gittigidiyor

Android Auto Hakkında Her Şey

yergun02

Vip Üye
Katılım
25 May 2020
Mesajlar
51
Tepkime puanı
47
Puanları
18
Konum
Adıayaman

Android Auto Hakkında Her Şey​

Android L henüz çıkmadan otomobillere özel bir arayüze kavuştu ve bunun adı Android Auto oldu.…


Android L henüz çıkmadan otomobillere özel bir arayüze kavuştu ve bunun adı Android Auto oldu. Yepyeni Android L sürümünün otomobil kullanımına uygun biçinde basitleştirilmiş bir arayüzünü kullanan Android Auto, içeriğe duyarlı yapısıyla ne zaman araç içinde olduğunuzu biliyor ve buna göre çalışıyor.
Temelde bir Android cihazı üzerinde çalışarak Apple CarPlay’den ayrılan Android Auto, bu arayüzü otomobilin ön panelindeki dokunmatik bir arayüze yansıtıyor. Kullanıcılar Android sistemiyle ister dokunmatik ekrandan, isterlerse de sesli komutlardan etkileşim kurabiliyor.
android-auto-11403730532.jpg

Google Now hizmetinizde
Otomobilin ekranına bağlandığında, sürüş alışkanlıklarınıza uygun olarak Google ve Google Now tarafından toplanan verilere göre ihtiyaç duyacağınızı öngördüğü bilgileri sunan Android Auto, örneğin sabah vakti işinize giden rotayı, akşam ise evinize dönen yolu kestirmeleriyle birlikte sergiliyor.
Google Haritalar’ın navigasyon özelliğini kullanmak, yol veya kişi aramak ya da mesajlara erişmek için tek yapmanız gereken, aracın direksiyonuna veya dokunmatik ekrandaki tuşa dokunarak sesli komutu girmek olacak. Android Auto özellikle bu yönleriyle Google Now servisini yoğun biçimde hatırlatıyor.
android-auto-21403730550.jpg

Otomotiv devleri sırada
Renault, Audi, Chevrolet, Bentley, Nissan, Opel, Volkswagen ve aklınıza gelebilecek neredeyse tüm otomobil üreticileri, “Açık Otomotiv İttifakı” için katılım belgelerini imzalamış durumda. Google, Android Auto için 40’ın üzerinde iş ortağıyla çalışmalara başlamış.
Üstelik uygulamanın esasen otomobil üzerinde değil de Android cihaz üzerinde çalışması, otomobil üreticilerinin işini oldukça kolaylaştırıyor. Android Auto uygulamaları, cihazdaki uygulamalar güncellenince güncelleniyor. Ayrıca üçüncü parti geliştiriciler de Android Auto SDK’sına erişerek, sesli komut ile aktif edilebilir uygulamalarını Android Auto’ya eklemek için sırada bekliyor.
 

yergun02

Vip Üye
Katılım
25 May 2020
Mesajlar
51
Tepkime puanı
47
Puanları
18
Konum
Adıayaman

Android Auto Hakkında Bilmeniz Gerekenler​

Android Auto da tıpkı Apple Car Play gibi araç içerisinde akıllı telefon kullanımı hem kolaylaştıran hem de güvenli hale getiren bir yöntem.​

Android Auto Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Android. cihazınızı bağladığınızda Android. Auto ile tüm fonksiyonlarını kontrol etmeniz mümkün. Üstelik oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip.






Bu kolaylıktan faydalanmak için aracınızın bu yazılıma sahip olması gerekiyor. Aynı zamanda cihazınıza da Android Auto uygulamasını indirmiş olmanız gerekiyor.
Google Maps ile navigasyon özelliğinden faydalanabiliyorsunuz. Bu uygulama size gerçek zamanlı olarak trafik yoğunluğunu da gösteriyor.
Market üzerinden indirilebilecek birçok uygulama mevcut. Araç içi uygulamaların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Neredeyse tüm işlemleri sesli komut ile gerçekleştirebilirsiniz. Kullanımı oldukça pratik olmakla birlikte, kelimelerinizin doğru anlaşılması sayesinde aynı şeyleri sürekli tekrarlamak zorunda kalmazsınız. Aracınız park halindeyken ise kulanabileceğiniz bir dokunmatik klavye mevcut.
Araç kullanırken cep telefonu kullanımının oluşturduğu risk göz önünde bulundurularak, cihazınız araca bağlıyken el ile kullanımına izin verilmemiş.






Google, tam olarak kaç adet aracın bunu desteklediğini belirtmemiş olsa da web sitesi üzerinden aracımızın bu özelliğe sahip olup olmadığını kontrol etme şansımız bulunuyor.
Apple CarPlay Hakkında Bilmeniz Gerekenler
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst