gittigidiyor

Android Çalışma Veriminizi Artıracak Uygulamalar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


calisma-veriminizi-artiracak-uygulamalar-2_640x360.jpg


Birçoğumuz okulda veya iş hayatımızda farklı projeleri yürütebiliyor, çeşitli ödevleri yapmak zorunda kalabiliyoruz. Bu tür çalışmaları yürütürken ise zaman en büyük engelimiz olabiliyor. Projelerimizde ve ödevlerimizde bize verilen zaman kısıtlı olsun ya da olmasın bu işler için harcadığımız zamanı kısaltmak her zaman yararımıza olacaktır. Verimliliğimizi arttırarak işlere ve ödevlere harcadığımız süreleri kısaltıp kendimize, ailemize veya sosyal etkinliklerimize daha çok zaman ayırabiliriz. Bu yazımızda da bu işi gerçekleştirme ve verimlilik arttırma için size yardımcı olabilecek uygulamaları sizlerle paylaşacağız.

Paylaşacağımız verimlilik arttırma çözümlerini ise 2 farklı başlık altında topladık. Çalışma verimliliğinizi arttırmak için uygun ortamı oluşturmanıza yardımcı olacak uygulamalar ile harcanan zaman ölçme uygulamaları bahsedeceğimiz verimlilik arttırma yöntemleri. Dilerseniz lafı uzatmadan uygulamalarımıza geçelim:


Uygun Çalışma Ortamını Sağlama

calisma-veriminizi-artiracak-uygulamalar-3_1.jpg


Çalışırken veya ödev yaparken önümüzdeki en büyük engellerden biri çalıştığımız ortamdaki dikkat dağıtıcı öğelerdir. Bu öğelerin en büyüğü ise etraftan gelen ve dikkatimizi dağıtan seslerdir. Araba kornaları, evdeki televizyonun sesi, çalan alarmlar, kapı zili, yüksek sesle konuşan insanlar... Bu liste uzadıkça uzayabilir. Eğer ses karşısında hassas bir insansanız durum daha da sinir bozucu olabilmekte. Bu nedenle bulunduğumuz ortamdaki anlık olarak yükselip alçalan seslerin yerine dikkat dağıtmayacak derecede düzgün bir gidişata sahip ses akışlarını dinlemek bizim için verimlilik artışı anlamına gelebiliyor. İşte bize bu tür ses akışları sağlayabilecek başarılı uygulamalar mevcut.
Bu uygulamalardan ilki Rainy Mood. Rainy Mood temel olarak bize yağmurlu havada duyabileceğimiz sesleri devamlı olarak sunan bir internet servisi. İnternet tarayıcınız üzerinden erişebileceğiniz servis size düzenli bir şekilde yağmur damlalarının sesini veriyor. Servis ile kullanıcılara sunulan sesler Discovery Channel, National Geographic ve BBC gibi prestijli belgesel kanallarında görev almış dünyanın en iyi ses mühendisleri tarafından hazırlanmış.
Rainy Mood'a bu bağlantıdan erişebilirsiniz:

Uygulamaya Git



Rainy Mood

Online Yağmur Sesi Yayını


Servisin Android ve iOS cihazlar için geliştirilmiş mobil versiyonları da bulunmakta:

İndir


Rainy Mood Android

Android için Yağmur Sesi Uygulaması


İndir

Rainy Mood iOS

iPhone ve iPad için Yağmur Sesi Dinleme Uygulaması


Rainy Mood'a benzer bir uygulama ise Coffitivity. Coffitivity'de bir kafede veya restorandaymışsınız havası yaratan ses akışları yer alıyor. Coffitivity'nin internet tarayıcınız üzerinden çalışan versiyonuna bu bağlantıdan erişebilirsiniz:



Coffitivity

Çalışma Verimliliğini Arttırma Servisi


Coffitivity'nin Mac bilgisayarlar için geliştirilmiş versiyonu da mevcut:

İndir

Coffitivity

Mac için Verimlilik Arttırma Yazılımı


Servisin Android ve iOS versiyonlarına bu bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

İndir

Coffitivity iOS

iPhone ve iPad için Ücretsiz Verimlilik Arttırma Uygulaması


İndir

Coffitivity Android

Verimlilik Arttırma Uygulaması



 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg


Ölçüm Yapma


calisma-veriminizi-artiracak-uygulamalar-4.jpg


Çalışmalarımız ve ödevlerimiz için uygun çalışma ortamını yarattıktan sonra sıra işimize ve ödevimize harcadığımız zamanı ölçmeye geliyor. Doğru ölçüm yapmamız çalışmalarımıza ayırdığımız süreleri kısaltmanın ilk adımı olmakta. İşlerimize ve ödevlerimize ayırdığımız süreyi ölçmek için kullanabileceğimiz Toggl Timer bize bu konuda güzel bir çözüm sunmakta.
Toggl Timer temel olarak bize işlerimizi ne kadar sürede tamamladığımızı ölçmek için kullanabileceğimiz bir sayaç sunuyor. Uygulamada farklı etkinlik kayıtları oluşturabiliyoruz ve "Start" tuşuna basarak sayacı başlatabiliyor ve dilediğimiz zaman durdurabiliyoruz. Üzerinde çalıştığımız işi belli parçalara ayırıp her parçaya ayırdığımız zamanı ölçmemiz ve raporlamamız da mümkün. Örneğin bir web sitesi geliştiriyoruz. Siteyi hazırlama sürecinde yer alan kodlama, çeviri, test yapma gibi bileşenler için farklı kayıtlar oluşturabiliyoruz ve herbirine ayırdığımız zamanı kolayca ölçebiliyoruz. Böylece hangi bileşen üzerine harcadığımız zamanı azaltmamız gerektiğini öğrenebilmekteyiz.
Toggl Timer'ı bu bağlantıları kullanarak indirebilirsiniz:


İndir

Toggl Timer iOS

iPhone ve iPad için Zaman Takip Uygulaması


İndir

Toggl Time Tracker

için Verimlilik Arttırma Uygulaması


Bize ölçüm yapma imkanı veren Toggle Timer'ın yanında yaptığımız işler için belli süreler belirleyerek alarmlar kurabilmemize yardımcı olan HabitClock da verimlilik arttırma konusunda oldukça kullanışlı bir uygulama. HabitClock ile yaptığımız rutin işleri parçalara bölebiliyoruz ve her parça için belli bir zaman ayırabiliyor ve alarm kurabiliyoruz. Toggl Timer ile bir işi tamamlama süremizi ölçümleyerek bir ortalama iş tamamlama süresi çıkarabilir ve bu süre için HabitClock ile alarmlar kurabiliriz. Bu yöntemi istikrarlı bir şekilde uyguladığımızda ise giderek başarılı olabilmemiz ve verimliliğimizi arttırabilmemiz mümkün.

HabitClock'u bu bağlantıdan indirebilirsiniz:

İndir

HabitClock iOS

iPhone ve iPad için Verimlilik Arttırma Uygulaması



 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst