gittigidiyor

AMD çok konuşulacak 3D Chiplet teknolojisini tanıttı

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
AMD, bugün gerçekleştirdiği etkinlikte TMSC'nin 3D Fabric alt yapısını kullanan 3D Chiplet teknolojisini izleyiciler ile paylaştı.

amd-cok-konusulacak-3d-chiplet-teknolojisini-tanitti.jpg


Bir süredir yeni teknolojiler üzerinde çalışan AMD, düzenlediği etkinlikte 3D Chiplet teknolojisinin ilk aşamasını duyurdu.

AMD Chiplet teknolojisi 2 TB/sn bant genişliği sunuyor​

AMD, TMSC tarafından geliştirilen 3D Fabric teknolojisini ön bellekleriyle birleştirerek yüksek bant genişliğine ulaşmayı başardı.

AMD, 3D Chiplet teknolojisini duyurdu

Mart 2020’de X3D ile 3D stacking teknolojisi üzerine çalıştığını duyuran AMD, yeni teknoloji sayesinde 10 kat daha yüksek bant genişliği elde edilebildiğini açıkladı.

AMD İcra Kurulu Başkanı Lisa Su, Zen 3 çekirdekli Ryzen 5000 işlemcilerinden birini sergiledi. Lisa, yonga başına 96 MB önbellek ile yüksek performans elde edilebileceğini açıkladı.

amd-cok-konusulacak-3d-chiplet-teknolojisini-tanitti-2.jpg

AMD’nin iddiasına göre Ryzen 5000, yeni teknoloji sayesinde 32 MB L3 yerine artık 96 MB L3 önbellek ile 2 TB/sn bant genişliği sunabiliyor.

Şirket, Gears of War 5 ile yapılan test sonuçlarını paylaştı. Standart Ryzen 9 5900X ve Ryzen 9 5900X üzerine inşa edilmiş yeni 3D V-Cache teknolojisinin kullanan prototipi karşılaştıran firma, her iki işlemciyi de4 GHz’de sabitledi ve isimsiz bir grafik kartı kullandı.

Test sonuçlarında yüzde 12 artış olduğunu belirten AMD, oyuncuların 3D V-Cache ile ortalama yüzde 15 performans artışı elde edebileceklerini açıkladı.


shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst