gittigidiyor

Android 12 paylaşım ekranı için kötü haber

kaptan-8

Vip Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
5,987
Tepkime puanı
1,000
Puanları
113
Konum
TR
Android 12 özellikleri ile beklentileri aştı. Ancak geliştiricilerin Android 12 paylaşım ekranı için keşfettiği kısıtlama can sıkıyor.

android-12-paylasim-ekrani-icin-kotu-haber.jpg


Google, Android 12 ile kullanıcılara çok daha stabil bir işletim sistemi sunmanın peşinde. Bu anlamda yeni işletim sistemi, paylaşım ekranı için yeni bir düzenlemeye gitti.

Android paylaşım ekranı, sosyal medya uygulamaları üzerinde paylaşım yapıldığında devreye giriyor. Son gelen bilgilere göre Google, bu ekran için bir kısıtlamaya gitti.

Android 12 paylaşım ekranı için uygulama kısıtlaması​

Google, Android paylaşım ekranı için her uygulamanın kendi arayüzüne uygun bir tasarım yapmasına izin veriyor. Ancak bu farklı tasarımlar genellikle yavaş çalışıyor ve kullanıcıyı memnun edemiyor.

Android kullanıcıları ise bu sorunları ortadan kaldırmak adına, uzun yıllardır üçüncü taraf uygulamalara başvuruyordu. Sharedr gibi uygulamalar, Android paylaşım ekranının her uygulamada tek bir tasarım kullanmasını sağlıyor.

android-12-paylasim-ekrani-icin-kotu-haber-1.jpg

XDA Developers tarafından keşfedilen yeni bir özellik ise kullanıcıları üzecek. Buna göre Android 12 üçüncü taraf uygulamaları paylaşım ekranı olarak seçmenizi engelliyor.

Bu yeni kısıtlamayı Sharedr uygulaması geliştiricileri keşfetti. Buna göre Android 12, paylaşımda üçüncü taraf uygulamaları varsayılan olarak seçmenizi engelliyor. Android paylaşım ekranı açılmadan önce her seferinde bu uygulamaları yeniden seçmeniz gerekecek.

Ancak Android 12 ile karşımıza çıkan bu can sıkıcı durum bir hatadan ibaret değil. Buna göre Google daha saf bir Android 12 deneyimi için paylaşımda varsayılan uygulamanın kaldırıldığını doğruladı.

Android 12 ve öne çıkan özellikleri​

Google I/O 2021‘de ortaya çıkan Android 12, birçok yeni özelliğe sahip olacak. Şu an için beta aşamasında olan yeni işletim sistemi, tasarımdan yeni güvenlik önlemlerine kadar bir dizi yenilikle karşımızda.

Duvar kağıdı tasarımını tamamen değiştiren Google, duvar kağıdına uyumlu renk paletleri ile çok daha şık ve minimal bir tasarım elde etti. Yine bildirim çubuğunun karmaşasını ortadan kaldıran Android 12, bildirimleri kategorilere ayırıyor.

android-12-paylasim-ekrani-icin-kotu-haber-2.jpg

iOS 14 gibi Android 12‘de uygulamaların hangi bilgilerinize erişebileceğini sizinle paylaşacak. Android 12 ile birlikte gelen yeni gizlilik panosu üzerinden de bu izinleri görmeniz ve kontrol sağlamanız mümkün.

Yeni Android işletim sistemi CPU kullanımı konusunda da selefine göre çok daha cimri davranıyor. Böylece işletim sisteminin çok daha hızlı ve verimli çalışması bekleniyor.


shiftdelete.net
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst