gittigidiyor

Altın Top'un sahibi belli oldu...

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
France Football Dergisi'nin prestijli ödülü Ballon d'Or (Altın Top), Başkent Paris'teki Theatre du Chatelet'te gerçekleşen törenle sahibini buldu. Barcelona'dan Paris Saint-Germain'e transfer olan ve Kupa Amerika'yı müzesine götüren Lionel Messi, Altın Top'un 7. kere sahibi oldu.

YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU LIONEL MESSI​

2021'de Kupa Amerika'yı kazanan Arjantin Milli Takımı'nın en önemli parçası olan ve turnuvayı asist kralı olarak kapatan Lionel Messi, Altın Top'un sahibi oldu. Arjantinli yıldız müthiş bir başarıya imza atarak bu ödülü 7. kez kazandı.




YILIN FORVETİ LEWANDOWSKI​

Farklı ülkelerden milli takım takım kaptanları, gazeteciler ve milli takım teknik direktörlerinin oy kullandığı Ballon d'Or için futbol dünyasının önde gelen isimleri Paris'te bir araya geldi. Bayern Münih'in golcü oyuncusu Robert Lewandowski, yılın forveti seçildi.


YILIN EN İYİ GENÇ FUTBOLCUSU PEDRİ​

Yılın en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy'yi Barcelona forması giyen Pedri kazandı. Bu sezon Golden Boy ödülünü de kazanan 19 yaşındaki yıldız, "Barcelona'daki herkese teşekkür etmek istiyorum. Leo Messi'ye de öyle. Benim için yaptığın her şey için teşekkürler Leo." ifadelerini kullandı.


YILIN KALECİSİ GIANLUIGI DONNARUMMA​

2020 Avrupa Şampiyonası'nda İtalya'yla büyük bir zafer yaşayarak kupaya uzanan Paris Saint-Germain'in genç eldiveni Gianluigi Donnarumma, yılın kalecisi seçildi.


KADINLARDA YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU PUTELLAS​

Kadın futbolunda Altın Top'u Barcelona'dan Alexia Putellas kazandı.


YILIN EN İYİ KULÜBÜ CHELSEA​

2021 yılında Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götüren Chelsea yılın en iyi kulübü oldu.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Bu ödülü bu sene Lewandowski kazanmalıydı.....Adam her maç gol atma başarısına sahip ve attığı zamanda 1-2 gol değil 3-4 gol seri şekilde atabiliyor...Rahmetli Gerd Müller'e stili çok benziyor....
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Ballon d'Or'u Messi'nin kazanmasına tepkiler büyüyor neden mi...?​


Yılın en iyi oyuncusune verilen Ballon d'Or ödülünü Lionel Messi'nin almasının yankıları sürüyor. Birçok kesim ödülü Robert Lewandowski'nin kazanması gerektiğini iddia ederken, Alman medyası ve Alman futbolunun önde gelen isimleri Lewandowski yerine Messi'nin ödülü almasını eleştirdi.Almanya'nın önemli medya kuruluşlarından Bild, "Neden yine Messi?" manşeti ile paylaştığı ödül törenini "Bu doğru olamaz. Skandal bir seçim." şeklinde yorumladı.

1990'da Ballon d'Or'un sahibi olan Alman efsane Lothar Matthaus ise "Doğrusunu söylemek gerekirse bu karardan sonra artık dünyayı anlayamıyorum. Messi'ye ve diğer herkese saygım sonsuz fakat bu ödülü kimse Lewandowski kadar hak etmedi. " dedi.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst