gittigidiyor

AMD Vega Ekran Kartları 2017 Yılında Gelecek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD’nin bir sonraki grafik kartı mimarisi Vega, gelecek yıldan itibaren yeni ekran kartlarında kullanılmaya başlanacak.[/h]Polaris mimarili grafik kartlarıyla hayli iddialı olan AMD, yeni çözümlerini bu sene raflara çıkaracak. Polaris sonrasında ise Vega mimarisine geçecek olan şirket, 2017’den itibaren yeni nesil grafik kartlarında bu mimariyi kullanmaya başlayacak. Vega mimarisinin ilk bilgileri de ortaya çıkmaya başladı. GDDR5/GDDR5X bellek teknolojileri, Polaris sonrasında tarihe karışacak ve Vega grafik kartlarıyla birlikte sadece HBM 2 tipindeki bellekler kullanılacak.
Polaris grafik kartlarındaki 10 ve 11 ayrımı, Vega’da da aynı şekilde geçerli olacak. Yani üst seviye grafik kartları Vega 10 kategorisinde bulunacak. Düşük profilli ekran kartları ve mobil çözümler ise Vega 11 ailesinde yer alacak. 14 nm FinFet üzerine kurulu yeni mimarinin kullanılacağı ekran kartlarının, gerçekleştirilecek optimizasyonlarla FirePro kartlar kadar yüksek performans sergileyeceği düşünülüyor.
amd-vega1.jpg

Vega mimarisinin Polaris karşısındaki en önemli avantajı IP v9.0 grafik geliştirmesi. 14 nm tabanlı olsa da, Polaris mimarisi Fiji grafik kartlarının yenilenmiş hali olarak varsayılıyor. Ancak, Vega için aynı durum söz konusu değil. Çünkü Polaris mimarisine oranla Vega’da Watt başına 2 kat daha yüksek performans elde edilebilecek.
Polaris mimarisinin en tepe seviyesinde yer alacak Greenland isimli ekran kartının aslında Vega mimarisini temel alacağı da söylentiler arasında. En tepe seviyesindeki Vega mimarili grafik kartının 32 GB HBM 2 bellekli olacağı düşünülüyor ve ek olarak bu kartın 4096-bit bellek veri yolu genişliği ve 4096 GCN 4.0 çekirdeği barındıracağı da tahmin ediliyor.
Tüm bu yeni bilgiler ışığında Polaris mimarisinin aslında bir geçiş süreci olduğunu söyleyebiliriz. Yani yeni nesil AMD grafik kartları, tam performansı Vega mimarisiyle vermeye başlayacak. Vega mimarili kartların gelecek seneden itibaren piyasaya çıkacağını da ekleyelim. Ardından 2018 yılı itibariyle de Navi mimarisini temel alan grafik kartları hazırlanmaya başlanacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst