gittigidiyor

Android Cihazınızı Hızlandırmak için Uygulanabilecek Basit Yöntemler

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
animasyonlar-ile-android-telefonu-hizlandirmak_640x360.jpg


Her birimiz telefonlarının ve tabletlerinin hızlı olmasını ister. Bilhassa artık üçüncü yılını devirmiş cihazlarla ağır ağır yol alırken anlarız ki daha fazla hız her zaman daha iyidir. İşte bu hız tutkunluğuna paralel olarak Android cihazınızı hızlandırmak için uygulanabilecek bazı basit yöntemleri sizin için sıraladık.
Android için varsayılan uygulamalar ve varsayılan ayarlar, önceliğiniz hız ise her zaman en iyi seçenek değildir. Birkaç değişiklik yapmak ve cihazınızı karmaşadan uzak tutmak daha seri bir performans sağlayabilir.

Ana Ekranınızı Toparlayın

canli-duvar-kagitlari.jpg


Eğer cihazınız yavaş bir işlemciye sahipse ve RAM konusunda da durum aynıysa sade bir ana ekran hızlanmaya yardımcı olabilir. Hareketli duvar kağıtları ve widget’lar cihazınızın üzerinde adeta bir kamburdur. Hatta bunlar arka planda güncellemeler yaparak cihazı daha da ağırlaştırır.

Farklı bir Başlatıcı (Launcher) Kullanın


launchers.png


Android cihazınızdaki varsayılan uygulama başlatıcısı genellikle cihazınızın maksimum özelliklerini teşhir etmek üzere tasarlanmıştır. Yani varsayılan başlatıcı cihazın sınırlarında dolaşırken hızdan ve etkinlikten bir haberdir. İşte bu noktada Play Store üzerinden farklı bir başlatıcı (launcher) edinebilirsiniz. Play Store’da cihaz hızını artırmak adına düzenlenmiş birçok başlatıcı var ve Nova Launcher bunlar arasında öne çıkıyor.

Tarayıcınızı Değiştirin

tarayicilar.jpg


Android için varsayılan tarayıcının Chrome olduğunu biliyoruz. Dürüst olmak gerekirse Chrome çok da hız dostu bir tarayıcı sayılmaz. Bunun için farklı bir tarayıcı kullanabilirsiniz. Şuanda Android için en hızlı tarayıcı Puffin olarak görülüyor ancak Chrome’a yakın bir tarayıcı kullanmak isterseniz de Opera’yı deneyebilirsiniz.

Bazı Uygulamaların Silinmesi Gerekebilir

snapchat-silme.jpg


Kötü uygulamalar olarak adlandırdığımız bazı uygulamalar cihazı gerçekten çok ağırlaştırıyor. Hatta bunlar arasında piyasanın en ünlü uygulamaları da yer alıyor. Örneğin Snapchat bu konuda oldukça kötü bir nam saldı. Ayrıca Facebook uygulamasını silmek size en az daha fazla hız sağlar. Yerine alternatif bir Facebook uygulaması indirebiliriz. Ancak Snapchat kullanıcısı iseniz resmi uygulamadan başka bir seçeneğimiz yok maalesef.

Antivirüs Yazılımlarını Silin

Yalnızca Amazon ve Play Store gibi resmi mağazalardan uygulama indirdiğiniz sürece antivirüs yazılımları gereksizdir ve bu yazılımlar ciddi derecede cihazı yavaşlatıyor.

Otomatik Senkronizasyonu Kapatın

android-fotograf-senkronizasyonu-kapatma.png


Sosyal medya uygulamaları ve haber, hava durumu gibi uygulamalar neredeyse 15 dakikada bir otomatik senkronizasyon yapıyor. İşte bu da cihazınızın yükünü artıran bir diğer faktör.

Düzenli Olarak Yeniden Başlatma

yeniden-baslatma.png


Son olarak Android cihazınızı belli aralıklarla yeniden başlatmanızda yarar var. Bu, cihazınızın düzenli çalışmasına katkı sağlıyor. Özellikle cihazının yavaşladığını fark ettiğinizde her gün olmasa da sık sık cihazınızı yeniden başlatın.

İndir

Nova Launcher Android

Android için Düzenlenebilir Başlama Ekranı Uygulaması


İndir

Puffin Web Browser Android

Android için İnternet Tarayıcısı


İndir

Opera Tarayıcı Android

Android İçin Opera İnternet Tarayıcısı


images


 

satcfderin

Aktif Üye
Katılım
27 Tem 2018
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Konum
bolu
Çok teşekkürler çok faydalı bilgiler mevcut gerçekten de hocam.
 

digimy

Emirdağlı
Yönetici
Administrator
Katılım
13 May 2011
Mesajlar
6,768
Tepkime puanı
1,290
Puanları
113
Konum
Emirdağ
Web sitesi
www.kahramanelektronik.com
android cihazın hızlı çalışması için yapılacak tek şey mümkün olduğunca gereksiz program yüklememek
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst