gittigidiyor

Ana Kart bileşenlerindeki donanım detayları

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Maximus VII Gene'i kullandığımız süre boyunca oldukça memnun kaldık. BIOS arayüzüyle kullanıcı dostu davranan anakart, oyuncuların beklediği performansı vermelerini sağlıyor. USB bağlantı noktasında oldukça cömert davranan anakart, Wi-Fi noktasında ise destek vermiyor. Bu anlamda harici aparatlara yönelmeniz gerekecek. Kartın beğendiğimiz bir diğer özelliği ise kutusunda harici ses kartı sunması oldu elbette. Böylece oyunlardaki performansı perçinleyecek bir model olmayı başarıyor.
Asus Maximus VII Gene'in fiyatı ise 714 TL dolaylarında.
Alternatif

Maximus VII Gene'e alternatif olarak benzer ve daha uygun fiyatlı model olan MSI Z97M GAMING'i önerebiliriz.
Kimler almalı?

Oyunseverlerin beklediği performansı sunabilecek yapıda olan Maximus VII Gene, küçük ancak güçlü bir sistem toplamak isteyenlere hitap ediyor.


Asus Maximus VII Gene Teknik Özellikler Ürün Modeli Asus Maximus VII Gene
2015012013063968985.jpg
Ürün Türü Anakart Notu %88 Üretici ASUS Firma AsusTek Computer (216) 521 47 25 Teknik Detaylar Yonga Intel Z97 İşlemci Desteği Intel Core i7 / i5 / i3 (LGA1150) Bellek Desteği 4 x DDR3 32 GB Bağlantılar USB 3.0 (4 adet), USB 2.0 (4 adet), Ethernet, HDMI Yapı mATX
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Ürün Modeli Gigabyte Z97X-Gaming GT
2014093011430122885.jpg
Ürün Türü Anakart Notu %91 Üretici Gigabyte Teknik Detaylar Yonga Intel Z97 İşlemci Desteği Intel Core i7, i5, i3 Bellek Desteği 4 x DDR3 DIMM 32 GB Bağlantılar USB 3.0 (6 adet), USB 2.0 (2 adet), HDMI, Display Port, DVI Yapı ATX
MSI, AMD FX işlemcilerle uyumlu anakartlarının listesini yayınladı


Anakart üretiminde sektörün lider isimlerinden biri olan MSI, 12 Ekim'de piyasaya sürülen yeni nesil AMD FX işlemcileriyle uyumlu anakartlarının tam listesini yayınladı. Soket AM3+ formunda olan ve 9 serisi anakartlarla çalışmak üzere tasarlanan Bulldozer tabanlı FX işlemciler aynı zamanda uyumlu güç tasarımına ve gerekli BIOS güncellemelerine sahip 7 ve 8 serisi çipsetli anakartlarla da kullanılabiliyor.

MSI'ın uyumlu anakart listesi, AMD'nin geriye dönük desteğini gösteren en önemli argümanlardan biri durumunda zira 9 serisi dört anakarta ek olarak MSI, 9'u 8 serisi 5'i ise 7 serisi olmak üzere güncel ürün gamındaki görece daha eski 14 anakart modelinin daha çıkartılan en güncel BIOS güncellemesiyle AMD FX uyumluluğu kazandığını belirtiyor.

MSI'ın AMD FX işlemcilerle uyumlu anakartlarının tam listesi şöyle;
İlk etapta bir eğitim projesi olarak hayata geçen ancak sonrasında büyük ticari başarı yakalayan Raspberry Pi, artık daha küçük boyutlarda tüketici karşısına çıkacak.



Raspberry Pi vakfının yaptığı duyuruya göre Raspberry Pi bir notebook RAM modülü boyutlarına indirgendi. Raspberry Pi Compute Module adı verilen bilgisayar gücünden birşey kaybetmiyor ve geliştiricilere daha fazla esneklik sunuyor.


Compute Module üzerinde Broadcom BCM2835 işlemcisi yerini korurken işlemciye 512MB RAM entegre edilmiş. Yanında da 4GB dahili depolama sunuluyor. Kartın bağlantı girişleri ise DDR2 SODIMM bağlantısına oldukça benziyor. Ancak vakıf kesinlikle dizüstü DDR2 SODIMM slotlarına takılmamasını istiyor.


Compute Module için bir de bağlantı kartı hazırlanmış. Bu kart sayesinde gerekli enerji sağlanıyor, depolama birimine erişilebiliyor ve pek çok genişleme bağlantısı kullanıma hazır hale geliyor. Compute Module Development Kit adı verilen set içerisinde hem minik devre kartı hem de bağlantı kartı birarada sunulacak.


Raspberry Pi ilerleyen dönemlerde geliştiricilerin kendi bağlantı kartlarını hazırlamasını bekliyor. Böylece çok geniş bir yelpazede yeni bilgisayarın kullanılma imkanı ortaya çıkacak. Compute Module Development Kit 100 adet alımlarda 30$ fiyat etiketine sahip. Bireysel alımlarda ise fiyat artıyor. Set Haziran ayında satışa sunulacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
anakart.jpg

IBM Tarafndan Kullanlan lk Anakart
(1982)Anakartlar aslnda yllardan beri kullanlan devre kartlarndan baka birey deildir. Fakat teknolojiyle birlikte gelierek sradan bir devre kart olmaktan km ve bal bana bir teknoloji rn olarak grlmeye balanmtr. lk anakart 1982 ylnda IBM bilgisayarlarda kullanlmtr. 1982€™de kullanlan anakart ile gnmzde kullandmz anakartlar arasnda boyutu itibariyle fazla bir fark yoktur.Byk devre elemanlarndan oluan bu kartn zerinde 4.7 MHZ Intel 8088 ilemci, BIOS, bellek ve eitli kartlarn taklabilecei yuvalar bulunuyordu. Eer bu bilgisayara disket src, paralel k veya baka bir ey takmak isterseniz ona uygun bir kart alp anakarta takmanz gerekiyordu.
Anakart Nedir ? Nasl alr ?
Anakart ilk olarak, bir bilgisayarn tm paralarn zerinde barndran ve bu paralar arasnda iletiimi salayan birincil devre kart olarak tanmlayabiliriz. Anakart zerindeki paralarn birbiriyle iletiim halinde olabilmeleri iin harici ilemci (CPU) nin yannda bir de dahili yani modern anakartlar zerinde standart olarak bulunan ilemciler vardr bu ilemcilere de €œChipset€ ad verilir. Chipsetlere bilgisayarn ikinci ilemcisi de denilir nk bilgisayarn performansnda en az Cpu€™lar kadar etkilidirler.
Gnmzde anakart reticileri (Asus,Intel,Gigabyte,MSI vs.) birbirleriyle kyasya bir rekabet iindedirler, rettikleri anakartlarda ayn Chipsetleri kullansalar da kartlar zerinde ki donanm ve aralar ile birbirlerine stnlk salama abas ierisindedirler.

Anakartlarn Yaps, Bileenleri ve Grevleri

7.jpg

Anakartlar elektrii geirmeyen fiberglas malzemeden retilirler ve zerinde bakr yollar bulunur, ok karmak bir yapdadrlar ama alma prensibleri olduka basittir.
Standart bir anakart zerinde bulunan minimum bileenler ve donanmlar; lemci, Chipset (Yonga Seti), Ram, Ses kart, Ekran kart, Ethernet kart, Bios, Ram slotlar, PCI slotlar, AGP Slotlar vesairedir. Bunlarn yansra klavye ve farenin taklabilecei PS/2 balantlar da anakart zerine entegre edilmitir.
Chipset (Yonga Seti):
Yukarda da ksaca bahsettiimiz gibi Chipsetler bilgisayar ierisinde haberlemeyi salar. Bileenler zerindeki haberleme ne kadar hzl gerekleirse bilgisayarn performansda o derece artar. Bu nedenle chipsetlerin bilgisayar performans zerindeki etkisi olduka fazladr. Gnmzde en ok kullanlan Chipsetler Intel firmas tarafndan retilmektedir.Silicon Integrated Systems (SIS), Acer Labs Inc. (ALI), VIA gibi retici firmalarn da gelitirdii popler yonga setleri vardr.
VeriYolu (Bus):
Anakart zerindeki bileenlerin birbirleriyle haberlemesini salayan aygtlarn chipsetler olduunu sylemitik veriyolu (Bus) ise chipsetlerin haberlemeyi salarken kulland yolu tekil eder yani veriyollar bileenler arasndaki k
pr
lerdir. rnekle aklamak gerekirse Chipsetleri sabit telefonlara, Veriyollarn ise telefon kablolarna benzetebiliriz. Nasl ki telefon grmesi yaparken kablolar aracl ile iletiim kuruyorsak Chipsetler de Veriyollar aracl ile bileenler arasndaki iletiimi salar.
61.jpg
Veri yollar
Standart
ve
Adres
olarak ikiye ayrlr.Standart veri yollar bilgisayarda yaptmz ilemlerle ilgili verileri aktarrken, adres veriyolu verilerin nerelere gideceini belirler. Bilgisayar zerindeki her parann bir kapasitesi olduu gibi veriyollarnn da kapasitesi vardr ve bu kapasite veriyolunun bir seferde ne kadar veri aktarabileceini belirler. Mesela 16 bit€™lik veriyolu bir seferde 16 bit, 32 bitlik veriyolu bir seferde 32 bit veri ak salar.Tahmin ettiiniz gibi bu da bilgisayarn performans asndan olduka nemlidir. Yalnzca iki donanm aygtn birbirine balayan veriyoluna €œport€ ad verilir. rnein : AGP (Advanced Graphics Port)
Gnmzde bilgisayarlarda
ISA
,
PCI
ve
AGP
veriyollar kullanlmaktadr.
ISA (Industry Standard Architecture)
: 1984 ylnda gelitirilmitir. ISA veriyolu en fazla 16 bit geniliinde ve 8 Mhz hznda alabilmektedir. ISA veriyollar hzl veri akna ihtiya duymayan Sound Blaster uyumlu ses kartlar iin kullanlmaktadr.
AGP (Advanced Graphics Port)
: Yalnzca ekran kartlarnda kullanlmak zere gelitirilmitir.Grafik arlkl uygulamalardaki gelimeler AGP veriyolunun gelitirilmesini zorunlu klm ve 1997 ylnn sonlarnda 32 bit geniliinde ve 66 Mhz hzlarnda gelitirilmitir.Veriyolu kapasitesi 266 mb/sn€™dir.
PCI (Peripheral Component Interconnect)
: Tak altr destekli bir veriyoludur. 1993 ylnda Intel firmas tarafndan gelitirilmitir ve 64 bit€™liktir.Ancak uyumluluk problemleri nedeniyle genelde 32 bit olarak kullanlr.Veriyolu kapasitesi 133 mb/sn€™dir.
7.gif
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

MSI X99A GODLIKE GAMING, MYSTIC LIGHT LED ışıkları, Audio Boost 3 Pro ve Killer Doubleshot-X3 PRO ile oyun deneyiminizi daha da ileri taşıyor.

MSI, en güçlü X99 oyun çözümünü duyurdu: X99A GODLIKE GAMING. Killer DoubleShot-X3 Pro, Turbo M.2 bağlantı, 2 kat daha hızlı USB 3.1 Type-A & Type-C ve yepyeni oyun odaklı LED özelliği MYSIC LIGHT ile X99A GODLIKE GAMING, oyunlarda size hizmet edecek en güçlü anakart.
Mystic Light ile PC’nizi ışıklandırın
X99A GODLIKE GAMING, dünyanın ilk RGB LED’li anakartı olma ünvanını taşıyor. Bu anakart 2000’den fazla renk ve nefes alma, yanıp sönme, dalgalanma gibi birçok öntanımlı ayarı destekleyerek sisteminizi alev alev veya buz gibi gösterebilir. Paletinizdeki renklerden sisteminize en yakışacak olanı seçin; hem mobil, hem de PC’den rahatça kullanabileceğiniz Mystic Light uygulamasından renkleri değiştirin ve PC’nize yepyeni bir görünüm kazandırın! 2048 farklı renk ve 7 farklı LED modu ile Mystic Light, oyunculara sistemlerini özelleştirmede yepyeni olanaklar sunuyor.
DoubleShot-X3 PRO, en yeni Killer 1535 Wi-Fi ve Dual-LAN ile geliyor
Killer DoubleShot-X3 Pro, 2 adet Killer Ethernet konnektörü ve Killer 1535 Wi-Fi bağdaştırıcısı ile en hızı LAN çözümünü sunuyor. Oyun trafiğini optimize eden Killer Network Manager, hangi uygulamanın hangi konnektör üzerinde çalışacağına otomatik olarak karar verir. Bu sayede 2.867 Gb/sn’ye kadar gerçek veri akışı gerçekleşebilir.
Ayrıca yeni Killer 1535 Wi-Fi AC çözümü oyuncular için çok önemli olacak ExtremeRange teknolojisi ile geliyor. Kablosuz sinyalleri istemciye yoğunlaştıran Transmit Beamforming (TxBF), MU-MIMO desteği ve harici amplifikatörler ile oyunculara ağ kararlılığında 2.4 kat, kablosuz performansında ise %25 artış sunuyor. En yeni Killer 1535 Wi-Fi AC ile hem oyun, hem de yayın için birçok ağ avantajı bir arada geliyor.
Audio Boost 3 PRO ve Nahimic ile güçlü ses
Yeni tümleşik Audio Boost 3 PRO, lüks Hi-Fi ESS 9018K2M DAC dijital-analog dönüştürücü sayesinde stüdyo kalitesinde ses özellikleri ile donatıldı. Bu üst sınıf tümleşik ses kartı, 6.3mm stereo kulaklık çıkışı üzerinden 120dB SNR 192 kHz/32-bit saf ses deneyimi sunar.
Nahimic teknolojisi yıllardır askeri ve havacılık dahil birçok sektördeki projelerde yer alıyor. Nahimic, kullanıcı deneyimini yazılımın tam kalbine yerleştirerek uzun zamandır beklediğiniz oyun avantajlarını bir araya getiriyor: Virtual Sound, Voice Leveler, Bass Boost, Noise Gate & Reduction gibi özelliklere ek olarak ilk defa HD Audio Recorder ile stüdyo kalitesinde ses kayıt imkanı sunuyor.
Gelecek nesil depolama çözümlerine şimdiden ulaşın
Piyasada yeteri kadar cihaz bulunmaması nedeniyle artık geçmişte kalan SATA-Express arayüzünün yerine MSI, Turbo M.2, Turbo U.2 ve iki kat daha hızlı USB 3.1 ile yepyeni ve hızlı bir depolama çözümü sunuyor. PCI Express 3.0 x4 arayüzü ile 32 Gb/sn’ye kadar veri transferi gerçekleştirebilen Turbo M.2 bu sayede SATA 3.0 çözümlerinden 5 kat daha hızlı.
M.2 yuvasına yerleşen Turbo U.2 ana denetleyici ile X99A GODLIKE GAMING aynı zamanda Intel 750 serisi gibi en yeni ve en yüksek performanslı SSD’leri de destekliyor. X99A GODLIKE GAMING anakart, ayrıca USB 3.1 Type-A ve Type-C arayüzleri ile en kolay kullanımlı ve en hızlı depolama teknolojilerine sahip.
Patentli Turbo Socket hızaşırtma için tasarlandı
OC özellikleri ile zenginleştirilen X99A GODLIKE GAMING, damarlarında hızaşırtma teknolojisini taşıyor. Patentli Turbo soketi, üzerindeki fazladan pinler (toplam 2036 adet) sayesinde Intel extreme işlemcilerde hızaşırtmaya engel olan tüm sınırları kaldırıyor. Turbo Socket aynı zamanda daha yüksek DDR4 bellek frekanslarına da olanak tanıyor, gecikmeleri azaltıyor ve hızaşırtmada geliştirilmiş kararlılık sunuyor.
Teknik Özellikler

Model X99A GODLIKE GAMING ACK CPU desteği LGA 2011-v3 socket for new Intel® Core™ i7 işlemciler Yongaseti Intel® X99 Express Ağ Killer™ Gigabit Ethernet, Killer™ 1535 802.11 ac, BT 4.1 Depolama 1x Turbo M.2 32Gb/s, 10x SATA 6Gb/s (1x SATA Express dahil) Bağlantı noktaları 5x PCI-e 3.0 x16, 1x USB 3.1 Type-C, 1x USB 3.1 Type-A 8x USB 3.0, 6x USB 2.0, 8 kanal Audio Boost 3 PRO ve 1x 6.35mm ses jakı
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

LGA 1151 soketli yeni nesil MSI Z170 anakartlara dair ilk bilgiler ve fotolar internete sızdırıldı.

MSI tarafından özellikle oyunculara yönelik olarak hazırlanan yeni Z170 serisi anakartlara dair ilk bilgiler, şirketin öncelikle isimlendirmede küçük bir değişikliğe gittiğini gösteriyor. Gaming sıfatının yanına bir de M harfi ekleyen şirketin, bunu rakiplerinden ayrılmak için yaptığı söyleniyor.
Eski nesil anakartlarda M kodu genellikle bir modelin mikro-ATX standardı boyutlarda olduğunu göstermek için kullanılırdı. Ancak bu yeni kartlar tam boyutlular ve en alt modelinde bile çift ekran kartı kullanımına imkan tanıyacak bir tasarım izlenmiş. Bu seride LGA 1151 soketi kullanılacak ve DDR4 RAM slotları bulunacak.
Anlaşıldığı kadarıyla MSI Z170 serisi üç farklı model anakarttan oluşacak. Serinin giriş modeli sayılan Z170A Gaming M5 bile 10 fazlı işlemci voltaj regülatörü, üçüncü nesil PCI slotları, ikisi SATA-Express olmak üzere toplamda on SATA portu, iki adet M.2 slotu gibi özelliklere sahip. Anakartın üzerinde iki üst seviye, yani büyük soğutmalı ve geniş yer kaplayan cinsten ekran kartını bile rahatça takacak kadar yer bırakılmış gibi görünüyor. Ayrıca bu kartın üzerinde AudioBoost III ses modülü ve Killer E2205 GbE ethernet portu da mevcut.
Serinin orta modeli sayılabilecek olan Z170A Gaming M7 modelinde ise faz sayısı 14’e çıkarılmış ve ses yongası daha üst model olarak seçilmiş. Ayrıca işlemci ve RAM saat hızlarını doğrudan anakart üzerinden ayarlamaya imkan tanıyan bir de ayar düğmesi eklenmiş. Bu düğmeyi çevirerek onbir farklı hız ayarından birine geçmek mümkün olacak.
Serinin en üst modeli olan Z170A Gaming M9 ACK ise doğrudan su soğutma için ön hazırlıklı olarak geliyor ve bu da hız aşırtma sevenlerinin ilgisini çekecektir. Anakartın üzerinde su soğutmanın ek ağırlığını taşıyacak bir ****l arka plakanın yanı sıra, voltaj regülatörü üzerinde de soğutucu için hazırlık mevcut olacak. Bu modelin ethernet bağlantısı da Killer ACK WLAN olarak seçilmiş gözüküyor.
Serinin üç modelinde de USB 3.1 portları mevcut olacak, bunlar hem type-A, hem de type-C bağlantı tiplerini içerecek. Bu yeni serinin tam olarak ne zaman ve ne fiyatla piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Bu konuda MSI tarafından bir açıklama geldiğinde, onu da siz okurlarımızla paylaşacağız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

ASUS, Z170 Serisi yeni anakartlarını tanıttı. Günlük kullanım, eğlence ve oyun için tasarlanan kart, sahip olduğu özellikler sayesinde her türden PC sistemine uyum sağlıyor.

ASUS Z170, özel hız aşırtma mikro işlemcisi TurboV İşlem Birimi (TPU) ve ASUS Pro Clock teknolojisi ile sınırsız hız aşırtma potansiyeli sunuyor. ASUS’a özgü 5 Yönlü Optimizasyon teknolojisi, olağanüstü performans için birden fazla sistem parametresini tek tıkla dinamik olarak optimize ederken, ikinci nesil ASUS T-Topology ise 3733MHz’e varan DDR4 bellek hızı aşırtma imkanı sağlıyor. Dahası, seçili modellerde yer alan gelişmiş DDR3/3L desteği kartlara daha fazla uyumluluk ve esneklik katıyor.
Crystal Sound 3, Intel Ethernet ile LANGuard ve Turbo LAN muhteşem bir oyun deneyimi sunuyor. Kart üzerinde yer alan Tip A ve Tip C USB 3.1 portları ile M.2 desteği ise hızlı veri iletimini mümkün kılıyor. En eksiksiz Z170 deneyimini sunan Z170-Deluxe anakartta ek olarak altı USB 3.1 portu, 3×3 802.11ac Wi-Fi, Hyper M.2 x4 Mini kart ve U.2 Hyper Kit de yer alıyor.
Gelişmiş hız aşırtma teknolojileri
ASUS Pro Clock Teknolojisi, 400MHz’nin üstündeki hızı arttırılmış temel saat frekansları için 6. nesil Intel® işlemcilere yönelik tasarlanan özel bir temel saat (BCLK) üreteci içeriyor. ASUS TurboV İşlem Birimi (TPU) ile birlikte çalışarak voltaj ve temel saat hızı aşırtma kontrollerini geliştiriyor ve performansı 5.2GHz’in üzerine çıkarıyor.
ASUS’a özgü bir diğer teknoloji olan 5 Yönlü Optimizasyon, gerçek zamanlı kullanıma göre sistemin önemli alanlarını dinamik olarak optimize ediyor, üstün işlemci performansı, enerji tasarrufu, kararlı dijital güç, sessiz ve serin fanlar, tercih edilen işlemcilere göre düzenlenmiş ağ ve ses ayarları sunarak oyun ve eğlenceden üretkenliğe kadar tüm kullanım amaçları için ideal bir seçenek sunuyor. En yeni sürümde artık kullanıcıların UEFI veya Windows’ta hızı arttırmak için kullanabilecekleri özel bir su pompası başlığı da yer alıyor.
İkinci nesil ASUS T-Topology, 3733MHz’e kadar DDR4 bellek hızı aşırtma imkanı sunuyor. Özel olarak geliştirilen çizgili yerleşim düzeni, parazit ve gürültüleri azaltarak bellek kararlılığını ve uyumluluğu arttıran doğru zamanlı sinyal aktarımı sağlıyor.

LANGuard koruma ile gecikmesiz ağ performansı ve kristal berraklığında oyun içi sesler
Sağ ve sol ses kanalı devrelerini birbirlerinden ayıran Crystal Sound 3, elektromanyetik parazitlere karşı bir ses kalkanı oluşturuyor. De-pop devre tasarımı ve ön güç düzenleyici, gürültüyü azaltmaya yardımcı olurken, ses amplifikatörü ve birinci sınıf Japon yapımı ses kapasitörleri ise oyunseverleri oyunun içine alan ses performansı sunuyor.
Intel Ethernet ile LANGuard koruma ve Turbo LAN teknolojileri, güvenilir çevrimiçi bağlantı ve daha iyi işlem hacmi için donanım düzeyinde koruma sağlıyor ve gecikmesiz ağ performansı sunuyor. Ayrıca kullanıcıların paket önceliğini özelleştirerek çevrimiçi oyunları kesintisiz oynamalarını da sağlıyor.
Anakart üzerinde yer alan 256 renk LED ışık kaynağı ise kullanıcıların sistemlerini özelleştirmelerini sağlamanın yanı sıra, geçerli CPU sıcaklığını gösterecek veya çalan müziğin ritmine uygun şekilde yanıp sönecek şekilde ayarlanabiliyor.

Geniş bağlantı seçenekleri
Kart üzerinde yer alan Tip A ve Tip C Gen 2 USB 3.1 portları, 10Gbit/s’ye varan veri aktarım hızı sunarken, ASUS’a özgü USB 3.1 Boost teknolojisi bu hızı daha da arttırıyor.
M2. x4 PCI Express 3.0 desteğinin sağladığı 32Gbit/s aktarım hızı ise işletim sistemi veya uygulama sürücüleri için ideal. ASUS Z170 Signature, NVMe M.2 ve PCIe SSD’leri bile destekliyor.
Z170-Deluxe modeli ise ek olarak süper hızlı dahili 3.3 802.11ac Wi-Fi, 2.5 inç NVMe depolama için Hyper Kit U.2 desteği ve ek bir M.2 arabirimi için Hyper M.2 x4 Mini içeriyor. Üstelik kullanıcılar, PCIe RAID desteğinden yararlanarak iki PCIe depolama sürücüsü aracılığıyla RAID 0 dizisi oluşturabiliyorlar.
TEKNİK ÖZELLİKLER

Z170-DELUXE Z170-A Z170-AR Z170-K CPU Intel® LGA1151 6. Nesil Intel® Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® İşlemciler için Hazır Yonga seti Intel® Z170 Express Yonga Seti Bellek 4*DIMM, maks. 64GB, DDR4, 3733(OC) MHz 4*DIMM, maks.64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks.64GBDDR4, 3466(OC) MHz PCIe x16 Yuvaları 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 2*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) Çıkış Desteği DP/HDMI 2.0 DP/HDMI/DVI-D/VGA DP/HDMI HDMI/DVI/VGA Ses Realtek® ALC1150
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC892
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC892
ile Crystal Sound 3 Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Gbit LAN 2 (Intel) 1 (Intel) 1 (Intel) 1(Realtek) SATA Express 1 1 1 1 SATA 8*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s M.2 2 (PCIe 3.0 x4;
1 adet Hyper M.2 x4 Mini kart)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)22110’a kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar Wi-Fi 3×3 çift bant Wi-Fi 802.11
a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz) – – – USB 5*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
5*USB 3.0 portu 1*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
6*USB 3.0 portu 1*USB 3.1 Tip A
1*USB 3.1 Tip C
6*USB 3.0 portu 2*USB 3.1 Tip A5*USB 3.0 portu (1*Tip C) U.2 Desteği Pakete dahil Hyper Kit ile Hyper Kit ile uyumludur (Ayrı satılır) PCIe RAID V V V Y


Z170-P Z170-P D3 Z170M-PLUS Z170M-E D3 CPU Intel® LGA1151 6. Nesil Intel® Core™ i7/Core™ i5/Core™ i3/Pentium®/Celeron® İşlemciler için Hazır Yonga seti Intel® Z170 Express Yonga Seti Bellek 4*DIMM, maks.64GBDDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GBDDR3, 3100(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GB DDR4, 3466(OC) MHz 4*DIMM, maks. 64GBDDR3, 3100(OC) MHz PCIe x16 Yuvaları 1*PCIe 3.0/2.0 x161*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) 1*PCIe 3.0/2.0 x16
1*PCIe 3.0 x16(@x4) Çıkış Desteği HDMI/DVI HDMI/DVI HDMI/DVI/VGA HDMI/DVI/VGA Ses Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Realtek® ALC887ile ASUS Ses Özellikleri Gbit LAN 1(Realtek) 1(Realtek) 1 (Intel) 1(Realtek) SATA Express – – 1 – SATA 4*SATA 6Gb/s 4*SATA 6Gb/s 6*SATA 6Gb/s 4*SATA 6Gb/s M.2 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar 1 (PCIe 3.0 x4)2280’e kadar Wi-Fi – – – – USB 7*USB 3.0 portu(1*Tip C) 8*USB 3.0 portu 7*USB 3.0 portu(1*Tip C) 8*USB 3.0 portu U.2 Desteği Hyper Kit ile uyumludur (Ayrı satılır) PCIe RAID N N N
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

MSI Z170 GAMING anakartlar 3 seride geliyor, her ihtiyaca yönelik çözümler sunuyor.

MSI tarafından hazırlanan yeni nesil Z170 GAMING anakartlar, farklı ihtiyaçları olan oyuncular için üç farklı seri halinde tasarlanmışlar.



  • İleri seviyede, rekabetçi oyuncular için sınıfının en iyi GAMING anakartları olan Enthusiast GAMING serisi;
  • Benzersiz RGB LED ışıkları ile özelleştirilebilir tasarım ve baş döndürücü performans sunan Performance GAMING serisi;
  • Hem online, hem de offline oyunlarda sınırsız bir oyun keyfi sunan Arsenal GAMING serisi.

Her seride GAMING LAN, Audio Boost, USB 3.1 gibi hız, ses ve kararlılığı optimize eden, oyunculara yönelik birçok GAMING özelliği bulunuyor. Tüm MSI Z170 GAMING anakartlar, izole bellek devresi ve optimize edilmiş hatlar ile DDR4 Boost teknolojisine sahip. Bu tasarım, bellek sinyallerinin diğer bileşenlerden gelen sinyallerden etkilenmeden saf olarak iletilmesini ve en iyi performans ve kararlılığı sunmasını sağlıyor.
MSI Z170 Enthusiast GAMING serisi

Yeni MSI Enthusiast GAMING serisi anakartlar, oyunculara en iyi oyun deneyimi sunabilmek için tasarlandı. Uzman seviyesi hızaşırtma ve oyun için üretilen Z170A XPOWER GAMING TITANIUM modelinden profesyonel oyun için tasarlanan Z170A GAMING M9 ACK modeline, en popüler oyunları rahatlıkla oynayan Z170A GAMING M7 ve M5 modellerine kadar MSI Z170 Enthusiast GAMING serisi anakartların ortak özellikleri şöyle:



  • Audio Boost 3 ve Nahimic Audio Enhancer ile en kapsayıcı ve saf ses deneyimi
  • Twin Turbo M.2 ile 64Gb/sn’ye kadar ulaşan baş döndürücü depolama hızları
  • Saat frekanslarını arttırmak için Game Boost düğmesini çevirmek yeterli.
  • Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açabilir, oyunları tek bir tuşla başlatabilirsiniz.
  • Güçlendirilmiş Steel Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşıyabilecek tasarım.

MSI Z170 Performance GAMING serisi

Hem çarpıcı bir oyun deneyimi, hem de benzersiz bir görüntü için tasarlanan MSI Z170 Performance GAMING serisi, size övünmek için birçok sebep sunuyor. MSI Z170A GAMING PRO, son derece özelleştirilebilir bir platform. Mystic Light ile özgün stilinizi gözler önüne sererken, aynı anda birçok oyun özelliğini de emrinize sunuyor. Şık siyah-beyaz renk tasarımı ile MSI Z170A KRAIT GAMING en iyi oyun deneyimini, özgün bir tasarımla birleştiriyor.
MSI Z170 Performance GAMING serisi anakartların ortak özellikleri şöyle:



  • Mystic Light ile kendi renk şemanızı oluşturun, PC’niz her zaman yepyeni görünsün.
  • Oyunlarınızı Turbo M.2 ile 32Gb/sn’ye kadar hızla yükleyin.
  • Audio Boost 3 ile kristal berraklığında bir ses kalitesi .
  • Mouse Master yazılımı ile farenizin DPI ve hassasiyet ayarlarını bir saniyede değiştirin.
  • Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açın, oyunları tek bir tuşla başlatın.
  • Güçlendirilmiş Steel Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşımaya hazır.
  • Intel tarafından güçlendirilen süper hızlı MSI GAMING LAN ile oyunlara hükmedin.

MSI Z170 Arsenal GAMING serisi

MSI Z170 Arsenal GAMING serisi, yaşamsal değerde birçok oyun özelliği ile durmak bilmeyen oyun tutkunları için üretildi. MSI GAMING LAN ile rakiplerinizden her zaman bir adım önde olun; Audio Boost ile tertemiz bir ses deneyimi yaşayın; Ambient Light ile kendi oyun ortamınızı belirleyin. Z170A TOMAHAWK modeli, üstün grafik detayları için Crossfire desteği ile gelen bir ATX anakart. Sıradan USB3.0 arayüzüne göre 2 kat daha hızlı USB3.1 Gen2 konnektörleri, Turbo M.2 ile son derece hızlı yükleme süreleri sunuyor. Daha ufak ve sessiz oyun sistemleri için özel olarak üretilmiş mATX boyutlu MSI Z170M MORTAR ise geleneksel oyun tutkunlarına eksiksiz bir oyun deneyimi yaşatacak tüm özelliklere sahip.
MSI Z170 Arsenal GAMING serisinde öne çıkan özellikler şöyle:



  • Ambient Light ile ortamınızı ruh halinize göre değiştirin ya da tamamen karanlıkta oynayın.
  • GAMING LAN ile rakiplerinizden bir adım önde olun, oyun trafiğinize öncelik tanıyın.
  • Audio Boost ile hatasız bir ses deneyiminin keyfini tadın.
  • Mouse Master yazılımı ile farenizin DPI ve hassasiyet ayarlarını bir saniyede değiştirin.
  • Kendi özel tuşlarınızı yaratarak Gaming Hotkey ile PC’nizi açın, oyunları tek bir tuşla başlatın.
  • Güçlendirilmiş VGA Armor PCI-e konnektörleri ile en ağır ekran kartlarını bile taşımaya hazır.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

MSI Z170A Gaming M7 anakartı ile, Intel Core i7 6700K işlemcisinde dünya hızaşırtma rekoru kırıldı.

The Overclocking Knights adlı bir hızaşırtma takımı, MSI Z170A Gaming M7 anakartını kullanarak yeni bir rekor kırdı. Takım, Intel Core i7 6700K işlemcisinin çekirdek hızını 6.744MHz’e (6,74GHz) kadar artırarak PiFast dünya rekorunu kırdı. Ayrıca Cinebench R15 Benchmark yazılımda 6,36 GHz hızına ulaşarak kısa bir süreliğine de olsa birinci sıraya yerleşmeyi başardı.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
ASUS Fan Xpert 3 Kullanım Rehberi: Daha sessiz bir PC
Fanları optimize ederek bilgisayarınızın sessiz ve serin çalışması için Fan Expert 3 kullanım rehberinden yararlanabilirsiniz…

Bilgisayarınızın kasasından gelen sesi azaltabilirsiniz. Sıvı ya da hava soğutma farkı olmadan, kasa içerisindeki soğutucuları ya da işlemci soğutucuyu daha sessiz ama verimli çalışacak hale getirebilirsiniz.
Yeni ASUS Skylake serisi anakartları incelerken bu anakartlar ile birlikte yeni sürüme yükseltilen Fan Xpert 3 yazılımını nasıl kullanacağımıza yakından bakıyoruz. ASUS’un Fan Expert 3 yazılımı ASUS anakartlarda kullanılabiliyor. Yazılımı indirmek için anakartınızın sayfasındaki destek bölümünü kullanabilirsiniz. Örneğin daha önce incelemesini yaptığımızASUS Z170 Deluxe modeli için, ya da bu rehberde kullandığımız Z170 Pro Gaming için hazırlanan sayfalarda yazılımın indirme bağlantısı sunuluyor.
Peki Fan Xpert 3 ne yapıyor? Fanın devrini yani dönme hızını değiştiriyor. Farklı voltajlar uygulayarak ölçüm yapıyor. Sıcaklık, dönme hızı, soğutma ve fanın kontrol aralığını sisteminiz için keşfediyor.

Neden? Her fan aynı değil, bu yüzden denenmesi gerekiyor. Fan Xpert 3 bunu denedikten sonra kullanıcıya bir rapor sunuyor. Daha sonra tercihe göre yüksek performanslı soğutma ila sessiz çalışma arasında değişik aralıklarda kolay kontrol imkanı sunuyor.
Bu tür yazılımlar arasında Fan Xpert 3’ü özellikle beğenme sebebimiz teoride olduğu kadarpratikte de işe yarar olması. Pek çok farklı sürüm ve yazılım test ettik ancak bunların arasında ASUS’un Fan Xpert 3 yazılımı ön plana çıkmayı başardı ve pek çok farklı fan ile gerçekten sistemi sessizleştirdi. Siz de sisteminizi ücretsiz sunulan bu yazılım sayesindedaha sessiz ve serin hale getirerek daha iyi bir deneyim elde edebilirsiniz.
Elbette yazılımın kontrol edeceği fanların anakart üzerine takılı olması gerektiğini belirtelim. Anakart üzerindeki fan yuvasına takılı olmayan soğutma tertibatlarını ya anakarta bağlamanız, ya da kasaya takılan harici kontrol donanımları alıp kullanmanız gerekiyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Republic Of Gamers (ROG) anakartlarda RAID işleminin nasıl yapılacağını anlatıyoruz.

RAID (Redundant Array of Independent Discs) kısaca birden fazla sabit diskin, güvenlik veya performans amacı ile bir arada kullanılmasına verilen isimdir. Günümüz bilgisayar kullanıcılarının kullanabileceği birden fazla RAID çeşidi vardır. Farklı RAID çeşitleri, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yanıt verir. Örneğin RAID0 ile bağlanan sabit diskler çok daha iyi okuma/yazma hızına sahip olurken, RAID1 kullanan disklerde saklanan veriler çok daha güvendedir.
RAID İçin Ne Gerekir?

RAID işlemini gerçekleştirmek için en az iki sabit diske ihtiyaç vardır. Anakartın uyumuna göre bu sayı artabilir. RAID işlemine tabi tutulacak disklerin birbirlerine benzer özellikle sahip olmasını tavsiye ediyoruz. Zira bir HDD ile SSD’yi RAID işlemine sokarsanız, basitçe SSD’yi boşuna harcamış olursunuz.
RAID işlemine başlamadan önce Intel’in Rapid Storage Technology (RST) sürücülerini indirin. Kullanacağınız RST sürümü, genel performansa etki edeceği için en güncel sürümü tercih etmenizi öneriyoruz. İndirdiğiniz kurulum dosyasını harici bir belleğe kopyalayın. Ayrıca RAID işleminden sonra sabit diskinizdeki bütün verileri kaybedeceğiniziunutmayın. Aşağıda anlatacağımız işlemleri bir yere not etmek isteyebilirsiniz.
Sabit diskleriniz yerinde ve işleme hazırsa bilgisayarınızı yeniden başlatıp DEL tuşu ile BIOS’a girin. ROG BIOS sizi otomatik olarak Advanced menüsüne yönlendirecektir.

Listede bulunan PCH Storage Configuration menüsüne girin. SATA Controller 1 Mode Selection sekmesinde RAID seçeneğini işaretleyin.

F10’a basarak ayarları kaydedin ve BIOS’tan çıkın. Sisteminiz yeniden başlayacak ve karşınıza Intel’in RAID menüsü gelecektir. Listeden Create RAID Volume seçeneğini işaretleyin.

Karşınıza çıkan menüde RAID Level sekmesinden kullanacağınız RAID türünü seçebilirsiniz. RAID türleri hakkında detaylı bilgi için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Select Disks sekmesinde ise RAID işlemine tabi tutacağınız diskleri seçin.

Stripe size değeri için varsayılan değer 128KB’tır. Ancak Intel, SSD RAID’lerde 16 KB değerini önermektedir.
Bütün işlemler tamamlandıktan sonra Create Volume seçeneğine basın. Karşınıza, diskteki verileri kaybedeceğinize dair bir uyarı çıkacaktır.

İşlem tamamlandıktan sonra RAID menüsüne döneceksiniz. Burada 6’ya basarak menüden çıkın ve sistemi yeniden başlatın. BIOS’a dönerek boot mensünde ilk sırada yeni yarattığınız RAID bölümünün olduğuna emin olun. Eğer varsayılan boot bölümü başka bir depolama aracıysa, RAID’i varsayılan olarak atamanız gerekmektedir. F10’a basarak BIOS’tan çıkın.
Bu aşamadan sonrası ise standart Windows kurulumundan oluşuyor. Şu anda en güncel işletim sistemi olduğu için Windows 10’u öneriyoruz.
İşletim sisteminin normal kurulumu tamamlandıktan sonra güncel ROG sürücülerini indiripkurun. Ayrıca yazının başında belirttiğimiz RST sürücülerini de Windows kurulumundan sonra yüklemenizi tavsiye ediyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
IMG_7026-693x510.jpg

ASUS A68HM-Plus

Seneler boyunca çok sayıda yongasetine imza atan AMD bu işe ara vermedi ama işlemciler ve APU’ların içine dahil edilen bellek kontrolcüsü ve diğer özelliklerden ötürü yongasetlerinin basitleştiğini, kuzey-güney köprüsü kavramının kalkıp tek parçalı ve az ısınıp aktif soğutucu gerektirmeyen sade yongasetlerine geçildiğini gördük. AMD artık eskisi kadar sık işlemci ya da APU mimarisi güncellemesine gitmediği için Soket değişimi olsa da bazı durumlarda yongasetleri değiştirilmeden kullanılmaya devam ediyor. APU’lar için ideal olan orta segmente yönelik yongasetlerinden biri Fusion kontrolcüsü A68H diyebiliriz. Dört tane SATA 6.0 Gbps kontrolcüsü, içererek altı rakamını bulamayan, çift USB 3.0 portuyla sınırlı kalan A68H’nin A85X ya da A88X’in gerisine düştüğü ortada. En azından RAID 0,1,10 modlarında çoklu disk kurulumu destekliyor. A68H ile sadece iki tane USB 3.0 portu gelse de on taneye kadar USB 2.0 portu sunabiliyor.

İşte bu yongasetinden güç alan Asus A68HM-PLUS anakart Micro ATX formatında uygun fiyatlı bir APU merkezi arayanlara hitap ediyor. Bu ay incelemesine yer verdiğimiz AMD A8 7600 APU ve benzer tür Soket FM2+ kullanan son nesil Kaveri APU’lar ile ideal bir ikili oluşturuyor. İşin güzeli Soket FM2+ ile geriye dönük destek verildiği için bu anakarta önceki nesil Soket FM2 kullanan APU’ları da yerleştirebilirsiniz ama o zaman son nesil PCIe 3.0 bağlantısı gibi özelliklere erişemiyor olacaksınız.

Her ne kadar bazı micro ATX anakartlarda dört bellek yuvası olsa da bu modelde iki tane DDR3 yuvası karşımıza çıktı. Çift kanal üzerinden en fazla DDR3-2400 değerine çıkılabiliyor. 32 GB’a kadar kapasite desteği var ki fazlasıyla yeterli. Seçtiğiniz APU’ya bağlı olarak bellek hızı daha düşük değerle sınırlanabilir. Benzer biçimde APU’ya bağlı olarak dahili GPU ile gelen performansı elde edeceksiniz. Bu yüzden anakarttaki görüntü çıkışları önemli ve Asus’un seçimi 4K@24 destekli HDMI, QHD destekli DVI ve Full HD destekli VGA olmuş. Elbette PCIe ekran kartları takılabiliyor ve isteyenler uyumlu bir ekran kartı seçip AMD Dual Graphics teknolojisi sayesinde ekran kartıyla APU’nun grafik gücünü birleştirebiliyor.

Anakarttaki genişleme yuvaları birer tane PCIe 3.0 x16 (APU FM2+ değilse 2.0), PCIe 2.0 x1 ve PCI. Başta da söylediğimiz gibi toplam dört tane SATA 6.0 Gbps portu var ve RAID modları destekleniyor. USB tarafındaysa yongasetinden kaynaklanan çift USB 3.0 portu kendini belli ettiği için Asus’un tercihi ASMedia ASM1042 kontrolcüsünü ekleyerek iki tane daha USB 3.0 portu katmak olmuş.

Yongasetinde ağ kontrolcüsü olmadığı için bu sorunu aşmak üzere Realtek 8111GR Gbps ağ kontrolcüsüne ve ses içinse Realtek ALC887 8 kanal ses kontrolcüsüne yer verilmiş. Elbette Asus’un geliştirdiği 5X koruma sistemi de dikkat çekiyor ki bileşenleri DIGI+ 3+2 fazlı güç devresi, gelişmiş RAM yüksek akım koruması, elektrostatik boşalma koruması, yüksek kaliteli 5 bin saatlik katı kapasitörler ve paslanmaz çelik arka panel kapağı. Suite 3 gibi bilinen yazılımlara yer veren anakartın son nesil Windows 10 işletim sistemiyle uyumlu olduğu da ortada. 226 x 183 mm boyutlu anakartın beklentileri karşılayacak biçimde tüm temel özellikleri içerdiği apaçık ortada.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
120b-693x510.jpg

Gigabyte Z170X-Gaming 6 Anakart Duyuruldu

Anakart alanındaki dev üreticilerden biri olan Gigabyte, oyuncuların kalbinde taht kurmuş Gaming serisi anakartlarına iddialı bir model ekledi. Intel’in son nesil Skylake serisi Core işlemcilerine özel olarak geliştirilmiş Intel Z170 overclock dostu yongasetini esas alan Gigabyte Z170X-Gaming 6 anakart özellik ve performans anlamında gövde gösterisi yapıyor. Elbette sadece Soket 1151 işlemcilere destek veren bu anakartta oyuncuların ve overclock düşkünlerinin beklentilerini karşılayacak özellikler var. 11 fazlı işlemci güç devresi içeren ve PCIe genişleme yuvaları son derece farklı görünen anakartta ikisi işlemciye bağlı çift PCIe 3.0 x16 yuvası (duruma göre 16/0 ya da 8/8), gerçekte PCIe 3.0 x4 olan PCIe x16 yuvası, dört tane PCIe 3.0 x1 yuvası var. Depolama birimleri için 32 Gbps hızında M.2 yuvaları, üç tane 16 Gbps SATA Express portu yer alıyor. İsteyenler bunları altı tane SATA 6.0 Gbps portu olarak kullanabilir. Çift USB 3.1 portundan biri Type A iken diğeri son nesil Type C. Sekiz tane USB 3.0 portu da var. Çift Gbps ağ portu sunan anakartta Killer E2201 ile Intel kontrolcü seçilmiş. Sekiz kanal AMP-UP ses kartı sunan bu anakartın fiyatı henüz belirli değil.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
209a-693x510.jpg

MSI’dan ECO Serisi Soket 1151 Anakartlar

MSI, çok sayıdaki Soket 1151 destekli Skylake uyumlu anakart duyurduktan sonra bu kez ECO serisi anakartları ilan etti. Genelde daha düşük özelliklere sahip olup daha ucuza sunulan bu yeni modeller MSI H170M ECO, B150M ECO, H110M ECO olarak duyuruldu. Optimal performansı en düşük güç tüketimiyle sunmaya odaklanan yeni anakartlar özel tip baskı devre ve tasarım kullanıyor. ECO Genie ve ECO Center Pro adı verilen uygulamalar sayesinde kullanıcılar sistemin güç tüketimini görüp düzenleme yapabiliyor. İkinci nesil MSI ECO serisi anakartlarda Intel Gbps ağ bağlantısına, 15kv korumalı ağ portuna, Military Class 4 malzemelere ve Guard-Pro çözümüne yer veriliyor. Altıncı nesil Intel Core işlemcileri destekleseler de T ve S serisi güç tüketimi düşük işlemcilerle kullanılmaları öneriliyor. BIOS içindeki seçeneklerle ECO modları kolayca değiştirilebiliyor. İstendiğinde kasa fanları ve durum LED’leri tamamen kapatılabiliyor.
209a-693x510.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

MSI tarafından bugün başlatılan kampanyada, Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE anakart alanlara Rainbow Six Siege ücretsiz olarak hediye ediliyor.

MSI, bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri ve E3 2015’te “En iyi PC Oyunu” ödülünü alan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege oyununun yaratıcısı Ubisoft Entertainment ile yaptığı yeni işbirliğini duyurdu. MSI, Ubisoft’un anakart iş ortağı olarak, bu işbirliğini kutlamak için Z170A KRAIT EDITION anakartın özel olarak tasarlanmış yeni modelini sundu: MSI Z170A KRAIT GAMING R6 SIEGE.
Bu yeni modelle birlikte Tom Clancy’s Rainbow Six Siege [Standard Edition] oyununa ücretsiz sahip olacaksınız. Bu kadar da değil!! Kampanya süresince MSI, oyunu ücretsiz olarak Z170A GAMING M5 anakartla birlikte de veriyor. Promosyon 1 Aralık 2015 Salı günü başlıyor.

Bu oyun promosyonu kısıtlı bir süre için, belirli ülkelerde geçerli. Promosyon kodları 1 Aralık 2015 ile 1 Mart 2016 arasında geçerli. Detayları bölgenizdeki MSI satıcısı veya temsilcisinden öğrenebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni nesil AMD işlemcileri destekleyecek olan AM4 soketli anakartların tahmin edilenden erken çıkacağı fısıldanıyor.

AMD’nin 2016 yılında yeni nesil işlemcilerini piyasaya süreceği biliniyor. Zen serisi işlemcilere ek olarak Bristol Ridge APU’larını da çıkaracak olan şirketin, bunları ancak 2016 sonunda raflara ulaştıracağına dair yoğun söylentiler vardı.
Ancak yeni bir söylentiye göre bazı anakart üreticileri şimdiden AMD AM4 soketini destekleyen yeni nesil anakartların üretimine başlamaya hazır. Bu söylentiye göre yeni AM4 anakartlar için kararlaştırılan çıkış tarihi Mart 2016 olarak görülüyor.
AM4 soketli anakartlar AMD’nin gelecek nesil işlemci ve APU’larını çalıştırmak için kullanılacaklar. Ayrıca başta DDR4 hafıza desteği dahil olmak üzere pek çok yeni teknolojiyi de destekleyecekler. Bu kartların Mart ayında piyasaya çıkması, Zen işlemcilerin sanıldığı gibi 2016 sonuna sarkmayacağı anlamına gelebilir.
Nitekim kısa bir süre önce sızan bir başka söylenti, Zen işlemci prototiplerinin tamamlandığını ve işlemcilerin üretimine başlamak için pek fazla engel kalmadığını ifade ediyordu. AM4 anakartların çıkışının Mart ayında gerçekleşmesi, işlemcilerin de pek geride olmayacağı anlamına gelebilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
5c-693x510.jpg

MSI Z170A KRAIT Gaming R6 Siege

Anakart ve ekran kartı alanlarında ciddi çalışmaları olan MSI, Ubisoft ile işbirliğine girerek E3 2015’de En İyi PC oyunu ödülünü kazanmış olan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege’i hediye eden Z170A KRAIT Gaming R6 Siege adlı anakartı geliştirdi. Standart sürümü hediye edilen oyunun şu aralar son derece popüler olduğu ortada. Ancak buna ek olarak MSI Z170A GAMING M5 anakart alanlara da bu oyun hediye edilecek. Yeni duyurulan anakartta dikkat çeken siyah beyaz tasarım, özel tip Rainbow Six Siege baskılı paket dikkat çekiyor. Audio Boost 3 kullanarak en yüksek kalitede ses çıkışı sunabilen anakart sayesinde düşmanların yeri daha kolay biçimde tespit edilebiliyor. USB 3.1 Gen 2 Type A ve Type C fişlerini içeren anakart en yüksek hızda çevre birimlerine destek veriyor. Anakartın içerdiği Z170 yongaseti sayesinde K serisi çarpan kilitsiz Intel Skylake işlemciler ve dual kanal DDR4 bellekler sınırlarına kadar zorlanabiliyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
amd-zen-i%C5%9Flemci-serisi.jpg

AMD Zen İşlemci Serisi AM4 Anakartlar Gerektirecek




Düşük bütçeli kullanıcılar için her zaman ilk tercih olmayı başaran AMD firması, çoklu çekirdeği aktif olarak kullanan programlardan çok iyi sonuçlar alsa da, güç tüketimi ve tek çekirdek olarak performansa baktığımızda intel işlemcilerin yanına pek ulaşamıyordu. AMD’nin yeni Zen serisi işlemcileri 2016 yılı içerisinde kullanıcılarla buluşacak, intele yeni ve güçlenmiş bir rakip yolda gibi geliyor bize.

AMD Zen Serisi İçin AM4 Soketli Anakartlar

Uzun zamandır FX serisi işlemciler ve A10 Apu serileri ile satışlarını gerçekleştiren AMD, artık yeni işlemcileri üretmeyi aklına getirdi ve Zen serilerini duyurdu. Çekirdek ve güç kullanımında çok büyük iddaaları olan AMD firması, kendini geliştirmiş olarak AMD Zen serisi işlemcilerini üretmeye başladı. AMD’nin Zen serisi hakkında en büyük iddaası, şuan için piyasada olan FX serisi işlemcilerin en güçlüsünden yüzde 40 gibi bir farkla daha iyi ve daha az güç tüketimi olacağı yönünde. Bu yeni işlemci serisi için AM4 soketli anakartlar da üretilecek ve sadece AM4 soketlerle uyumlu olacak. Yeni anakartları ve işlemcileri ile AMD, bakalım İntel karşısında ne kadar başarılı olacak ve fiyatların düşmesini sağlayacak ? Merakla geri dönüşlerini bekliyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
asus-logo-2_1.jpg

ASUS, Pro Gaming serisine üç adet anakart ekledi. Bunların içinde iki adet Pro Gaming Aura anakart da bulunuyor. Anakartların özellikleri için sizleri haberimize alalım.


b150i-pro-gaming-aura.jpg
ASUS'un Pro Gaming serisine eklediği anakartlar, B150I Pro Gaming/Wi-Fi-/Aura, B150I Pro Gaming/Aura ve B150M Pro Gaming oldu.
pro-gaming-aura.jpg
..
Mini-ITX boyutlarındaki B150I Pro-Gaming/Wi-Fi/ Aura ve B150I Pro Gaming/Aura, firmanın RGB LED aydınlatma sistemine, entegre su soğutma girişlerine veASUS'un kendine özel RAMCache teknolojisine sahip.
b150i-pro-gaming-wifi-aura.jpg
B150 Pro Gaming/Wi-Fi/Aura aynı zamanda içerisinde Multi-User MIMO (MU-MIMO) alan arttırma teknolojisine sahip 2x2 802.11ac Wi-Fi da barındırıyor. Üç anakart da 2133MHz hızına kadar çıkabilen DDR4 desteği sunuyorlar ve hepsinde en son çıkan NVM Express (NVMe) M.2 bağlantısı bulunuyor.
pro-gaming-aura-3d.jpg
Bütün anakartlar, LANGuard teknolojisine sahip Gigabit LAN, Sonic Radar II'li Supreme FX ses kartı barındırıyor. Ürünler hakkında henüz bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

pro-gaming-aura.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
b150m-gaming-pro.jpg

MSI üretimi olan B150M Gaming Pro, M-ATX yapısında olmasıyla dikkat çekiyor.


wallhaven-340596.jpg
MSI, anakart ürünlerine bugün bir yenisini eklediğini açıkladı. B150 Gaming Pro, LGA1151 soket yapısındaki Intel'in 6. Nesil Intel Core işlemcileriyle uyumlu çalışacak.
Küçük ve kompakt yapıda bir bilgisayar oluşturmak isteyen oyuncular için üretilmiş olan Micro-ATX boyutundaki anakart, performansın yanında birçok özelliği de beraberinde getiriyor.
b150m-gaming-pro.jpg
Anakartta bulunan DDR4 Boost teknolojisi, dayanıklılık ve performansı arttırmayı hedeflerken, Audio Boost da oyuncuların vazgeçilmesi olan ses konusunda en iyisini yapmayı vadediyor.
lookNfeel_NightElf02.jpg

Gaming LAN da internetinizi doğru ve efektif kullanmanızı sağlayarak Online oyunlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmamanızı önlüyor.
pro-gaming-aura-3d.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD'nin yeni işlemcileri A10-7890K ve Athlon X4 880K resmi olarak lanse edildi. Yeni işlemcilerin tüm özellikleri

amd-a.jpg
Bu yıl hatırlarsanız AMD tarafında A10 7860K ve A6-7470Kmodellerinin yanı sıra Athlon serisinde X4 845 işlemcisinin tanıtıldığına şahit olmuştuk.
Bugün ise şirket geliştirilmiş frekansı ile A10-7890K APU işlemcisiyle birlikte entegre GPU'dan mahrum Athlon X4 880K işlemcisini resmi olarak lanse etti.
A10 7860K ve A6-7470K Özellikleri

İlk olarak AMD A10-7890K modelinden başlayacak olursak 4.1 GHz saat hızında çalışan işlemci, turbo ile 4.3 GHz'e çıkabiliyor. İşlemci tarafında 4 çekirdek, grafik tarafnda 8 çekirdek sunan işlemcinin 866 MHz GPUfrekansına sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca bu işlemci AMD'nin 125W yeni Wraith soğutucusu ile beraber geliyor.


amd-a10-7890k-x4-880k.jpg

Athlon X4 880K ise benzer özellikler sunmasına karşın frekans tarafında100 MHz daha düşük saat hızına sahip. Ayrıca işlemcide dahili GPU olmaması da önemli bir ayrım. Hem A10-7870K hem de X4 880K şirketin125W "neredeyse sessiz" yeni termal çözümünü kullanıyor. Diğer A10 veX4-800 serisi üyeler ise yeni 95W termal çözümünü kullanacak.
A10 7860K ile A6-7470K'nın Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Bugünden itibaren satışına başlanacak işlemcilerin modellerine göre fiyatları ise şu şekilde:
AMD FX™ 8370 Wraith - $199.99
AMD FX™ 8370 - $189.99
AMD A10-7890K – $164.99
AMD A10-7870K – $139.99
AMD A10-7860K - $117.99
AMD A8-7670K - $105.99
AMD A8-7650K - $95.99
AMD Athlon™ A10 7860K ve A6-7470K – $94.99
AMD Athlon™ X4 870K - $89.99 USD
AMD Athlon™ X4 860K - $79.99 USD
AMD Athlon™ X4 845 - $69.99 USD
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst