gittigidiyor

AMD, Radeon M400 Serisinde Sadece Polaris Kullanmıyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, M400 serisiyle ilgili ayrıntı vermekten kaçınırken, bu yeni grafik yongalarıyla alakalı birkaç ayrıntı daha ortaya çıktı.[/h]Yeni ortaya çıkan bilgilere göre, Lenovo Yoga 510’da kullanılacak Radeon M400 modelinin aslında Polaris mimarili olmadığı anlaşıldı. Bunun yerine Radeon M400 ailesi esasında önceki kartların güncellenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Yani herhangi bir mimari değişiklik bu kartlarda şimdilik söz konusu değil.
Radeon R7 M460 ve Radeon R5 M430 modelleri, orta ve üst seviyedeki dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak. DDR3 ve GDDR5 bellek desteği de sunacak olan yeni yongaların gelecek ay sonunda Computex 2016’da tanıtılması bekleniyor.
Buradaki en önemli soru aslında Polaris mimarili mobil yongaların ne zaman karşımıza çıkacağı. Tahminlere göre Radeon R9 M400 serisiyle birlikte Polaris tabanlı ekran kartları sahneye çıkacak. Polaris tabanlı modellerin, üst seviyede eskiye oranla %20 ile %30 daha yüksek performans sergileyeceği düşünülüyor. Ayrıca Lenovo’nun Yoga 510 modeline ek olarak, yeni nesil MacBook’larda da M400 ailesine yer verilmesi gündemde.
Masaüstü tarafında olduğu gibi, mobilde de yeni Polaris mimarili grafik kartları Watt başına performansı önemli oranda artırıyor. Benzer şekilde enerji tüketimi konusunda da önemli yenilikler sunulacak. Dolayısıyla hem orta, hem de üst seviye dizüstü bilgisayarlarda Polaris mimarili çözümlerin kullanılması performansı artırırken, enerji tüketimini de hayli azaltacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst