gittigidiyor

Akrepler intihar etmez

sgater

Uzman Paylaşımcı
Aktif Üye
Katılım
4 Haz 2013
Mesajlar
62
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
İZMİR
Akrepler intihar etmez

Çok sık tekrarlandıkları için genel kültür bilgileri arasına bile girmiş olan bazı yanlış bilgiler vardır. Bu yanlış bilgilerden biri de “akreplerin tehlike karşısında intihar ettikleri” bilgisidir.

Akreplerin çokça bulunduğu bölgelerde yaygınlaşan bu bilgiye göre, ateşle çevrelenen akrepler, başka bir çareleri kalmadığını anladıklarında, kuyruklarındaki zehirli iğneyi başlarına batırarak intihar ederler.
Evet, akrepler ateşle çevrelendiklerinde ölürler, fakat ölmelerinin sebebi, kendilerini sokmaları değildir. Zaten akreplerde bulunan zehir, kendilerine veya kendi türlerindeki diğer canlılara zarar vermez.

Peki öyleyse akreplerin ölümüne ne sebep oluyor?
Bildiğiniz gibi, akrepler soğuk kanlı (poikilotermEK) canlılardır. Soğuk kanlı olmaları sebebiyle, yüksek derecelerde sıcaklıkla karşılaştıklarında metabolizmaları çalışamaz hale gelir. Bu durumda, akrep çok hızlı bir şekilde kasılmaya başlar ve bu kasılmalar akrebin kendisini soktuğunun zannedilmesine sebep olur.

Yine benzer şekilde alkolün akreplerin intiharına yol açtığı inanışı da yanlıştır.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst