gittigidiyor

AMD, Radeon R9 Fury X2 İddialı Geliyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD yöneticisi Roy Taylor, Radeon R9 Fury X2’nin dünyanın en güçlü grafik kartı olacağını belirtti.

AMD, Yeni Polaris mimarili grafik kartlarına yönelik haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak, Gemini kod adıyla geliştirilen yeni bir PCB üzerine kurulan Radeon R9 Fury X2’ye dair yeni bazı söylentiler de ortaya çıktı.
AMD şimdilik bu grafik kartını tanıtacağı tarihi gizli tutuyor. Ancak, bir yandan da yeni bilgileri sızdırarak oyuncuları heyecanlandırmaya devam ediyor. Dünyanın en güçlü grafik kartı olması beklenen R9 Fury X2’nin özellikle gösterilen kare hızı konusunda yenilikler getireceği düşünülüyor.
AMD’den Scott Wasson, geçen seneden beri özellikle bu konu üzerinde çalışıyor. Grafik kartlarında özellikle yüksek çözünürlükteki görüntülerde yaşanan yırtılmaların, yeni R9 Fury X2 ile birlikte tamamen ortadan kalkması bekleniyor. Bu konudaki çalışmalar ve optimizasyonlar tamamlandığında grafik kartlarının çıkış tarihinin netleşeceği tahmin ediliyor.
AMD-R9-Fury-X2-1-640x356.jpg
Teknik kısma baktığımızda ise yeni grafik kartında 2×4 GB olmak üzere toplam 8 GB HBM belleğin yer alacağını görüyoruz. İşlemci tarafında 8192 Stream yer alıyor. 1000 MHz’e ulaşan saat frekans hızının yanı sıra, bant genişliği de 1 Tbps’ye kadar çıkabiliyor. Şirketin yöneticilerinden Roy Taylor, bu grafik kartının dünyanın en güçlüsü olacağını savunuyor. Yeni grafik kartının 375 Watt TDP değeri vereceği tahmin ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst