gittigidiyor

Alec Baldwin'in sette kullandığı silahta "gerçek mermi" olduğu ortaya çıktı

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

ABD’li tanınmış aktör Alec Baldwin'in film çekimleri sırasında set ekibinden 2 kişiyi vurduğu silahta "gerçek mermi" kullanıldığı açıklandı.​


Mahkeme kayıtlarına göre, Alec Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmenin verdiğini ve "güvenli" olduğunu söylediğini belirtti.
Yardımcı yönetmen ise ifadesinde, silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini kaydetti.
Baldwin'in kanlı kıyafeti ve silah delil olarak alındı
Polis soruşturmasına ilişkin ayrıntılar, dün, New Mexico, Santa Fe'deki bir mahkemede arama emri çıkarıldığında açıklandı.
Baldwin'in kanlı kıyafeti ile söz konusu silah delil olarak alındı.
Oyuncu sorgusunun ardından serbest bırakıldı
Film setindeki diğer mühimmat ve teçhizata da polis tarafından el kondu.
63 yaşındaki oyuncu polis sorgusunun ardından serbest bırakılırken olayla ilgili henüz kimse suçlanmadı.
Aktör Alec Baldwin kazayla görüntü yönetmenini öldürdü
Baldwin, New Mexico eyaletinde "Rust "isimli film çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, yaralanan 48 yaşındaki Yönetmen Joel Souza hastaneye kaldırılmıştı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Daha önce de gerçek mermi kullanılmış bu yeni bir olay değil...
Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, "Rust" filminin çekimleri sırasında yaşanan ölümcül kazadan 5 gün önce, Baldwin'in dublörüne güvenli olduğu söylenen silah iki el ateşlendikten sonra içinde gerçek mermi olduğu anlaşıldı.

"ORTAM GÜVENLİ DEĞİL"​

Haberde, 16 Ekim'de yaşanan olaydan sonra bir set çalışanının üretim müdürüne gönderdiği mesajda "Üçüncü kez kazara silah ateşlendi. Ortam güvenli değil." yazdığı ifade edildi.



YAPIMCILARIN HABERİ OLMAMIŞ​

Olaydan sonra soruşturma başlatılıp başlatılmadığı öğrenilemezken, filmin yapımcıları setteki güvenlik sorunlarından haberdar olmadıklarını açıkladı.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Aslen Ukraynalı olan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in hayatını kaybettiği haberi gündeme bomba gibi düştü. Dünyaca ünlü Alec Baldwin'in hayatına dair merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz


ALEC BALDWİN KİMDİR?


1958'de New York'ta dünyaya gelen Alec Baldwin, oyunculuğa 'The Doctors' adlı TV dizisiyle başladı. Baldwin'in ilk sinema filmi ise 'Buck' karakterini canlandırdığı 1987' yapımı 'Forever, Lulu' oldu.





Bugüne kadar 85 sinema filmiyle 38 TV dizisinde rol alarak Hollywood'un en çok çalışan oyuncularından olan Alec Baldwin, aynı zamanda 1986'da 'Loot' ile başladığı tiyatro kariyerinde 11 oyun için sahneye çıktı.








ALEC BALDWİN EVLİ Mİ, ÇOCUĞU VAR MI?


1993'te ünlü oyuncu Kim Basinger ile evlenen Alec Baldwin, 2002'de boşandı. Baldwin, 2012'de Hilaria Thomas ile evlendi. Ünlü oyuncunun ilk evliliğinden bir, ikincisinden 6 olmak üzere 7 çocuğu bulunuyor.


Alec Baldwin'in kardeşleri Daniel Baldwin, William Baldwin ve Stephen Baldwin de kendisi gibi Hollywood'un tanınmış oyuncularından.


Daniel Baldwin, William Baldwin ve Stephen Baldwin, Oliver Stone'un yönettiği 1989 yapımı 'Doğum Günü 4 Temmuz'da rol aldı.


Stephen Baldwin'in model kızı Hailey Baldwin 2018'de ünlü şarkıcı Justin Bieber ile evlendi.


Oyuncu Adam Baldwin'in Alec Baldwin ve ailesiyle ilgisi bulunmamaktadır.


1923'ten günümüze kadar olan süreçte görüntü yönetmeni Halyna Hutchins gibi birçok sinemacı, çeşitli nedenlerle setlerde hayatını kaybetti.




 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Oscar'a aday gösterilen dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin başrolünü üstlendiği "Rust" filminin çekimleri sırasında kurusıkı olduğu iddia edilen tabanca ile görüntü yönetmenini yanlışlıkla öldürmüş ve yönetmeni de yaralamıştı.

Dünyanın konuştuğu olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

SET ÇALIŞANI ACİL DURUM HATTINI ARAMIŞ

42 yaşındaki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in hayatını kaybettiği trajik olayın hemen ardından acil durum hattı 911'i arayan bir set çalışanının telefon diyaloğu Amerikan basınında paylaşıldı.

Set çalışanının kayıtta, silahı kontrol etmesi gereken kişinin yardımcı yönetmen olduğunu vurgulaması da dikkat çekiyor.

Yardımcı yönetmen ise mahkeme kayıtlarına yansıyan ifadesinde, silahın dolu olduğunu bilmediğini savunmuştu. Yine mahkeme kayıtlarına göre, olaydan hemen önce ünlü aktöre silahı kullanmanın güvenli olduğu söylendi.

171355529-magazin-unlu-oyuncu-alec-baldwin-in-katil-oldugu-kazayla-144832475101m.jpg


NTV’de yer alan habere göre; acil tıp hizmeti çalışanı ve set çalışanının konuşmaları ise şöyle:

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Acil durumun yaşandığı yer tam olarak neresi?

- Set Çalışanı: Bonanza Creek çiftliğinde, 2 kişi film setinde kurusıkı bir silahla yanlışlıkla vuruldu. Acil yardıma ihtiyacımız var, hadi!

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Hatta kalın size yardımı ulaştıracağız. Tamam mı?

- Set Çalışanı: Tamam

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Adınız nedir?

- Set Çalışanı: Naomi Mitchell. Yardıma ihtiyacımız var. Yönetmenimiz ve kameramanımız vuruldu. Onları yola mı götürecekler?

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Silah dolu muydu? Gerçek mermi mi vardı? Nasıl oldu?

- Set Çalışanı: Size bunu söyleyemem!

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Tamam. Elimde ateşlenen bir silah nedeniyle 2 yaralımız var. Tamam onalrı oradan alıyoruz. Benimle hatta kalın lütfen.

-Set çalışanı: Tamam bu... Yardımcı yönetmen bana bağırdı ve öğle yemeğinde revizeleri sordu, o... gördünüz mü?

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Ve bana bağırdı. Silahları kontrol etmeliydi. Bu onun sorumluluğuydu.

- Acil Tıp Hizmeti Çalışanı: Kaç kişi yaralandı?

- Set çalışanı: Benim bildiğim 2 kişi. Ben oturuyordum. Biz prova yapıyorduk ve patladı ve dışarı koştum. Hepimiz dışarı koştuk.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Hollywood, son günlerde Alec Baldwin’in rol aldığı Rust filminin setinde yaşananlarla sarsılıyor. Film çekimleri sırasında Baldwin, kendisine boş olduğu söylenerek verilen silahla ateş ederek görüntü yönetmeninin hayatını kaybetmesine, yönetmen yardımcısının da yararlanmasına neden oldu.

Hutchins’in babası Anatoly Androsovych, şok edici olaydan bu yana medyaya verdiği ilk röportajda suçu, Baldwin’e dolu bir silah vermekten sorumlu olan filmin silahlardan sorumlu ekibine attı. Anatoly şimdi, karısı Olga ve kızı Svetlana ile Halyna’nın kocası ve henüz 9 yaşındaki oğlunu desteklemek için ABD’ye gitmeye çalışıyor.

SİLAH, OLAYDAN ÖNCE HEDEF TALİMİ İÇİN KULLANILMIŞ​

Pazar günü Sun’a konuşan Anatoly, “Halyna’nın öldüğüne hâlâ inanamıyoruz. Ama Alec Baldwin’i sorumlu tutmuyorum; bu, silahları tutan sahne elemanlarının sorumluluğundaydı” dedi. Androsovch, sözlerine şunları ekledi: “Halyna’nın oğlu çok kötü etkilendi.”

Dün, tabancanın setteki diğer çalışanlar tarafından hedef talimi için kullanıldığı ve Halyna ile yönetmen Souza’nın vurulmasından önce büyük olasılıkla gerçek mermi ile ateşlendiği ortaya çıktı.

Halyna’nın küçük kız kardeşi Svetlana Androsovych de ablasının ölümünden sorumlu tuttuğu film setindeki ihmale tepki gösterdi: “Bu kadar profesyonel bir ekip tarafından bu ihmale nasıl izin verildi? Bu çok saçma bir tesadüf. Soruşturmanın nereye varacağını bilmiyorum ama çok fazla tahmin var. Ne olduğunu sadece Tanrı bilir, bununla yaşamak inanılmaz derecede zor. Şu anda istediğimiz tek şey, Halyna’nın kocasının ve oğlunun yanında annemle birlikte olmak ve desteğimizi hissettiğinden emin olmak.”

Sun’ın haberine göre; ailenin önceliği Halyna’nın kocası Matthew Hutchins ve oğlu Andros’u ziyaret etmek için vize almak.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,148
Tepkime puanı
490
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Benim anlıaymadığım şu, kimsenin silahta gerçek mermi olduğundan haberi yoksa, bu silahları kim dolduruyor?
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst