gittigidiyor

AMD, LiquidVR destekli AMD Radeon Pro Duo grafik kartını ve Crytek işbirliğini duyurd

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
amd_liquidvr_destekli_radeon_pro_duo_grafik_kart%C4%B1n%C4%B1_ve_crytek_i%C5%9Fbirli%C4%9Fini_duyurdu-800x533-800x533.jpg

AMD, yeni grafik kartı AMD Radeon Pro Duo ile süper bilgisayar performansını sanal gerçekliğe (VR) taşıyacağını duyurdu.



AMD-Gaming-Evolved-HD-Logo-Wallpaper-300x200.jpg

AMD sanal gerçeklik (VR) içeriği oluşturup tüketebilen dünyanın en güçlü VR platformunu tanıttı
. GPUOpen girişiminin parçası AMD LiquidVR yazılım geliştirici kiti destekli, çift grafik yongasına sahip Radeon Pro Duo grafik kartı; eğlenceden eğitime, gazeteciliğe, tıp ve sinemaya kadar sanal gerçeklik (VR) içeriği oluşturulmasına ilişkin neredeyse tüm alanlara yönelik bir platform olarak dikkat çekiyor.16 teraflop gücünde şaşırtıcı bir hesaplama performansı sağlayan Radeon Pro Duo, bir sanal gerçeklik (VR) geliştiricisinin ihtiyaç duyacağı tüm alanlar için eksiksiz bir çözüm sunuyor. AMD Radeon Pro Duo grafik kartının 2016 yılının ikinci çeyreğinin başlarında 1.499 dolar etiket ile pazara sunulması planlanıyor.

1458119812_Image_Radeon_Pro_Duo-632x400.jpg

AMD ayrıca dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden Crytek ile birlikte üniversitelerde sanal gerçeklik laboratuvarları kuracağını da açıkladı. Crytek; VR First girişimi kapsamında üniversitelere geliştiricilere, öğrencilere ve araştırmacılara yönelik kullanıma hazır bir VR çözümü sunduğu özel VR laboratuvarları kurulmasına yardımcı olacak. Yeni laboratuvarlar, içerik oluşturulması ve tüketilmesi arasında köprü kuran ve 16 teraflop değerinde bir işlem gücü ile dünyanın en hızlı sanal gerçeklik (VR) içeriği oluşturma platformu olan LiquidVR SDK özelliğine sahip AMD Radeon Pro Duo grafik kartlarıyla donatılacak. Oculus Rift ve HTC Vive’in de aralarında bulunduğu kaska takılan çoklu ekranlarla uyumlu olacak şekilde tasarlanan AMD Radeon Pro Duo kartları, sanal gerçekliğin (VR) dünya çapında gelişmesine yönelik altyapının temellerinin atılmasında önemli rol oynayacak. İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi’nde kurulan ilk VR First laboratuvarı bu yıl Ocak ayında hizmete girmişti.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst