gittigidiyor

Aile hekimleri 3 gün iş bırakıyor ....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Ankara Aile Hekimliği Derneği haklarını alabilmek ve şiddete dur demek için 17 Şubat’ta iş bırakacaklarını açıkladı. Aile hekimleri neden böyle bir kararı aldıklarını da anlattı.

Ankara Aile Hekimliği Derneği, sağlıkta şiddeti protesto etmek ve haklarını alabilmek için 17-18 Şubat’ta 2 gün; 14- 15- 16 Mart tarihlerinde 3 gün işi bırakacaklarını duyurdu.


Aile Hekimleri, etkin bir sağlıkta şiddet yasası istemi talebiyle Türkiye’de bulunan çeşitli sivil toplum kuruşları, 75 il dernek başkanları ve milletvekilleri ile 17 Şubat saat 12.30’da Ankara Ulus Meydanı’nda buluşmak için çağrı yaptı. Ankara Aile Hekimliği Derneği’nin çağrısı şöyle:


"Hekimlerden randevu bulamıyor, bulduğunuzda bile yetersiz süre nedeniyle olması gereken şekilde hizmet alamıyorsunuz"​


“Sizlere daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Yapılan tüm görüşmelere rağmen sonuç alamadık ve artık iş bırakma kararı aldık. Sağlıkta Şiddet ve Hak kayıpları nedenleri ile hekimler ve hemşireler istifa ediyor, yurt dışına gidiyor, ülkede kalsalar bile mesleklerini olması gerektiği gibi yapamıyorlar. Hekimlerden randevu bulamıyor, bulduğunuzda bile yetersiz süre nedeniyle olması gereken şekilde hizmet alamıyorsunuz. Bu sorunlara beraber çözüm bulabilir ve ülkemizin sağlıklı bir geleceğe ulaşması için sesimizi birlikte duyurabiliriz. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.”
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst