gittigidiyor

AMD AM4 Platformu Geliyor!

mekanik06

Aktif Üye
Katılım
21 Eyl 2015
Mesajlar
575
Tepkime puanı
5
Puanları
18
Konum
Avusturya
[h=3]AMD'nin AM4 CPU ve APU'larının, firmanın dağıtımcı ortağının veri tabanında görülmesiyle çıkış tarihleri neredeyse kesinleşti. Teknik detaylar ve daha fazlası haberimizde.[/h]21.12.2015 / 12:00
amd-bristol-ridge-apus.jpg
Zauba veritabanında Hindistan'da bulunan bir test merkezinden gelen verilere göre, AMD'nin AM4 soket anakart, işlemci ve yeni nesil APU çözümleri ortaya çıktı.
Hem fiyatları, hem çıkış tarihi hem de merak edilen bazı özelliklerin sızdığı tabloda, özellikle 65 wattlık güç tüketimine sahip 4 çekirdekli APU prototipi dikkat çekiyor.
zauba-amd-am4-cpu-apu-and-motherboard-1450687061.jpg
AMD 2016'da Oyuncuları Cezbedecek!AMD, GPU'ları hakkında ser verip sır vermeyen bir firmaydı fakat 2016'da bu değişecek gibi...


AM4 anakart kanadında ise elimizde MYRTLE kod isimli ve DDR4 destekli bir anakart var.
[h=2]AMD'nin 7. Nesil APU'ları 2016 Baharında Gelebilir[/h]Geçtiğimiz aylarda BIOS güncellemelerinde bulunan bilgide, AM4 APU veCPU'ları kullanacak bir anakartın olduğu doğrulanmıştı.
Aynı güncellemede AMD'nin kod isimleri Stoney ve Bristo Ridge olacak 7. nesil APU'larına da ilk kez burada rastlanmıştı.
Kontrol edilen kargo verilerinde AMD'nin mobil Carrizo çiplerinin listede görünmesinden sadece 4 ay sonrasında teslimatın gerçekleştiği görünüyor. Bu gelişmelerin hepsi de AM4 platformunun 2016 İlkbahar'ında geleceğine işaret ediyor. Hatta tam bir tarih vermek gerekirse 2016'nın Mart ayı muhtemel çıkış tarihi olabilir.
[h=2]Bristol Ridge, Stoney Ridge ve Summit Ridge[/h]Bristol Ridge ve Stoney Ridge AMD'nin Mayıs'ta, Finansal Analiz Günü etkinliğinde tanıttığı, 7. nesil APU dizilişinde yer alacak bileşenler.
Summit Ridge ise AMD'nin FX ailesine üye olacak ve üst düzey masaüstü bilgisayarlarda kullanmayı planladığı CPUsu. Bu CPUnun özelliği ise, efsanevi CPU mimari Jim Keller tarafından tasarlanmış olması.
amd-financial-analyst-day-2015_amd-zen-cpu-roadmap.jpg
Summit Ridge işlemciler, aynı platform kullanılsa da diğer 14 ve 16nm'likFinFET işlemi kullanılarak üretilen işlemcilerden daha çok performans göstermeyi hedefliyorlar. Summit Ridge'in aksine Bristol ve Stoney iseCarrizo SoC yapısında olmaya devam ediyor. Fakat şunu da belirtmek gerekir ki bu üç kod isim de AM4 soket yapısını ve DDR4 desteğinibarındıracaklar.
amd-computing-roadmap-2016-fx-cpus-apus-gpus.jpg
Son olarak Bristol Ridge'in en hızlı işlemcisinin 3.6 GHz'lik hıza -4 GHz'e yükseltilebiliyor- ve 45W ile 65W arasında enerji tüketeceğini, en düşük işlemcisinin saat hızının 2.3 GHz -3.2 GHz'e kadar çıkarılabiliyor- olacağını ve 12W ile 15W enerji tüketeceğini belirtelim.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst