gittigidiyor

AMD Zen İşlemci Önizleme Etkinliği Canlı Yayınlanacak

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, yakında çıkacak Zen işlemcilerini 13 Aralık’ta özel bir önizleme etkinliğiyle tanıtacağını resmi olarak açıkladı.[/h]New Horizon adlı etkinlik, aynı zamanda canlı olarak yayınlanacak. AMD, bu etkinlikte yeni yongaların ilk defa tam anlamıyla görücüye çıkacağını duyurdu. Bu da, Zen CPU’nun neler yapabileceğini gerçek anlamda görebilmemizi sağlayacak demoların yapılacağı anlamına geliyor.
Zen, uzun bir zaman sonra AMD’nin büyük bir merakla beklenen ürünlerinden biri haline geldi. Beş yıl önce Bulldozer mimarisinin çıkmasından sonra gelen Zen ailesi, üst düzey CPU pazarında yarışmak için şirketin ilk girişimi. Zen, birçok açıdan AMD için yeni bir adım anlamına geliyor.
AMD’nin eşzamanlı çoklu iş parçacığı özelliğine sahip ilk mimarisi bu. Aynı zamanda AMD’nin, orijinal Athlon’un çıkmasından bu yana on yılı aşkın bir süredir Intel ile paralellik gösteren bir üretim teknolojisine sahip ilk ürün ailesi Zen olacak.
Zen’in gelişi, 2000’li yılların başından bu yana ilk kez, Intel’in üretim teknolojisindeki avantajı nedeniyle AMD’nin işlemcilerinde doğal bir dezavantaja sahip olmayacağı anlamına geliyor. Mimari açıdan bakıldığında Zen, başarılı bir işlemci mimarı olan Jim Keller tarafından baştan sona yenilenmiş temiz bir tasarıma sahip.
Orijinal Athlon XP ve Athlon 64 işlemcilerini tasarlarken çok önemli bir rol oynayan bir mühendis Jim Keller. Şirket tarihindeki en rekabetçi CPU modelleri bunlardı. Zen, AMD’nin en büyük uzun vadeli teknolojik yatırımı ve bugüne kadar şirketin en büyük mühendislik çalışmalarından biri olacak.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst