gittigidiyor

AMD Zen İşlemci Serisi AM4 Anakartlar Gerektirecek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
amd-zen-i%C5%9Flemci-serisi.jpg

AMD Zen İşlemci Serisi AM4 Anakartlar Gerektirecek




Düşük bütçeli kullanıcılar için her zaman ilk tercih olmayı başaran AMD firması, çoklu çekirdeği aktif olarak kullanan programlardan çok iyi sonuçlar alsa da, güç tüketimi ve tek çekirdek olarak performansa baktığımızda intel işlemcilerin yanına pek ulaşamıyordu. AMD’nin yeni Zen serisi işlemcileri 2016 yılı içerisinde kullanıcılarla buluşacak, intele yeni ve güçlenmiş bir rakip yolda gibi geliyor bize.

AMD Zen Serisi İçin AM4 Soketli Anakartlar

Uzun zamandır FX serisi işlemciler ve A10 Apu serileri ile satışlarını gerçekleştiren AMD, artık yeni işlemcileri üretmeyi aklına getirdi ve Zen serilerini duyurdu. Çekirdek ve güç kullanımında çok büyük iddaaları olan AMD firması, kendini geliştirmiş olarak AMD Zen serisi işlemcilerini üretmeye başladı. AMD’nin Zen serisi hakkında en büyük iddaası, şuan için piyasada olan FX serisi işlemcilerin en güçlüsünden yüzde 40 gibi bir farkla daha iyi ve daha az güç tüketimi olacağı yönünde. Bu yeni işlemci serisi için AM4 soketli anakartlar da üretilecek ve sadece AM4 soketlerle uyumlu olacak. Yeni anakartları ve işlemcileri ile AMD, bakalım İntel karşısında ne kadar başarılı olacak ve fiyatların düşmesini sağlayacak ? Merakla geri dönüşlerini bekliyoruz.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst