gittigidiyor

AMD, Zen İşlemcilerde 8 Çekirdeğe Ağırlık Verecek

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Yeni söylentiler AMD’nin Zen işlemcilerinde 8 çekirdekli modellerin üretimine ağırlık vereceğine işaret ediyor.[/h]AMD tarafından bu yıl içinde piyasaya çıkarılması beklenen Zen işlemci ailesi, tamamen yenilenmiş bir mimariye sahip olacak. AMD bu yeni işlemcilerle pazardaki payını artırmayı ve Intel ile rekabetinde elini güçlendirmeyi umuyor.
Yeni söylentilere göre AMD, çıkaracağı Zen ailesi işlemcilerde 8 çekirdekli modellere büyük öncelik vermeyi planlıyor. Bu sayede yeni Zen işlemcilerin olabildiğince performanslı olması, kullanıcıların beklentilerini tatmin etmesi hedefleniyor.
Ancak şirketin 8 çekirdekli modelleri ön plana çıkarmasının ardında yatan tek sebebin performans kaygısı olmadığı da söyleniyor. AMD yönetimi bu kararı alırken, üretimdeki kayıpları da olabildiğince azaltmayı planlamış.
Zen işlemcilerin üretiminde öncelik 8 çekirdeğe verilecek. Ancak fırından eksik sayıda çekirdekle çıkan tabakalar çöpe atılmayacak. Onun yerine bu tabakalardaki düzgün pişmiş çekirdekler ayrılarak, 6 ve 4 çekirdekli işlemcilerin üretimi için kullanılacak.
AMD bu sayede üretimde ciddi para ve zaman tasarrufu sağlamayı planlıyor. Düzgün çalışan çekirdekler sırf sayı tutmadığı için çöpe gitmeyecek, onun yerine daha ucuz modellerde kullanılacak. Bunun işlemci performansına da bir zararı yok, çünkü fırından çıkan çekirdeklerin pişmemiş olanlarını kullanmak zaten mümkün değil.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst