gittigidiyor

AMD, FidelityFX ile NVIDIA’nın DLSS teknolojisine rakip oluyor

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,986
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
NVIDIA DLSS teknolojisi, AMD'nin FidelityFX'i ile bir rakibe kavuşuyor. FidelityFX'in desteklediği GPU'lar kullanıcıları sevindirebilir.

amd-fidelityfx-ile-nvidia-nin-dlss-teknolojisine-rakip-oluyor.jpg


Nvidia, uzun bir süre önce gücünü RTX kartlarından alan DLSS teknolojisini duyurdu. DLSS teknolojisi ekrandaki pikselleri RTX GPU‘dan faydalanıp yapay zeka yardımıyla dolduruyor. DLSS teknolojisi yapay zekayı kullandığı için, RTX GPU’lara ihtiyaç duyuyor. Uzun bir süredir rakipsiz olan NVIDIA DLSS, AMD’nin FidelityFX teknolojisi ile bir rakibe kavuşuyor.


AMD FidelityFX Haziran ayında geliyor​

Bir yıl boyunca test aşamasında olan FidelityFX sonunda 22 Haziran‘da geliyor. AMD, duyuruyu Computex 2021 açılış konuşmasının bir parçası olarak yaptı. FidelityFX, DLSS ile aynı performansı sağlıyor. Bununla birlikte FidelityFX, DLSS’den çok farklı çalışıyor. Computex 2021 etkinliğinde AMD, FidelityFX Super Resolution adını verdikleri bu teknoloji sadece RX 6000 serisinde değil, RX 5000, RX 500, RX Vega Serisi ve tüm AMD APU‘larında çalışabilecek. Bunu duyurmaları birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılandı.

AMD-FidelityFX-tanitim.jpg

Günümüz oyun teknolojisi artık daha fazla GPU performansı istiyor. AMD’nin FidelityFX Super Resolution teknolojisi ile GPU’lar daha efektif kullanılabilecek. Ayrıca AMD’nin bu teknolojisi, NVIDIA’nın DLSS teknolojisi gibi Ray Tracing donanımı istemiyor. AMD APU‘larına sahip olan kullanıcılar bile FidelityFX’ten yararlanabilecek.

Team Red’in iddialarına göre AMD FidelityFX, Süper Çözünürlük ve Performans kalite modlarını kullanarak AMD grafik kartlarında 2 kata kadar muazzam bir performans artışı sağlıyor. Bu değerler, AMD RX 6800 XT, Ray Tracing ile 4K çözünürlükte GodFall‘dan geliyor.


shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst