gittigidiyor

Akıllı telefon satışı 1 milyarın üzerinde!

iseso

Aktif Üye
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
1,348
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Konum
Gölcük/Değirmendere



em6kE8.jpg

Satılan akıllı telefon sayısının geçen yıl 1 milyarı aştığı ve Samsung'un en çok satış yapan şirket olduğu belirtildi.
Pazar araştırma şirketi IDC'nin araştırmasına göre, geçen yıl akıllı telefon satışları %38,4 oranında artarak, 1,004 milyar düzeyine ulaştı.
En çok satışı yapan Güney Kore şirketi Samsung'u Amerikan Apple ve Çinli Huawei şirketleri izledi. Toplam cep telefonu satışı sayısı ise 1,8 milyarı buldu.
IDC, ilk defa bir yıl içinde 1 milyardan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiğine dikkat çekiyor. Şirketin cep telefonları satışını takip eden programının direktörü Ryan Reith, en çok geniş ekranlı ve düşük fiyatlı akıllı telefonların satıldığını belirterek şöyle diyor: "IDC verileri gösteriyor ki pazara hacim kazandıran kısım ucuz aygıtlar. Çin ve Hindistan gibi pazarlar, fiyatı 150 doların altındaki akıllı telefonların satışların çoğunu oluşturduğu noktaya doğru hızla ilerliyor."
Güney Kore şirketi tıklayın Samsung %42,9'luk büyüme oranıyla pazardaki baskın konumunu pekiştirdi.
tıklayın Apple ise %12,9'la, pazardaki ortalama büyüme oranının gerisinde kaldı.
IDC verilerine göre, şirketlerin akıllı telefon pazarındaki pay oranları kabaca şöyle:
Samsung: %31,3
Apple: %15,3
Huawei: %4,9
LG: %4,8
Lenovo: %4,5
Diğer yandan, Strategy Analytics tarafından yürütülen başka bir araştırmada, kısmen farklı sonuçlar ortaya çıktı. Bu araştırmaya göre, satılan akıllı telefon sayısı 990 milyon civarında.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst