gittigidiyor

AMD, Yeni Stok İşlemci Soğutucusu Wraith’i Duyurdu

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD’nin CES 2016’da görücüye çıkardığı yeni nesil stok işlemci soğutucusu Wraith, çok daha sessiz çalıştığı gibi etkin bir soğutma sağlıyor.[/h]İşlemcilerle beraber gelen stok soğutucular, bildiğiniz gibi beklentileri tam anlamıyla karşılayamıyor. Sistemin stabil durumda çalışması esnasında çoğu zaman sıkıntı çıkarmayan stok soğutucular, işlemci yük altına girdiğinde ise zor durumda kalıyor. AMD de bu doğrultuda Wraith adını verdiği yeni stok işlemci soğutucusunu CES 2016 kapsamında sahneye çıkardı.
Bir işlemci soğutucusundan beklenen yüksek performans ve sessiz soğutma özelliklerinin bir araya getirdiği söylenen yeni model, önceki versiyonla kıyaslandığında %24 oranında daha başarılı bir soğutma sağlıyor. %34 oranında daha iyi bir hava akımı oluşturmayı başaran Wraith, 125W ve altında TDP değerine sahip işlemci modellerinin kutusuna dahil edilecek.
Daha büyük bir fanın sunulduğu yeni stok işlemci soğutucusu böylece daha düşük hızda dönüşle birlikte etkin bir soğutma sağlıyor. Elbette soğutucu blogu da daha büyük şekilde sunuluyor ve ek olarak iki bakır boru yardımıyla performansının artış gösterdiği belirtiliyor. Hızaşırtma yapmak isteyen kullanıcıların da bu yeni stok soğutucuyu kullanabileceği belirtiliyor.
amd-Wraith-2-640x426.jpg

Intel’in son aldığı kararla birlikte stok soğutucuları kutu içeriğinden çıkarmasıyla beraber, AMD bu durumu yeni nesil stok soğutucusuyla birlikte fırsata çevirebilir.
AMD FX 6330 işlemcilerin kutu içeriğinde sunulacak olan bu işlemci soğutucusu, ayrıca bu yıl duyurulacak ZEN mimarili işlemcilerle de gelecek.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst