gittigidiyor

[ADSL] ZyXEL VMG1312 B10D Modem Kurulumu Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatım)

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images




ZyXEL VMG1312 serisinin son versiyonu olan ve harici 2 tane 5DBi anteni ile oldukça yüksek kapsama alanına sahip VMG 1312 B10D modelinde kurulum adımlarını sizlerle paylaşacağız.
Diğer seriler ile hemen hemen aynı kurulum adımlarına sahip olan cihazda, işlem sıralaması ya da görsel olarak farklılıklar olduğundan dolayı bu makaleyi sizler için hazırladık.
Kuruluma başlamadan önce kablo bağlantılarının doğru bir şekilde yapıldığına emin olunuz. Modem açıldıktan 5 dakika sonra kuruluma hazır hale gelecektir. Dolayısıyla kuruluma başlamak için 5 dakika kadar beklemelisiniz.

Aşağıdaki adımları takip edelim:



  • Modem ile bilgisayar arasında Ethernet kablosu ile kablolu bağlantı oluşturalım.
  • Daha sonra boş bir internet sayfası açalım ve adres satırına 168.1.1 yazdıktan sonra Enter tuşuna basalım.
  • Aşağıda görüldüğü gibi modemin arayüzüne giriş ekranı geliyor.
  • Kullanıcı adı: admin, Şifre: 1234 olarak girelim.





Bir sonraki adımda ise şifreyi değiştirmemizi öneriyor. Burada isterseniz yeni bir şifre belirleyebilirsiniz.



  • Biz değiştirmeden geçeceğiz, değiştirmeden geçmek için kutucuğu işaretliyor ve Uygula” butonuna tıklıyoruz.





Bir sonraki Hızlı Kurulum sihirbazı” ekrana geliyor. Hızlı kurulumu kapatalım.



Modem arayüzüne ulaştık; aşağıda görüldüğü gibi sırasıyla Ağ Ayarı → Genişbant menülerine tıklayalım.

NOT: Açılan bölümde görüldüğü gibi 4 tane profil var. Hattımız ADSL ise, 1. Profil üzerinden işlem yapalım; VDSL ise, 3. Profil üzerinden işlem yapalım.


  • Hattımızın ADSL olduğunu varsayarak devam edecek olursak, sıradaki profilde aşağıda görüldüğü gibi Düzenle” seçeneğine tıklayalım.







Bir sonraki adımda ise aşağıda görüldüğü gibi PPP Kullanıcı Adı yazan bölüme, servis sağlayıcımız (TTNET, D-Smart, TurkNet, Superonline vs.) tarafından verilen kullanıcı adımızı, PPP şifre bölümüne de yine servis sağlayıcımız tarafından verilen şifremizi girelim.



  • Son olarak Tamam’a tıklayalım.







Modem kurulumu tamamlanmıştır. Artık internete bağlayabilirsiniz. Wi-Fi üzerinden internete bağlanmak için ise modeminizin arkasında bulunan varsayılan Wi-Fi ismi ve şifresini kullanabilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst