gittigidiyor

Android Cihazınızı Bilgisayarınız İçin İkinci Ekran Olarak Kullanın

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
android-logo-1.jpg





Windows bilgisayarınızda çalışırken ikinci bir ekrana ihtiyacınız varsa Android telefon veya tabletinizi kullanabilirisiniz.
Windows bilgisayarınızda çoklu işlem yapmanız gerekiyorsa, ikinci bir monitör işlerinizi halletmede uzun bir mesafe katetmenizi sağlabilir.
Bilgisayarınızın masaüstünü çift monitör kurulumunda genişletmeyi tercih ederseniz, sanki iki bilgisayarınız yan yana açık çalışıyormuş gibi kullanabilirsiniz.

Ancak ikinci bir monitör oldukça pahalı olabilir ve taşınabilir olmadığı için dizüstü bilgisayarınızda kullanmaya elverişli değildir. Böyle bir durumda ise büyük ekranlı bir Android telefon ve tabletiniz en iyi yardımcınız olabilir. Spacedesk isimli bir uygulama herhangi bir Android cihazı Windows bilgisayar için ikinci ekran olarak kullanmanıza olanak sağlıyor. Dahası uygulama Wi-Fi üzerinden çalışır; yani dağınık kablolarla da işiniz olmaz.


Spacedesk’i Bilgisayarınıza Yükleyin

İlk önce Spacedesk sürücülerini bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Bunu yapmak için bu bağlantıya tıklayın.
Açılan indirme sayfasında “spacedesk DRIVER software for Windows Primary PC (server)” başlığı altında listelenen iki farklı sürümü göreceksiniz.
Bilgisayarınızın işlemci modeline göre indirme bağlantısına tıklayarak sürücüyü bilgisayarınıza indirin.

Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-160.png


Daha sonra indirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırın ve yönergeleri takip ederek kurulumu tamamlayın.
Yükleme tamamlandıktan sonra sürücülerin etkinleşmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekiyor.

2.-ekran145dsa6-1024x685.jpg



Spacedesk’i Android Cihazınıza Yükleyin

Windows tarafındaki kurulumları hallettikten sonra Android cihazınıza Spacedesk uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Uygulamayı Google Play Store üzerinden indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

DownloadQR-Code
spacedesk (remote display)
Developer: datronicsoft
Price: Free



Telefonunuzu Bilgisayarınıza Bağlayın

Kurulum işlemlerini hallettikten sonra Spacedesk uygulamasını kullanmak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken Android cihazınızla Windows bilgisayarınızı aynı Wi-Fi ağına bağlamak. Eğer çevrenizde Wi-Fi ağı bulamazsanız telefonunuzdan Taşınabilir Wi-fi hotspot özelliğini ektinleştirip bilgisayarınızı bu ağa bağlamayı deneyebilirsiniz. Ardından telefonunuzda veya tabletinizde Spacedesk uygulamasını açın. Uygulama bilgisayarınızı otomatik olarak algılamalıdır. Bilgisayarınızı bulduğunuzda “Connect” seçeneğine dokunarak bağlantıyı sağlayın.
Eğer uygulama bilgisayarınızı otomatik olarak bulamadıysa “Auto Network Search (Otomatik ağ araması)” seçeneğinin yanındaki işareti kaldırmanız ve yerel IP adresini el ile gimeniz gerekmektedir.

Yerel IP adresini bilmiyorsanız bu bağlantıya gidin
ve üst kısımdaki mavi renkli kutuda yer alan sayıyı uygulamadaki boşluğa girin. Ardından işlemi tamamlamak için “Connect” butonuna dokunun.

android-logo-1.jpg




Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-164.png


Telefonunuzu veya Tabletinizi Kablosuz İkinci Ekran Olarak Kullanın

Android uygulamasındaki “Connect” butonuna dokunduğunuzda bilgisayarınız sadece yeni bir donanım taktığınız gibi bip sesi verecektir.
Aynı anda Windows masaüstünüz Android cihazınızda görünecek ve böylece PC’nizde gerçekleşen herşeyin gerçek zamanlı kopyasını göreceksiniz.

screen.jpg


Android cihazınızı yalnızca birincil ekran olarak yansıtmak yerine ikinci ekran olarak kullanmak için Windows masaüstünüzdeki boş bir alanı sağ tıklayın ve ardından “Görüntü Ayarları”nı seçin. Burada açılır pencereyi kullanrak “Bu ekranları genişlet” seçeneğine tıklayıp “Bunu ana ekranım yap” seçeneğini işaretleyin. Ardından “Uygula” seçeneğine ile ayarlamayı kaydedin.

Ekran-G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC-163.png


Artık bilgisayarınızda çok ekran keyfini çıkarabilirsiniz.

android-logo-1.jpg
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst