gittigidiyor

Akıllı Telefonlarda Konum Nasıl Atılır?

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Akıllı Telefonlarda Konum Nasıl Atılır?

Akıllı telefonunuzda Whatsapp, Facebook, Google Maps gibi uygulamalar aracılığıyla nasıl konum atılacağını yazımızdan öğrenin!




akilli-telefonlarda-konum-nasil-atilir.jpg



Arkadaşınız, onu beklediğiniz mekanı bulmakta zorlanıyor mu? Hiç dert değil, çünkü Android'li telefonunuzla bulunduğunuz konumu mesaj olarak gönderebilir, yol tarif etme derdinden kurtulabilirsiniz. Elbette sadece bulunduğunuz konumu göndermeniz şart değil, farklı bir konumu da paylaşmanız mümkün.
Kendi konumunuzu isabetli olarak paylaşabilmeniz için telefonunuzun GPSözelliğinin açık olmasına dikkat edin.
Konumunuzu paylaşmak için izleyebileceğiniz en basit yolları aşağıda sizlerle paylaştık.

Whatsapp Üzerinden Konum Paylaşma

201610261708117172.jpg


WhatsApp, akıllı telefon kullanan neredeyse herkesin telefonunda yüklü; bu yüzden konumunuzu WhatsApp üzerinden göndermek iyi bir seçenek. Konumunuzu göndermek için göndermek istediğiniz kişinin sohbet ekranını açın ve sağ üstteki ataş simgesine dokunun. Şimdi açılan kutudan Konum simgesine dokunun.
Konumunuzun isabetli bir biçimde belirlenmesi için birkaç saniye beklemenizi öneriyoruz. Biraz bekledikten sonra "Konumunuzu gönderin" seçeneğine dokunun ve konumunuzu arkadaşınıza gönderin.
Arkadaşınız, gönderdiğiniz konumu dilediği harita uygulamasında açıp, yerinizi görebilecek ve hatta yol tarifi alabilecek.

Facebook Messenger İle Konum Göndermek




2016102617094494872.jpg


Sohbet için Facebook'un Messenger uygulamasını tercih ediyorsanız, konum göndermek için uygulamanızdan çıkmanıza hiç gerek yok. Bulunduğunuz konumu göndermek için, bir konuşmayı açın ve ardından "..." simgesine dokunun. Şimdi Konum üzerine dokunun; bulunduğunuz konumun üzerinde bir mavi daire göreceksiniz. Son olarak mavi ok simgesine dokunun.
Farklı bir konum paylaşmak isterseniz, haritayı sürükleyerek konumu işaretleyebilir veya arama çubuğunu kullanarak arama yapabilirsiniz.

Haritalar (Google Maps) İle Konum Göndermek




2016102617123951572.jpg


Google'ın popüler navigasyon ve harita uygulaması Haritalar ile bulunduğunuz konumu veya herhangi bir konumu kolayca paylaşabilirsiniz.
Bulunduğunuz konumu paylaşmak için haritadaki mavi nokta üzerine dokunun ve aşağıda beliren satıra dokunarak, bulunduğunuz konumun detaylarını açın. Burada "Paylaş" düğmesini bulun ve üzerine dokunun. Son olarak konumunuzu paylaşmak üzere hangi uygulamayı kullanacağınızı seçin.
Harita üzerinde bulunduğunuz yeri değil, farklı bir konumu paylaşmak istiyorsanız, haritada bu konumu bulun ve haritayı yakınlaştırın. Paylaşmak istediğiniz noktanın üzerine uzun dokunun ve alt tarafta bilgi satırının görünmesini sağlayın. Beliren bu satır üzerine dokunarak genişletin ve sağdaki Paylaş düğmesine dokunun. Artık konumu paylaşmak için kullanacağınız uygulamayı seçebilirsiniz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst