gittigidiyor

Akıllı telefonlar için 120 W hızlı kablosuz şarj yasaklanıyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Son yıllarda mobil cihaz sektörü kablosuz iletişimin gelişimine doğru ilerliyor. Yakın geçmişte ve günümüzde, kablosuz kulaklıklar oldukça popüler hale geldi. Şimdilerde üreticiler sürekli olarak hızlı kablosuz şarj teknolojilerini araştırıyorlar ve bu ürünü geliştiriyorlar.


Çin'in kablosuz şarj cihazının gücünü 50 watt ile sınırlandıracağı söylentileri geçtiğimiz günlerde ortaya atılmıştı. Çin Halk Cumhuriyeti Sanayi ve Enformatik Bakanlığı tarafından düzenlenen bir belgenin taslak bir versiyon olduğu iddia edildi ve söz konusu belge dağıtıldı. Böylece bu belgenin önceki söylentileri doğrulayan resmi bir belge olduğu kanıtlandı.

Çinli yetkililerin alınan karar doğrultusunda, 1 Ocak 2022'den itibaren, Çin'de üretilen, ithal edilen, satılan ve kullanılan tüm mobil ve taşınabilir kablosuz şarj cihazlar için nominal güç iletim gücü olarak 50 W baz alındı. Artık yeni üretilecek bütün akıllı telefonlarda şarj üniteleri (nominal güç iletim gücü) 50 W üzeri olmayacak. Bu karar ile üreticilerin kablosuz şarj geliştirmede atacağı diğer adımlar sınırlandırılacak. Örneğin, Çin kısa süre önce 120 W ile dünyanın en hızlı kablosuz şarjını tanıtmıştı. Hükümet böyle bir şarj yasağı çıkardıktan sonra, bu cihaz asla piyasaya sürülemeyecek.


Şarj cihazlarının seri üretimi Çin'de yoğunlaştığından, bu yasak diğer ülkeleri etkileyecektir, bu da gelecekte gerçekten daha hızlı kablosuz şarj görme şansımızın çok az olduğu anlamına gelecek. Kararın güvenlik nedeni ile alındığı tahmin ediliyor. Bilindiği üzere bazı firmalar hızlı şarj teknolojisinde 100 W ve 120 W hızlı şarj ünitelerini açıklamışlar ve pazara sunamayacaklarını bildirmişlerdi. Öte yandan, bu karar kesinlikle kablolu şarj cihazlarının modernizasyonuna daha fazla katkı sağlayacaktır.


Çin hükümetinin aldığı bu yasak 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek.


Teknolojioku
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,083
Tepkime puanı
467
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yani örneğin polis ya da başka güvenlik kurumlarının haberleşmesinde aksamalar mı yaratır?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst