazla bilgi almak içinKöprü Adresleri Alma bölümüne bakabilirsiniz.

020.png

Şekil 7: Tor Bridge etkinleştirme ekranı
Köprü adreslerini ekledikten sonra yapılandırmanızı bitirmek için
021.png
’i tıklayın ve Tor Ağına bağlanın.

014.png

Şekil 8: Tor Statüsü pencereleri ve bağlantı gelişimi
Birkaç saniye sonra, Tor Tarayıcı, aşağıdaki ekranı gösteren yeni bir tarayıcı penceresi etkinleştirecek:
015.png

Şekil 9: Tor ağına başarılı bir şekilde bağlanmış Tor Tarayıcı
Şimdi Tor ağı koruması ile web’i tarayabilirsiniz.
Not: Tor Tarayıcı'yı her başlattığınızda, Tor Tarayıcı'dan önce (Şekil 9) otomatik olarak Tor Statü penceresi açılacaktır (Şekil 8).
3.2 Tor Ağına erişimi yeniden yapılandırma

Herhangi bir noktada, Tor Ağı'na farklı bir şekilde bağlanmanız gerektiğinde mesela Tor’a erişimi engelleyen bir ülkeye gittiğiniz zaman, Tor Ağına farklı bir şekilde erişmeniz gerektiğinde, tarayıcı içerisinde ayarlarınız güncelleyebilirsiniz.
022.png
ikonunu tıklayın ve Ağ Ayarlarını Aç’ı seçin.

023.png

Şekil 10: Tor Tarayıcı seçenekleri
Tor Tarayıcı’nın İnternet’e erişme şeklini değiştirmenize olanak veren yeni bir pencere açılacak (Şekil 11). İstediğiniz seçenekleri işaretleyin ve ayarları değiştirin. İstediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra
024.png
’e basın ve Tor Tarayıcı’yıyeniden başlatın.

025.png

Şekil 11: Tor Tarayıcı seçenekleri
3.3 Köprü Adreslerini Alma

Tor Tarayıcı’yı Köprüleri kullanmak üzere yapılandırmak için köprü adresleri almanız gerekir. Bunu yapmanın iki yolu vardır:
E-posta:
Köprüleri E-posta yoluyla almak için, Gmail ya da Yahoo hesabına sahip olmanız gerekir. [email protected] adresine get bridges konulu bir e-posta gönderin. Birkaç dakika sonra, 3 köprünün ve diğer detayların yer aldığı bir e-posta alacaksınız.
026.png

Şekil 12: Köprüleri gösteren e-posta
Web Sitesi:
Erişiminiz tamamen kısıtlı değilse https://bridges.torproject.org/ websitesine giderek köprü adresleri alabilirsiniz.
Websitesini açtıktan sonra üç adım takip etmelisiniz:


  • 027.png
    'ı tıklayın
  • 028.png
    'ı tıklayın
  • Captcha'yı girin ve press
    029.png
    'a basın

Captcha’yı doğru bir şekilde girdiğinizde Köprü adresleri size verilecek.
030.png

Şekil 13: Tor Projesi websitesinden alınmış Köprü adresleri
Not: Köprü Veri Tabanı birilerinin tüm köprü adreslerini kolayca öğrenmesini engellemek üzere tasarlanmıştır. İlk başta size her seferinde aynı köprüleri veriyor gibi görünebilir. Bir süre sonra, yeni adresler sunmaya başlayacaktır.
Köprü adreslerini aldıktan sonra onları Şekil 7: Köprü yapılandırma ekranı veya Şekil 11: Tor Tarayıcı seçenekleri'nde görülen pencerelerdeki alanlara yapıştırın.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tor Nasıl Kullanılır? Tor Kullanımı



Bu konuda Tor Browser'ın kullanımı, Tor'un ne işe yaradığı ve Tor'un çalışma sistemi hakkında bilgi vereceğim.

Gün geçtikçe İnsanların İnternet'teki gizliliğine verilen önem dahada kötüye gidiyor. Hükümetler güvenlik gerekçesi ile kullanıcıların bütün İnternet hareketlerini kayıt altına alıyor.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Bürosu (NSA), güvenlik gerekçesi altında, hem ABD içinde hemde dışında cep telefon görüşmelerine ek olarak e-postaları ve İnternet üzerinden gönderilen mesajları da takip ediyor ve kaydediyor. Üstelik şu an NSA 5 ZB veri depolayan yeni veri depolama merkezini inşa ediyor. 5 ZB ne demek mi? 1 milyon TB birleşince 5 ZB ediyor.

Tor verilerinizi şifreli ağlar üzerinden ileterek gizliliğinizi koruyan bir İnternet projesi. Tor'un çalışma mantığı şu şekilde:

Kalabalıkta olduğunuzu düşünün. A kişisine bir paket verin ve rasgele birine vermesini isteyin. Bunu alan B kişisi, paketin kağıdını okuyup paketi diğer rastgele kişiye versin. C kişisi güvenlik katmanını açsın ve hedef ile içeriği öğrensin. A ile B kişileri hedefi asla bilemez. B ile C kişileri kaynağı asla bilemez. A ile C kişileri birbirinin varlığından haberdar olmaz. İnternet hareketlerinizi izleyen bir kişi, A ve C'ye müdahale etse bile hareketlerinizi tespit edemez. Çünkü veriler şifreli bir şekilde iletilir. Tor bağlantısının kurulabilmesi için en az 3 Tor bilgisayarından geçmesi gerekir.

Tor kullanımını daha iyi anlamanız açısından şöyle bir şema hazırlamaya çalıştım.



Gelelim Tor'un nasıl kullanılacağına. Tor'un kullanımı için Windows / Mac / Linux altında çalışan Tor Browser Bundle (Tor İnternet Tarayıcısı)'ı indirmeniz gerekmekte. Buradan sitemiz üzerinden indirebilirsiniz.

Windows'da Tor'u indirdikten sonra dosyalarını bir klasöre çıkarmalısınız.





Dosyaları çıkarttığınız klasöre girip "Start Tor Browser.exe" ye tıklayarak Tor'u başlatabilirsiniz.





Tor ayarlarını yapabileceğiniz Vidalia penceresi açılacak ve Tor ağı kurulduktan sonra Tor Browser başlatılacaktır. Use New Identity'e tıklayarak başka bir Tor ağına bağlanabilirsiniz.





Tor Browser başlatıldıktan sonra Conguralations (Tebrikler) yazan bir sayfa gelirse Tor ağına başarılı bir şekilde bağlanmışsınız demektir.



Tor Browser Firefox kullanılarak üretilmiş. Yani bu tarayıcıya eklenti yükleyebilirsiniz ama dikkatli olmanızda fayda var. Eklentiler Tor ağından değilde direk sizin bağlantınız üzerinden veri alışverişi yapabilirler. Bu yüzden sadece güvenlikle ilgili eklentileri yüklemenizi öneririm. Zaten Tor içerisinde hali hazırda HTTPS Everywhere, No Script gibi güvenlik eklentilerini bulunduruyor.

Tor'un kullanımı ve Tor'un nasıl kullanıldığı ile ilgili yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Bir dahaki Tor ile ilgili yazımda görüşmek üzere. Esen kalın.

:indir:
Tor'u indirmek için: Tor Browser Bundle 2.3.25 - Programlar - Kod Evreni
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=3]Tor Browser Nedir ? Kurulumu Resimli Anlatım[/h]

[h=4]Evet arkadaşlar bu yazımda size neden Tor Browser ın nasıl kurulduğunu anlatacağım


Nedir Bu Tor Browser ?
Tor Browser daha çok internete sınırsız ve engelsin bağlıntı kurmamızı sağlayan ücretsiz olarak yayınlanan bir programdır. Ayrıca mozilla Firefox'un açık kaynak kodu ile modifiye edilmiş bir tarayıcıyıda içinde barındırır


Şimdiye kadar olan kısmı genel olarak böyle açıklayabiliriz. Deep Web'i açıklamak gerekirse 'onion.' uzantılı sitelerin oluşturduğu kendi içinde bir internettir. Onion, İngilizce'de soğan demektir. Normalde bildiğimiz Mozilla Firefox, Opera veya Safari gibi tarayıcıların açmadığı sitelerdir. Bu sitelerin çoğu gizliliklerini koruyabilmek için sık sık adreslerini değiştirmektedirler. Adresleri ise genelde bildiğimiz isimlerden oluşmazlar. Siteler harf ve rakamların karışık olarak kullanıldığı adresler taşır. .Yani kısıcası eğer bilgisayarınızda Tor Browser yüklü ise internek yasakları size işlemez ve her siteye istediğiniz gibi girebilirsiniz.



Şimdi Kurulum kısmını anlatayım arkadaşlar

Tor browser kendi sizesine girin ve anasayfada Download Tor yazan kısmı bilgisayarınıza indirin site linkine buradan ulaşabilirniz.



İkinci olarak Bu sayfada programın dilini veya kullandığınız işletim sistemi farklı ise ona göre değişiklik yapabilirsiniz.





Dosyayı indirdikten sonra Start Tor Browser.exe dosyasını açıyor ve Tor Browser bilgisayarımıza kuruyoruz

Browser, Tor ağına bağlandıktan sonra Connected to the Tor Network! yazısı görünecek ardından Tor Browser açılacak. Buradan istediğiniz .onion uzantılı siteye gizli bir şekilde girebilirsiniz. Tarayıcıdaki Congratulations. Your browser is configured to use Tor. yazısı başarılı bir şekilde Tor ağına bağlandığınızı gösterir.


http://idnxcnkne4qt76tg.onion/ (Tor Project sitesi)

[/h]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Tor Browser'in Flash Player Sorununu Çözmek

filozof.jpg
Bilindiği gibi, Tor’un standart web tarayıcısı Mozilla Firefoxtur. Tor, en sade biçimiyle bulunduğu dizin içinde ./start-tor-browser komutuyla çalıştırıldığında, açılan Tor Browser’in bir küçük handikapı vardır. Herhangi bir flash video içeren web sayfasına girildiğinde, kullanıcıya Adobe Flash Player’i kurması gerektiği yönünde bir hata verebilir. Kullanılan sistemde Flash Player kurulu olsa bile, bu hatadan kurtulma şansı yoktur. Bu durumda yapılması gereken tek bir şey vardır, o da Tor Browser’in Adobe Flash Player pluginini etkinleştirmektir. Bunu yapmak için klavyeden Ctrl+Shift+A tuşlarına basılarak ya da tools/add-ons sekmeleri izlenerek Add-ons penceresi açılır.
tor.browser1.png

Plugins sekmesine geçilir. Orada Shockwave Flash eklentisinin olduğu, fakat pasif olduğu görülecektir. Sondaki açılır menüye tıklanarak oradan “Always Activate” olanı seçilmeli ve ekran kapatılmalıdır.

Artık Tor üzerinde herhangi bir uyarı almadan flash videolar izlenebilir.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst